Beatz ‘n’ Rhymez: Διήμερο αφιερωμένο στον hip-hop ήχο στη Θεσσαλονίκη

στις

Σε μία μοναδική συγκυρία δύο σπουδαία hip hop acts, οι urban-Latin hip hop τιτάνες Delinquent Habits (Σάββατο 8/12) και ο πολυπράγμων superstar Rahzel των σπουδαίων The Roots μαζί με τους X-Ecutioners (Κυριακή 9/12) συναντιούνται συναυλιακά στην Θεσσαλονίκη, συνιστώντας ένα διήμερο αφιερωμένο στον hip hop ήχο. Το όνομα αυτού “Beatz ‘n’ Rhymez” και ποιος τρόπος καλύτερος για να το υποδεχτούμε από ένα προνομιακό διήμερο εκπτωτικό εισιτήριο, για όσους το hip hop δεν είναι απλά μουσική, αλλά και τρόπος ζωής!

Ημέρα 1 η – Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 Delinquent Habits (USA) ζωντανά στο WE (3ης Σεπτεμβρίου 20, Θεσσαλονίκη). Πόρτες: 21:00.

Προερχόμενοι από το Ανατολικό Los Angeles, οι urban-Latin hip hop τιτάνες Delinquent Habits, σχηματίστηκαν σε μία από τις πιο πλούσιες σε ταλέντο και ποιότητα εποχές για τη μουσική που εκπροσωπούν. Τι κι αν η πρώτη τους κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1996, οι Delinquent Habits κατέστρεφαν house parties, rap battles και όποιο show είχε διαθέσιμο ένα μικρόφωνο, από τη δημιουργία τους το 1991.

Φέρνοντας ένα από τα πιο εκρηκτικά και αληθινά hip hop shows σε σκηνές περισσοτέρων από 50 χώρες, το πολυαναμενόμενο It Could Be Round Two album των Delinquent Habits κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου 2017 στη δική τους Delinquent Habits Records, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Το It Could Be Round Two αποτελεί ένα σύνολο hip hop τραγουδιών που γεννήθηκαν από τη συνεργασία των Ives Irie και Kemo the Blaxican, όπου επανενώθηκαν για να επαναφέρουν την αυθεντική και πραγματική μορφή των Delinquent Habits, αυτή που τους κατέστησε τον ακρογωνιαίο λίθο του εναλλακτικού Latino hip-hop για τις μάζες.

Σαν ένα όμορφο μείγμα cafe con leche, το It Could Be Round Two αποτελεί το στιχουργικό αριστούργημα της Δυτικής Ακτής, προερχόμενο από την επανένωση δύο παντοδύναμων MCs που για άλλη μια φορά παραδίδουν ένα album που ξεχειλίζει από ποικίλους ρυθμούς, styles και στίχους γεμάτους ενέργεια και αξιοθαύμαστη ακτινοβολία. Το It Could Be Round Two αποτελεί την έβδομη επίσημη κυκλοφορία των Delinquent Habits. Αυτό το αριστουργηματικό σύνολο 13 τραγουδιών, κάνει την εκρηκτική είσοδό του στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα με μορφές έκφρασης και πειστικές βαθμονομήσεις αυτών. Οι στιχουργικές ικανότητες των Ives Irie και Kemo the Blaxican ακροβατούν κάπου ανάμεσα σε καλογυαλισμένη ποίηση αποδιδόμενη μέσω αριστοτεχνικών στίχων, πασπαλισμένη με Ισπανόφωνες στιγμές, αναμεμειγμένες ιδανικά, παρουσιάζοντας τελικά μια ισορροπημένη μίξη ετερόκλητων χαρακτηριστικών. Το it Could Be Round Two περιπλανεί τον ακροατή μέσα σε ατμόσφαιρες φιλοσοφίας και μελωδικά διαδεδομένων παραδόξων, τραβώντας τον μέσα σε ένα έργο που περικλείει σχετικά ζητήματα με μία σκόπιμα ήρεμη περιπλοκή.

Οι δισκογραφικές εταιρείες ήταν εν πρώτεις διστακτικές απέναντι στο να πάρουν το ρίσκο της νέας μουσικής που οι Delinquent Habits πρότειναν, αλλά όταν η ανερχόμενη PMP Records αποφάσισε να κυκλοφορήσει το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1996, το αποτέλεσμα ήταν αγνή μαγεία! Το ντεμπούτο single Tres Delinquentes ανατινάχτηκε κυριολεκτικά μέσα σε ένα βράδυ, πραγματοποιώντας airplay όχι μόνο σε hip-hop, αλλά ακόμη και σε rock ραδιοφωνικούς σταθμούς, ανάμεσα στους οποίους κάποιοι εκ των 40 κορυφαίων.

Το 2003 αποτέλεσε τη χρονιά των μεγάλων αλλαγών για τη μπάντα, με τον Kemo the Blaxican να αποχωρεί για solo καλλιτεχνικές αναζητήσεις, οι οποίες έφεραν στο φως τρεις επίσημες δισκογραφικές κυκλοφορίες, όπου κέρδισαν τον σεβασμό του κοινού και των λοιπών καλλιτεχνών του χώρου. Την ίδια περίοδο, οι Delinquent Habits, με τον Ives
Irie και ξεχωριστούς καλεσμένους όπως και συμπληρωματικούς MCs συνέχισαν να περιοδεύουν με τους ίδιους ρυθμούς και κυκλοφόρησαν τελικά δύο ακόμη albums, το New Improved και το πιο πρόσφατο Common Man αμφότερα σε ανεξάρτητες παραγωγές των ιδίων, κρατώντας τη μπάντα στην επικαιρότητα, με πολυάριθμες συναυλίες σε παγκόσμια κλίμακα, από τα μεγαλύτερα festivals της Ευρώπης όπως το Sziget Festival της Ουγγαρίας, μέχρι και μικρά τοπικά shows στο Los Angeles.

Η επανένωση, τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά των Ives Irie και Kemo The Blaxican, για τη κυκλοφορία του νέου album "It Could Be Round Two", σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, που οι δύο MCs μαζί βομβαρδίζουν τα μυαλά και τις ψυχές των ακροατών τους. Έχοντας κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου 2017, το It Could Be Round Two συμπεριλαμβάνει ότι καλύτερο μπορείς να ακούσεις από τους δύο άκρως σεβαστούς και αληθινούς αυτούς MCs. Μέσα από τη διαδικασία της ένωσης και του χωρισμού των αγνών ταλέντων και εμπειριών των δύο MCs, τόσο στη ζωή όσο και μέσα στα πλαίσια της μουσικής βιομηχανίας, οι Delinquent Habits δημιούργησαν ένα album, το οποίο μουσικά, στιχουργικά και ως προς το θέμα του μηνύματός του, δεν γκρουβάρει μόνο το σώμα, δεν κουνάει μόνο το κεφάλι, αλλά αποτελεί ένα έργο με βαθύτερο νόημα που αποκαλύπτει σκέψεις και οπτικές που μεγαλόψυχα οι δύο στιχουργοί μοιράζουν στο κοινό. Αποτελώντας την άποψη του Ives Irie για την πραγματική ζωή και τις αλήθειες της, το It Could Be Round Two" εύκολα μπορεί να θεωρηθεί το πιο ολοκληρωμένο, ώριμο και πλήρες πόνημα των Αμερικανών, τόσο στιχουργικά, όσο και μουσικά. Παραμένοντας αληθινοί στις Latin ρίζες τους, οι Delinquent Habits προσμειγνύουν για άλλη μια φορά ετερόκλητα μουσικά είδη όπως soul, funk και rock, για να δημιουργήσουν το πιο πολυπολιτισμικό και πλούσιο σε ποικιλία επιρροών album τους μέχρι σήμερα. Με συμμετοχή των παραγωγών J Matik, DJ Invincible, Ruck N Wiz και με την ίδια τη μπάντα σε ρόλο executive producer, το "It Could Be Round Two" αποτελεί έργο πολυδιάστατο και πολυμορφικό που διεγείρει τις αισθήσεις και τροφοδοτεί τους πόθους.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Περιορισμένη προπώληση: 12€
• Προπώληση: 15€
*** Εκπτωτικό διήμερο εισιτήριο (μαζί με 9/12: Rahzel meets the X-Ecutioners): 20€ (περιορισμένη διάθεση μόνο μέσω viva.gr και συνεργαζόμενων σημείων)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Stereodisc (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912)
• Musicland Records / Ticket House (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)
• Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, τηλ.: 2310 544304)
• WE (Λεωφ. 3 ης Σεπτεμβρίου & Λαμπράκη Γρηγορίου, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 284700)
• Seven Spots
• Wind
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/we/beatz-n-rhymes-ft-delinquent-habits-rayzel

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ημέρα 2 η – Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 Rahzel (USA – The Roots) meets the X-Ecutioners ζωντανά στο WE (3ης Σεπτεμβρίου 20, Θεσσαλονίκη). Πόρτες: 21:00.

Ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής του beatboxing, νονός του θορύβου και μέλος της παγκοσμίως γνωστης μπάντας των Roots ξεκινάει περιοδεία με τους the X Ecutioners (Total Eclipse Precision). Η αξιοθαύμαστη φωνητική τεχνική και το τραγουδιστικό στυλ του Rahzel αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς θησαυρούς του κόσμου. Αδιαμφισβήτητα εδώ μιλάμε για έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της μοντέρνας μουσικής, με ακροβατικά ταλαντούχες, πρωτοποριακές μουσικές εκφράσεις που επαναπροσδιορίζουν την τέχνη και τεχνική του beatboxing, κάνοντάς τον έναν από τους πιο συναρπαστικούς και αποδεκτούς από κοινό και μουσικό τύπο performers, όπως και τον βασιλιά της ταχύτητας, χαρακτηρισμούς τους οποίους επιβεβαιώνουν τα δύο βραβεία Grammy που έχει κερδίσει, οι πάμπολλες άλλες υποψηφιότητές του σε αυτά, οι συμμετοχές και η κατάκτηση υψηλών θέσεων σε πολλά ακόμη μουσικά βραβεία ανά τον κόσμο αλλά και αναρίθμητες άλλες διακρίσεις.

Όντας γνωστός ως μέλος ενός από τα σπουδαιότερα hip hop σχήματα όλων των εποχών και ταυτόχρονα μίας από τις καλύτερες live μπάντες, ανεξαρτήτως μουσικού είδους, τους The Roots, ο Rahzel δεν σταματάει εκεί τις μουσικές του αναζητήσεις καθώς αποτελεί μέλος ως και των Peeping Tom του σπουδαίου Mike Patton. Το βιογραφικό του εκτός από διακρίσεις περιλαμβάνει και συνεργασίες, άλλες καλλιτεχνικές συνυπάρξεις και κοινές περιοδείες με τους πάντες, ανάμεσα στους οποίους οι Beastie Boys, Beck, Ben Harper, Bjork (συμπαραγωγός και συμμετοχή στο Medúlla album της), Bobby McFerrin, Bootsy Collins, Branford Marsalis, Christina Aguilera, Common, Cee Lo Green, Dave Chappelle, Erykah Badu, Everlast, Faith no More, John Legend, Lou Reed, Michelle NDegeocello,
Maroon 5, Norah Jones, Patti Smith, Phillip Glass, Sean Paul, Snoop Dogg, ο παγκοσμίου φήμης visual artist Rafael Lozano-Hemmer, Toots and the Maytals, The Crystal Method, The Who και πολλοί άλλοι, ενώ έχει εμφανιστεί στους ιστορικότερους συναυλιακούς χώρους, όπως είναι τα Radio City Music Hall, Carnegie Hall, Lincoln Center, Brooklyn Academy of Music, Madison Square, Gardens, Metlife Stadium, Roseland Ballroom, Walt Disney Theatre, Red Rock Amphitheatre, Hollywood Bowl and Coachella Music Festival καταφέρνοντας έτσι να γίνει ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στο είδος του -και όχι μόνο- κι έτσι να χαράξει μια σπουδαία πορεία που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Τι ακολουθεί λοιπόν για αυτόν τον καλλιτεχνικό οραματιστή; Ο Rahzel συνεχίζει να φτύνει κατάμουτρα τις μόδες, μη σταματώντας έτσι να επαναπροσδιορίζει τα όρια των φωνητικών του ερμηνειών. Αυτό λοιπόν που έχετε να περιμένετε από την σύμπραξή του με τους X-Ecutioners είναι ένα καινοτόμο και εκρηκτικό stage show και τίποτα λιγότερο Μία σπάνια ευκαιρία να γίνετε μάρτυρες της σκηνικής συνύπαρξης αυτών των καλλιτεχνών, που ο καθένας τους άλλαξε το είδος της μουσικής που εκπροσωπεί και που όλοι μαζί δημιουργούν μία μοναδική εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Αυτό το live show θα τα έχει όλα και σίγουρα θα μείνει αξέχαστο!

Οι εμβληματικοί παγκόσμιοι πρωταθλητές των ITF και DMC (πρωταθλήματα για DJs) ενώνονται για άλλη μια φορά και με όπλο 4 πικάπς, αφήνουν τους πάντες άναυδους με τα απίστευτα skills τους. Αφήστε τους να σας ταξιδέψουν στην παλιά και τη νέα hip hop, την trap, την soul, το funk και τα break beats με ένα μοναδικό live set που περιλαμβάνει cutting, mixing, scratching και beat juggling. Άξιες αναφοράς είναι και οι συνεργασίες των X-Ecutioners με ονόματα από το… πρώτο ράφι, όπως εκείνο το θρυλικό album General Patton VS the X-Ecutioners που κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τον Mike Patton, τραγουδιστή των ροκ τιτάνων Faith no More, όπως και οι συμμετοχές τεράστιων καλλιτεχνικών μονάδων στα albums τους, όπως οι Cypress Hill, The Roots, Wu Tan Clan, Big Pun, Everlast, Xzibit, Fat Joe, MOP, ενώ συμμετείχαν και στο Reanimation album των Linkin Park (το τρίτο σε πωλήσεις remix album όλων των εποχών). Κατά την πορεία τους περιόδευσαν με παγκόσμιους superstars όπως οι Eminem, Linkin Park, Red Hot Chilli Peppers, Mike Patton, Bob James και πολλοί ακόμη, ο Total Eclipse (πλέον κάτοικος Αυστραλίας) πραγματοποιεί DJ sets στα μεγαλύτερα events της ηπείρου του, αλλά και Νέας Ζηλανδίας και Ασίας, ενώ ο DJ Precision διδάσκει σε πολυάριθμα μουσικά πανεπιστήμια, ανάμεσα στα οποία και η παγκοσμίου φήμης σχολή ηλεκτρονικής μουσικής παραγωγής και DJ-ing, Dubspot.

Οι ζωντανές εμφανίσεις των X-Ecutioners αποτελούν τεράστιες και παντοδύναμες ζωντανές εμπειρίες, που προσμειγνύουν live scratching και αποστομωτικά DJ sets. Όλοι οι wannabe DJs εκεί έξω, βγάλτε τα τετράδιά σας και ξεκινήστε να… κρατάτε σημειώσεις Η περιοδεία τους αυτή, συνοδεία του Rahzel των The Roots, αποτελεί μία σπάνια ευκαιρία να τους παρακολουθήσετε να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους συνοδεία μίας μαγευτικής φωνής. Μία συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε και μία αξέχαστη performance, συνοδεία ενός εκπληκτικού show. Οι X-Ecutioners επέστρεψαν με… ειδική αποστολή!

Official facebook event Delinquent Habits live at WE (Beatz ‘n Rhymez – day 1).

Official facebook event Rahzel + the X-Ecutioners live at WE (Beatz ‘n Rhymez – day 2).

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.