Τι νέο ετοίμασε η ΧΑΝΘ για φέτος;

στις

Η Χ.Α.Ν.Θ. ανοίγει και φέτος τις πόρτες της και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με πολλές δραστηριότητες που ενθουσιάζουν. Οι εγγραφές στα προγράμματα ξεκίνησαν.

Εναλλακτική Γυμναστική στη Χ.Α.Ν.Θ.

1. Μαθήματα Shiatsu

Το shiatsu έχει ιαπωνική προέλευση και πρόκειται για μια αγωγή υγείας που στοχεύει στη διασφάλιση και τη βελτίωση της σωματικής και της ψυχικής ευεξίας. Δεν υποκαθιστά την ιατρική βοήθεια αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά στην ποιότητα υγείας. Κάθε ενόχληση, σύμπτωμα ή ασθένεια δείχνει, κατά τη θεωρία του Σιάτσου, μια ανισορροπία στη ζωτική ενέργεια του ατόμου. Ο ασκών χρησιμοποιεί τους αντίχειρες, τα δάχτυλα, τους αγκώνες ή τα γόνατα για να εφαρμόσει πιέσεις αλλά και άλλες τεχνικές (διατάσεις κ.α.) στους «μεσημβρινούς», τα «κανάλια» μέσα στα οποία ρέει η ενέργεια σε όλο το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει στην αποκατάσταση της ροής της ενέργειας και στην ανακούφιση των ενοχλήσεων, προάγοντας έτσι αυτό το αίσθημα ευεξίας, σωματικής και ψυχικής, που συνδέεται με την υγεία.

Στη Χ.Α.Ν.Θ. πραγματοποιούνται δίμηνοι κύκλοι μαθημάτων shiatsu, όπου διδάσκονται:
-Ασκήσεις χαλάρωσης
-Ασκήσεις αναπνοής
-Εκμάθηση βασικών τεχνικών του Σιάτσου σε ζευγάρια.
-Τεχνικές αναζωογόνησης και σύσφιξης του προσώπου
-Τεχνικές για ανακούφιση πόνων αυχένα, ώμων και αρθρώσεων των άκρων
-Τεχνική αυτομασάζ (do-in) για ενεργοποίηση των σημείων αυτο-ίασης

Κάθε Τετάρτη 17:30-19:00. Έναρξη νέου κύκλου: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018. Διδάσκει η Ναταλία Κωστοπούλου, εγκεκριμένο μέλος της Ελληνικής εταιρείας Σιάτσου.

2. YMCA Pilates Studio

Στη Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο Pilates Studio με allegro reformer, tower, wunda chair, barell, καρέκλα, κρεβάτι ελατηρίων αλλά και άλλα μικροόργανα όπως μπάλες, λάστιχα, αλτήρες, rings, foamrolers κ.α. Οι επαγγελματίες δασκάλες pilates που έχουν αναλάβει τα τμήματα, θα πάρουν το πλήρες ιστορικό σας ώστε να σχεδιάσουν το καταλληλότερο για εσάς ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και το επίπεδό σας. Τα τμήματα είναι κλειστά με ανώτερο αριθμό ασκούμενων τα 10 ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος έλεγχος και να παρέχεται η μέγιστη δυνατή βοήθεια στον κάθε ασκούμενο ξεχωριστά.

Πρωινά, μεσημεριανά και απογευματινά τμήματα.  Διδάσκουν: Ρένα Παπαδοπούλου & Έρρικα Χατζηανδρέου

3. Stretching & Flexibility

Μέσα από διατατικές ασκήσεις θα αυξήσετε το εύρος κίνησής σας, κάτι που θα βοηθήσει στην ανακούφιση από πόνους που οφείλονται σε κακή φυσική κατάσταση, αλλά θα βοηθήσει και αυτούς που ασκούνται να ανταπεξέλθουν καλύτερα στην προπόνησή τους.

Πέντε λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να παρακολουθήσετε αυτό το τμήμα:

  1. Για να αποκτήσουν οι κινήσεις σας το φυσιολογικό τους εύρος.
  2. Για να αυξηθεί η ελαστικότητα και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού των μυών.
  3. Για να βελτιωθεί η απόδοσή σας στα προγράμματα ασκήσεων.
  4. Για να αυξηθεί η μυϊκή αίσθηση τόσο στους γυμνασμένους όσο και στους αγύμναστους μυς.
  5. Για να ανακουφιστούν τα νεύρα που πιέζονται από βραχείς μυς και δημιουργούν πόνους.

Διδάσκει: Έρρικα Χατζηανδρέου. Κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 17:00. Διδάσκει: Έρρικα Χατζηανδρέου.

4. Yoga Thai Bodywork

Η Yoga και το Thai Massage έχουν κοινές ρίζες και παρόμοιες στάσεις σώματος. Το Yoga Thai Bodywork συνδυάζει τις δυο αυτές πρακτικές σε πρωτότυπες ροές κίνησης προσφέροντας ενεργητική άσκηση και παθητική άσκηση-μασάζ. Στοιχεία κυρίως hatha και yin yoga συνθέτουν το ενεργητικό μέρος της πρακτικής. Η άσκηση είναι απλή, με αργό ρυθμό και ιδιαίτερη έμφαση στην αβίαστη ροή της αναπνοής και στις διατάσεις. Kατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και της χαλάρωσης, επιλεγμένες τεχνικές thai massage εφαρμόζονται κυκλικά στους συμμετέχοντες, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη της πρακτικής τους. Οι τεχνικές του thai massage περιλαμβάνουν πιέσεις, διατάσεις, κινητοποίηση αρθρώσεων, κρούσεις και δονήσεις, με αποτέλεσμα να θεωρείται περισσότερο από μασάζ ένας εξαιρετικός τύπος ολιστικής παθητικής άσκησης.

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 17:00-18:00.
Διδάσκει: Ελευθερία Καμήλαλη.
Πληροφορίες: Τμήμα γυμναζομένων 231 600 1000 εσωτ. 0822 & 0821 & ph-edu@ymca.gr.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ – ART NAILS

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Η τέχνη του Μακιγιάζ τις περισσότερες φορές καλείται να αναδείξει χαρακτηριστικά που αρμόζουν στην προσωπικότητα, να εξαλείψει ατέλειες και σε άλλες περιπτώσεις να μεταμορφώσει χαρακτήρα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις αυτές σε προσωπικό, ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Κάθε Τετάρτη 18:00-21:00, θέσεις περιορισμένες.
Κύκλος 8 εβδομάδων, με ένα 3ωρο μάθημα την εβδομάδα € 120 ο κύκλος μαθημάτων.

ART NAILS

Τα όμορφα και περιποιημένα άκρα αποτελούν σήμα κατατεθέν του γυναικείου φίλου και αποπνέουν χάρη και ομορφιά. Μέσω του σεμιναρίου Art Nails θα ενημερωθείτε για το manicure, το pedicure αλλά και για απλά ευφάνταστα σχέδια που θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις αυτές σε προσωπικό, ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Κύκλος 6 εβδομάδων με ένα μάθημα 2.5 ωρών την εβδομάδα, € 80 ο κύκλος μαθημάτων.

Πληροφορίες-Εγγραφές στα τηλέφωνα: 231 600 1000, εσωτ. 0832, email: education3@ymca.gr

Fitness στη Χ.Α.Ν.Θ.

Στη Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί αίθουσα fitness, η οποία εξοπλίζεται συνεχώς με νέα όργανα και προγράμματα! Παράλληλα λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες ομαδικών προγραμμάτων με μικροόργανα που θα κάνουν κάθε μάθημα ακόμη πιο ενδιαφέρον και αποτελεσματικό.

Δέκα διαφορετικά προγράμματα, από χαμηλής έως υψηλής έντασης, συγκεντρώνονται σε ένα πρόγραμμα, το Combo Gym, για να σας προσφέρουν την απόλυτη ελευθερία επιλογής αλλά και την ποικιλία που θα σας κάνει να ξεφύγετε από τη ρουτίνα!

Πληροφορίες για τα τμήματα τηλεφωνικά στο τμήμα Γυμναζομένων 231 600 1000 εσωτ. 0822 & 0821 ή στο e-mail: ph-edu@ymca.gr.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.