Το 2018 ξεκινά δημιουργικά για μικρούς και μεγάλους στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης. Σεμινάρια, ομιλίες και πολλές εκδηλώσεις σας περιμένουν, με ελεύθερη είσοδο!

Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27, τηλ. 2313318572)

Εργαστήρι θεάτρου για παιδιά (5μηνης διάρκειας: Ιανουάριος 2018 – Μάιος 2018) πρόκειται να λειτουργήσει στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον κόσμο του θεάτρου και η προαγωγή της θεατρικής παιδείας. Τα παιδιά θα γράψουν το σενάριο και θα «ανεβάσουν» τη δική τους θεατρική παράσταση. Απευθύνεται σε παιδιά 8 έως 12 χρονών ( μέχρι 12 άτομα). Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η εθελόντρια ηθοποιός Κυριακή Ψαράκη. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 και κάθε Τρίτη ώρα 7.00μ.μ. – 8.30 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 10/1/2018 έως 19/1/2018 ΜΟΝΟ με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου – κηδεμόνα στη βιβλιοθήκη . Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθήκης: Δευτέρα – Παρασκευή: 8.00 π.μ – 8.30 μ.μ

Πρόγραμμα λογοθεραπείας «Παίζω και μαθαίνω με την γλώσσα» (5μηνης διάρκειας: Ιανουάριος 2018 – Μάιος 2018) πρόκειται να λειτουργήσει στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση και υποστήριξη των γλωσσικών ικανοτήτων καθώς και η αντιμετώπιση των δυσκολιών στον λόγο που εμφανίζουν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (5 – 7 ετών). Η ομάδα θα αποτελείται από (10) δέκα παιδιά. Υπεύθυνες του προγράμματος είναι οι Msc Λογοθεραπεύτριες: Βασιλική Κιούση και Νάτζι Νέντα – Γιώτα. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 και κάθε Τετάρτη 5.00μ.μ. – 6.00 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 10/1/2018 έως 19/1/2018 ΜΟΝΟ με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου – κηδεμόνα στη βιβλιοθήκη . Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθήκης: Δευτέρα – Παρασκευή: 8.00 π.μ – 8.30 μ.μ.

«Εργαστήρι Μουσικών Δραστηριοτήτων» (4μηνης διάρκειας: Φεβρουάριος 2018 – Μάιος 2018) πρόκειται να λειτουργήσει στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η μύηση των παιδιών στον κόσμο της μουσικής, η γνωριμία με τα κρουστά όργανα, με τον ρυθμό, τους μουσικούς ήχους καθώς επίσης και η εκμάθηση τραγουδιών. Το εργαστήριο γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η μουσικοπαιδαγωγός του Δημοτικού Ωδείου, Κατερίνα Ψαλτίδου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 8 χρονών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 12 παιδιά.  Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη 5.00μ.μ. – 6.00 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 15/1/2018 έως 26/1/2018 ΜΟΝΟ με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου – κηδεμόνα στη βιβλιοθήκη . Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθήκης: Δευτέρα – Παρασκευή: 8.00 π.μ – 8.30 μ.μ.

Οι λέσχες ανάγνωσης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, εξακολουθούν με επιτυχία της συναντήσεις τους και περιμένουν ακόμα περισσότερους μαθητές που θέλουν να γίνουν μέλη τους. Τα μαθήματα γίνονται την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα, ώρα 18:30 για το Γυμνάσιο και 19:30 για το Λύκειο και τις λέσχες συντονίζει η φιλόλογος Φένια Φραγκουλίδου.

Τα βιβλία που αναλύθηκαν μέχρι τώρα ήταν τα: «Το αγόρι με τη ριγέ πυτζάμα» του Τζον Μπόι, «Ο φύλακας στη σίκαλη» του H.D. Salinger, ενώ το επόμενο βιβλίο που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, θα είναι το «Τάλως, ο χάλκινος γίγαντας» της Λίτσας Ψαραύτη.

Όσα παιδιά επιθυμούν να γίνουν μέλη μπορούν να στείλουν email στο k.vogdanos@thessaloniki.gr.

Ανακάλυψε χιλιάδες παιδικά βιβλία, μυθιστορήματα, συλλογές ποιημάτων κα. σε web offer -70%, κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666. E mail: bibxarilaou@hotmail.gr.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 & 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 6.30 το απόγευμα

Σχέδιο, φως και σκιά. Παίζουμε με γραμμές και σκιάσεις. Συνεχίζεται το εργαστήριο ελεύθερου σχεδίου που ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και απευθύνεται σε παιδιά 9-14 ετών. Το πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί ο αρχιτέκτονας Ζάχι Αλ Σααγιάχ. Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: μπλοκ ελεύθερου σχεδίου, 2 μολύβια μαλακά (2Β & 4Β), σβήστρα μαλακή και τρίγωνο. Για όσους συμμετέχουν. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 6.30 το απόγευμα

Με το μωρό μου στη «μωρολέσχη» της βιβλιοθήκης Χαριλάου!

Θα διαβάσουμε το βιβλίο «Το αρκουδάκι που ήθελε να γίνει χιονάνθρωπος» και θα φτιάξουμε έναν καλτσοχιονάνθρωπο! Η «μωρολέσχη» είναι ένας κύκλος δραστηριοτήτων που συνεχίζεται για 6η χρονιά και απευθύνεται σε νήπια 2,5 – 4,5 ετών και τους γονείς τους. Στόχο έχει να μάθουμε στα παιδιά μας, από την τρυφερή ηλικία να αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα και να χρησιμοποιούν το χώρο της βιβλιοθήκης. Η δράση περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού και μία μικρή κατασκευή όπου οι γονείς συμμετέχουν ενεργά. Με τη βιβλιοθηκονόμο Χριστίνα Τράπτσιου. Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: μια κάλτσα παιδική, βαμβάκι, σχοινί, ματάκια και κόλλα. Mε προεγγραφή μόνο με την παρουσία σας στη βιβλιοθήκη.

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 6.30 το απόγευμα

Παραμύθια με ευχές και νότες! Η Χρυσάνθη Αντωνίου αφηγείται παραμύθια για τη μουσική, πλαισιωμένα με τις νότες του ακορντεόν του Ζωγράφου Σταυρίδη. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω, στηρίζεται στην προφορική αφήγηση παραμυθιών και στόχο έχει την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων, την καλλιέργεια της φαντασίας τους και την ενίσχυση της κριτικής τους σκέψης. Με προεγγραφή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 6.00 το απόγευμα

Ξεφυλλίζουμε σελίδες και διαβάζουμε βιβλία. Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά ηλικίας 8 – 13 ετών, όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε τρίτη Παρασκευή του μήνα, στις 6.00 το απόγευμα. Στόχος της Λέσχης είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας. Με όχημα τη μουσική, τα παιδιά ξεκινούν και τελειώνουν ένα μαγικό ταξίδι… γνωρίζουν τα λογοτεχνικά βιβλία, μέσα από ένα νέο πρίσμα διασκεδαστικό και δημιουργικό, ταυτίζονται με τους ήρωες παίζοντας ομαδικά παιχνίδια, σταυρόλεξα και ακροστιχίδες. Συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση. Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, θα διαβάσουμε «Το παλιόπαιδο» της Αγγελικής Δαρλάση . Με προεγγραφή.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 6.30 το απόγευμα

Σινεμά στη βιβλιοθήκη! Στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης παρακολουθούμε την αγαπημένη μας μεταγλωττισμένη ταινία animation, παρέα με τους φίλους μας. Για παιδιά από 6 ετών, με προεγγραφή.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 3.00 – 5.00 παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια με τους γονείς μας ή με τους φίλους μας! Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης. Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666). Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες από Τετάρτη 10/1/2018.

Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας. Στόχος του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής τους νοοτροπίας. Το πρόγραμμα επιμελούνται & παρουσιάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί Γκουτίδου Κωνσταντίνα & Ταχτεβρενίδου Σωτηρία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Τρίτη 16, Τρίτη 23 & Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, στις 10.00 το πρωί

Το ξεχασμένο κλειδί. Η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Εύα Κασιάρου θα μας ταξιδέψει στην παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ιστορία της. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την παλιά Θεσσαλονίκη και να μάθουν για το ολοκαύτωμα των Εβραίων της πόλης μέσα από μια τρυφερή ιστορία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου και θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη και σχολεία της περιοχής.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, στις 12.30 το πρωί

ΣΕΙΣΜΟΣ, βασική γνώση και μέτρα προστασίας,. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Σεισμολογικό Σταθμό του Α.Π.Θ.. Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού (8-12) ετών και περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές 3 ενότητες: Τι είναι ο σεισμός. Γενικές πληροφορίες σχετικά με την ιστορική προέλευση της επιστήμης γύρω από το φαινόμενο του σεισμού, το εσωτερικό της Γης και τις λιθοσφαιρικές πλάκες. Τι είναι ρήγμα, τι είναι ο σεισμός και πως γεννιέται. Αναφορά στα όργανα καταγραφής των σεισμών και τα σεισμολογικά δίκτυα. Μέτρα Προστασίας. Τα παιδιά ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός σεισμού. Βασικές οδηγίες και συμβουλές. Επιπτώσεις του σεισμού. Εντυπωσιακές εικόνες από τις επιπτώσεις ενός σεισμού. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Δομίνικος Βαμβακάρης, Γεωλόγος – Σεισμολόγος, MSc, PhD. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2017, στις 10.00 το πρωί

Περιβάλλον – Απορρίμματα – Ανακύκλωση. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Περιβαλλοντολογικό Πάρκο Θέρμης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού, συζήτηση και βιωματικό εργαστήριο ανακύκλωσης χαρτιού και στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ανακύκλωσης, προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στις 10.00 το πρωί

Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων. Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες καθημερινές ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που στόχο έχουν την προώθηση της φιλαναγνωσίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες, να μάθουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους. Οι ξεναγήσεις συνοδεύονται με αφηγήσεις παραμυθιών και δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 11.00 το πρωί

Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ. Πλέκουμε με βελονάκι.

Το εργαστήριο πλεξίματος θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 11.00 το πρωί, θα ολοκληρωθεί σε 11 συναντήσεις και θα αφορά τις παρακάτω ενότητες:

17 Ιανουαρίου 2018 Μαθαίνουμε τις βασικές πλέξεις
24 Ιανουαρίου 2018 Συνεχίζουμε με τις βασικές πλέξεις
31 Ιανουαρίου 2018 Καλαθάκι
07 Φεβρουαρίου 2018 Κασκόλ
14 Φεβρουαρίου 2018 Σκούφος
21 Φεβρουαρίου 2018 Μοτιφάκι για κουβέρτα, ζακέτα ή σάλι
28 Φεβρουαρίου 2018 Παντοφλάκια
07 Μαρτίου 2018 Πόντσο
14 Μαρτίου 2018 Πορτοφόλι
21 Μαρτίου 2018 Τελειώνουμε το πορτοφόλι
28 Μαρτίου 2018 Λαμπάδες με χειροποίητα πλεκτά στοιχεία

Το πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελένη Παπαλιά. Με προεγγραφή.

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 8.30 το βράδυ

Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Ενηλίκων όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 8.30 το βράδυ και στόχο έχει την ουσιαστική γνωριμία με το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος και τους συγγραφείς που ασχολούνται με αυτό. Τη Λέσχη συντονίζει η Αγγελική Φατίση και ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου. Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου θα σχολιαστεί το βιβλίο «Μαύρη Αυγή» του Θάνου Δραγούμη. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 8.30 το βράδυ

Η Κυρά της Ρω. Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στην Δέσποινα Αχλαδιώτη στην κυρά της Ρω θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Λέσχης Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας. Η Κυρά της Ρω (1890-1982) που το πραγματικό της όνομα ήταν Δέσποινα Αχλαδιώτη, υπήρξε μέλος της Αντίστασης κατά την περίοδο της κατοχής και επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου. Στη Ρω είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της και την τυφλή μητέρα της από το 1924. Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών. Στην εκδήλωση θα συνταξιδέψουμε με τον συγγραφέα του βιβλίου «Η Κυρά της Ρω», Γιάννη Σκαραγκά που θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Θα συντονίσει η Αγγελική Φατίση. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666).

Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες από Τετάρτη 10/1/2018.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών (Γ. Βιζυηνού 57, τηλ. 2310203443)

Ιανουάριος 2018 «Η ώρα του παραμυθιού»

Τρίτη 23/1/2018 ώρα 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
«Ξουτ» / Ζωή Σκαρλίδη – Φωτεινή Τσάμπρα. Σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά της γης, μπορεί κι εσείς να συναντήσετε έναν Ξουτ. Θα τον αναγνωρίσετε από το αδύναμό του σώμα, από τις φοβισμένες του κινήσεις και από το ζεστό του βλέμμα. Κουκλοθέατρο με τη νηπιαγωγό Νατάσα Ιντζεβίδου.
Για παιδιά 5 – 7 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Τρίτη 30/1/2018 ώρα 7:00μ.μ. – 8:00 μ.μ.
«Με τους μήνες συντροφιά ζωντανεύω παραμύθια»
O Γενάρης μας φέρνει κρύο, χιόνια και τον μύθο του Αισώπου «Ο ήλιος και ο αγέρας». Θα συνεχίσουμε με παροιμίες και παιχνίδια για τον πρώτο μήνα του χρόνου. Παραστατική αφήγηση και μουσικοκινητικά παιχνίδια με την παραμυθού Ελένη Μπασδάρα.
Για παιδιά από 5 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ (Γρ. Κολωνιάρη 23, τηλ. 2310514780)

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 «η ώρα του παραμυθιού»

Παρασκευή 19/01/2018 και ώρα 6:00μ.μ – 7:00 μ.μ.
«Η τίγρη της Έμιλυ»/Miriam Latimer. Πάλι άρχισε τα κόλπα της η Έμιλυ! Αυτό το κοριτσάκι όλο θυμώνει, και τότε μεταμορφώνεται σε πραγματική τίγρη. Υπάρχει άραγε κάποιος που θαβοηθήσει την Έμιλυ;
Αφήγηση και προβολή του παραμυθιού.Ακολουθεί κατασκευή και παιχνίδι.
Με τη βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Ιντζίρη.
Για παιδιά 5-10 ετών, με προεγγραφή.

Παρασκευή 26/01/2018 και ώρα 6:00μ.μ – 7:00 μ.μ.
«Ο Φιφίκος στο σχολείο»/Δέσποινά Φίλιου. Ένα παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό – Ο Φιφίκος είναι πολύ δυστυχισμένος. Δεν αντέχει τις κοροϊδίες του Πιπιγκοσφυρίχτρα και της παρέας του,αλλά ο φόβος δεν τον αφήνει να αντιδράσει. Δεν θέλει πια να κοιμάται μόνος του τις νύχτες, έχει πονοκεφάλους, παραμελεί τα μαθήματά του, είναιαφηρημένος, και το βασικότερο, δεν θέλει πια να πάει στο σχολείο. Πώς θα καταφέρει να ξεπεράσει τους φόβους του; Ποιοι θα τον βοηθήσουν ναξαναγίνει το ευτυχισμένο και χαρούμενο παιδί που ήταν πάντοτε;
Αφήγηση και προβολή του παραμυθιού. Ακολουθεί παιχνίδι και ζωγραφική. Με τη φιλόλογο Ειρήνη Τσιμοπούλου.
Για παιδιά 5-10 ετών, με προεγγραφή.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας (Πυλαίας 59, τηλ. 2310919039)

H ώρα του παραμυθιού

Τρίτη 16/01/2018, ώρα 18:30 μ.μ.
Αφήγηση του παραμυθιού “Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει” του Μάνου Κοντολέων . Θα ακολουθήσουν κατασκευές.
Υλικά που θα χρειαστούν: Χαρτόνι σε οποιοδήποτε χρώμα και κόλλα stick.
Με την εκπαιδευτικό Ξανθίππη Κηπουρίδου.
Για παιδιά από 5 – 9 ετών. Με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Τρίτη 30 /01/2018, ώρα 18:30 μ.μ.
Αφήγηση του παραμυθιού “Μάντεψε πόσο σ’ αγαπώ” του Mc Bratney,Sam .
Θα ακολουθήσουν κατασκευές.
Υλικά που θα χρειαστούν: Χαρτόνι σε χρώμα καφέ και κόλλα stick.
Με την εκπαιδευτικό Ξανθίππη Κηπουρίδου.
Για παιδιά από 5 – 9 ετών. Με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΕΣΤΟΥ, ΟΡΕΣΤΟΥ 33 & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΤΗΛ. 2310852384.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 10-11 το πρωί.

Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου. «Το ξεχασμένο κλειδί»/ Eύα Κασιάρου. Η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Εύα Κασιάρου μας ταξιδεύει στην παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ιστορία της. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την παλιά Θεσσαλονίκη και να μάθουν για το ολοκαύτωμα των Εβραίων της πόλης μέσα από μια τρυφερή ιστορία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη και Σχολεία της περιοχής.

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου ώρα 10-11 & 11-12 το πρωί

«Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Δημοτικού στην παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας. Στόχος του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής τους νοοτροπίας . Το πρόγραμμα επιμελούνται & παρουσιάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί Γκουτίδου Κωνσταντίνα & Ταχτεβρενίδου Σωτηρία. Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Τρίτη 30 Ιανουαρίου , ώρα 12 το πρωί

Σινεμά στη βιβλιοθήκη. Στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης παρακολουθούμε παρέα με τους φίλους μας την αγαπημένη μας μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα μυαλά που κουβαλάς» .Η 11χρονη Ράιλι μετακομίζει με την οικογένειά της από τις μεσοδυτικές πολιτείες στο Σαν Φρανσίσκο και τα συναισθήματά της (Χαρά, Θυμός, Θλίψη, Αηδία και Φόβος ) προσπαθούν να την κατευθύνουν, σε διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ τους, στην καινούργια ζωή της. Για παιδιά από 7 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου , ώρα 6.30 το απόγευμα.

Η ώρα του παραμυθιού. «Ποτέ μη γαργαλάς ένα γορίλα» /Ευγένιος Τριβιζάς. Το γνωστό παραμύθι ζωντανεύει μέσα από την αφήγηση και την κατασκευή ενός μικρού πολύχρωμου γορίλα! Τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους γοριλάκι ι σε χαρτόνι με χέρια πόδια πάντα έτοιμα για χορό…. κι αν έτσι πως το φτιάχνουν το αγαπήσουν μπορεί ακόμα και να το…..γαργαλήσουν….!!! Υλικά που θα χρειαστούν :χαρτόνι , κόλα , μαρκαδόροι ή ξυλομπογιες και διπλόκαρρα. Με την παιδαγωγό Αθανασία Κούτσου.

Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων

Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΕΛΦΩΝ (Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310324090)

«Η ώρα του παραμυθιού» Τρίτη 9 /01/2018, ώρα 6:30 μμ.-7:30 μμ.

«Η φώκια και η αγάπη για τον εαυτό μας». / Jose Moran. Η Ρέα είναι μια μικρή φώκια που απεχθάνεται τα χαρακτηριστικά της. Μια μέρα λοιπόν το παίρνει απόφαση και ξυρίζει τα μουστάκια της. Μα οι συνέπειες αυτής της πράξης της δημιουργούν ένα σωρό άλλα απρόσμενα προβλήματα… Ακολουθεί συζήτηση και κατασκευή με χαρτόνια. Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου. Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Τρίτη 16 /01/2018, ώρα 6:30 μμ.-7:30 μμ.

«Η Μαριλού η αλεπού ονειρεύεται». / Όλγα Ιωαννίδου. Η Μαριλού η αλεπού ζει σε ένα όμορφο σπίτι στην άκρη του δάσους. Τα άλλα ζώα, όμως, δεν την εμπιστεύονται κι εκείνη λυπάται για τη μοναξιά της. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ονειρεύεται… Τα όνειρά της, άραγε, θα βγουν αληθινά; Θα ακολουθήσει κατασκευή αλεπούς με χάρτινα πιάτα. Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου. Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Τρίτη 23 /01/2018, ώρα 6:30 μμ.-7:30 μμ.

«Ο πιγκουίνος που ήθελε να πετάξει». / Karl Ruhmann. “… Φίλιππε, μπορείς να καταφέρεις ό,τι θελήσεις, αρκεί να το βάλεις καλά στο μυαλό σου και να το πιστέψεις”, είπε η σοφή φώκια στο μικρό πιγκουίνο, που ήθελε να πετάξει… Ένα ονειρικό παραμύθι, που προβάλλει με υπέροχο τρόπο τη δύναμη της θέλησης. Θα ακολουθήσει κατασκευή πιγκουίνου με χαρτόνια και διπλόκαρφα. Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου. Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Τρίτη 30 /01/2018, ώρα 6:30 μμ.-7:30 μμ.

«Ο χαμογελαστός χιονάνθρωπος». / Christina Butler. Όταν ο Φλάφι, το λαγουδάκι, άπλωσε τα χέρια του κι αγκάλιασε το χιονάνθρωπο, εκείνος άρχισε πάλι να χαμογελάει. Δεν ήταν άρρωστος ούτε κρύωνε, του έλειπε η αγάπη κι οι αγκαλιές των φίλων του. Μια ζεστή ιστορία φιλίας στο χιονισμένο δάσος με όμορφες εικόνες κι ένα χαμογελαστό χιονάνθρωπο που λαμπυρίζει. Θα ακολουθήσει κατασκευή χιονάνθρωπου με ανακυκλώσιμα υλικά, σύρμα πίπας και τσόχα. Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου. Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

«Δημιουργικό – Καλλιτεχνικό – Εργαστήριο» Kάθε Τετάρτη 6:30μ.μ. – 7:30μ.μ.

Διαβάζουμε ιστορίες, ζωγραφίζουμε, φτιάχνουμε κολλάζ, τρισδιάστατες κατασκευές, παίζουμε κουκλοθέατρο και ομαδικά παιχνίδια. Κάθε φορά μια νέα εμπειρία.
Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η εθελόντρια αρχιτέκτονας – εικαστικός Έλενα Χρυσαφίδου. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 10 χρονών.

«Εργαστήρια Μουσικής προπαιδείας» Κάθε Τρίτη 5:00μ.μ. – 5:45μ.μ. (το πρώτο τμήμα) και 5:45μ.μ. – 6:30μ.μ.(το δεύτερο τμήμα)

Γνωριμία με τα κρουστά όργανα, το αρμόνιο, με τον ρυθμό και τους μουσικούς ήχους καθώς επίσης και εκμάθηση τραγουδιών. Υπεύθυνες των εργαστηρίων θα είναι οι καθηγήτριες μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Δεμερτζή Φύλλις και Στεφανίδου Θάλεια. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 – 8 χρονών (μέχρι 10 παιδιά) το κάθε τμήμα.

Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27, τηλ. 2313318572 και 2313318591)

«Η ώρα του παραμυθιού»  Κάθε Τετάρτη , ώρα 18.30

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Στηρίζεται στην προφορική αφήγηση ή στην ανάγνωση παραμυθιών και έχει στόχο την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων, την καλλιέργεια της φαντασίας τους και την ενίσχυση της κριτικής τους σκέψης. Η παρουσίαση του προγράμματος συνήθως πλαισιώνεται με ζωγραφική, χειροτεχνίες και παιχνίδι και πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

Τετάρτη 10/1/2018, ώρα 6.00 μ.μ. – 7.00μ.μ. «Η πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ»/ Λυκάρτση Μαρία

Ένα λουλούδι φυτρώνει σε μια πόλη που δεν υπάρχει νερό και κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ γι’ αυτό. Ένα αγόρι αναλαμβάνει να βρει το νερό και αντιμετωπίζει την αδιαφορία των γύρω του. Η δύναμη της αγάπης και η εμπιστοσύνη θα φέρουν τελικά τη βροχή;
Ανάγνωση του παραμυθιού από τη συγγραφέα Μαρία Λυκάρτση και θεατρικό παιχνίδι. Ακολουθεί εργαστήρι ζωγραφικής με την εικονογράφο του παραμυθιού Στεφανία Βελδεμίρη. Για παιδιά από 4 –8 χρονών. Με τηλεφωνική προεγγραφή, μέχρι 20 παιδιά.

Τετάρτη 17/1/2018, ώρα 6.00 μ.μ. – 7.00μ.μ. «Μα, πού πήγαν όλοι;» / Στέλλα Γουλτίδου

Αναρωτιέται ανήσυχα το μικρό ελάφι, που ψάχνει μέσα στο κρύο και χιονισμένο δάσος να βρει τους φίλους του. Μόνο ένα ξυπνητήρι μπορεί να δώσει τη λύση στο μυστήριο. Αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα Στέλλα Γουλτίδου και παράλληλη θεατρική παρουσίαση της ιστορίας από τις: Αλεξοπούλου Εύη, Νηπιαγωγό-θεατρολόγο και Κυρτσίδου Αναστασία, Νηπιαγωγό. Ακολουθούν παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Για παιδιά από 4 – 7 ετών. Χωρίς προεγγραφή.

Τετάρτη 24/1/2018, ώρα 6.00 μ. μ. – 7.00μ.μ. «Οι Δώδεκα μήνες» και «Το μαγικό γάντι»

Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Αντωνία Μπατσαλή, μαζί της στον ήχο η Έλσα Ερνικιοϊλή . Θα πασπαλιστούμε με μπόλικη παραμυθόσκονη, θα ταξιδέψουμε στην Παραμυθωνία και θα φτιάξουμε όλοι το δικό μας μαγικό γάντι ζωγραφίζοντας το! Για παιδιά από 4 – 8 χρονών. Χωρίς προεγγραφή.

Τετάρτη 31/1/2018, ώρα 6.00 μ. μ. – 7.00μ.μ. «Το παγώνι και το χρυσό φλουρί» και «Το καρβελάκι»

Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Μαρία Φλώρου και τον Λευτέρη Πασσιά που τη συνοδεύει με τη μουσική και τα τραγούδια του. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε ένα παγώνι. Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: 1 Α4 μπλε κανσόν (χαρτονάκι), δυο ματάκια, κόλλα. Για παιδιά από 4 – 8 ετών. Χωρίς προεγγραφή.

Δράση φιλαναγνωσίας: Οι σελίδες των βιβλίων αποκαλύπτουν…ιστορίες, ήρωες, μυστήρια, ταξίδια. Κάθε Παρασκευή ώρα 7.00μ.μ. – 8.20μ.μ.

Ένα ταξίδι απόλαυσης και ανακάλυψης μέσα από τις σελίδες των θησαυρών της βιβλιοθήκης. Μια δράση φιλαναγνωσίας, δημιουργικής γραφής και αφήγησης με κύριο χαρακτηριστικό την ευχαρίστηση και όχι την «υποχρέωση» . Τα παιδιά επιλέγουν το βιβλίο που θα ήθελαν να διαβαστεί και αρχίζει η περιπλάνηση. Ξεκινάμε με την ανάγνωση του βιβλίου ή αποσπασμάτων του , συνεχίζουμε με ασκήσεις δημιουργικής γραφής πάνω σε κάποιο στοιχείο του κειμένου (ήρωας, χώρος δράσης, εμπόδια, βοηθοί, λύσεις…) και για το τέλος αφήγηση παραμυθιού. Στη συνέχεια τα παιδιά δανείζονται το βιβλίο που επιθυμούν και στις επόμενες συναντήσεις αφηγούνται την ιστορία του. Με την παιδαγωγό και συγγραφέα Στέλλα Γουλτίδου. Για παιδιά 9 – 12 χρονών. Με προεγγραφή , μέχρι 16 άτομα.

Παρασκευή 12/1, 19/1 και 26/1/2018, ώρα 7.00μ.μ. – 8.20μ.μ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου 2018

Απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε σχολικές ομάδες, όλων των τάξεων του δημοτικού. Επιδιώκουμε η παρουσίασή τους να γίνεται με μεθόδους ευχάριστες και δημιουργικές, με τρόπο διαδραστικό που κινητοποιούν τα παιδιά και τα προτρέπουν να συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία. Συνοδεύονται πάντα με έκθεση βιβλίων σχετικών με το θέμα που διαπραγματευόμαστε κάθε φορά.

«Ο Κόσμος μας μέσα από τους χάρτες»

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας – Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς. Πώς έφτιαχναν παγκόσμιους χάρτες οι αρχαίοι πολιτισμοί; Η Αυστραλία είναι “πάνω” ή “κάτω” στον χάρτη; Ποιά είναι μεγαλύτερη, η Αφρική ή η Γροιλανδία; Υπάρχουν ακόμα αχαρτογράφητες περιοχές της Γης;  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς «Ο Κόσμος μας μέσα από τους Χάρτες», μας βοηθάει να ταξιδέψουμε νοητά σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη γεωγραφία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη εικόνα του, με τη βοήθεια των κατάλληλα επιλεγμένων δορυφορικών εικόνων και χαρτών, γεωφυσικών, πολιτικών, τυπολογικών, στερεοτυπικών κ.ά. θεματικών χαρτών. Η παρουσίαση συνδυάζεται με εκπαιδευτικά χαρτογραφικά παιχνίδια.

Πέμπτη 11/1/2018, ώρα 10.00 – 11.00 και 11.00 – 12.00

«Βeegames – Brain Education Events» Ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων που μετατρέπει την ύλη των μαθημάτων του σχολείου και την πρώτη επαφή των μαθητών με τον χώρο της βιβλιοθήκης, σε παιχνίδι. Απευθύνεται σε μαθητές των Ε΄ ή Στ΄ τάξεων του Δημοτικού, προσαρμοσμένο στις γνώσεις τους. Οι μαθητές με τη χρήση των tablets, απαντούν σε ερωτήσεις που αφορούν στα μαθηματικά, στις φυσικές επιστήμες, στη γεωγραφία, στην ορθογραφία, στο περιβάλλον ,στην ιστορία αλλά και στη λογοτεχνία . Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν παίζοντας και διασκεδάζοντας στη δική τους βιβλιοθήκη. Υπεύθυνοι προγράμματος: Σακελλαρίου Νικόλαος, Μαθηματικός και ο Στεφάνου Θεόδωρος, Φυσικός .

Δευτέρα 15/1/2018, ώρα 10.00 – 11.00 και 11.15 – 12.15 και «Βeegames – Brain Education Events» για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που με τη χρήση των tablets, απαντάνε σε ερωτήσεις που αφορούν στη φυσική .

Δευτέρα 29/1/2018, ώρα 10.00 – 11.00 και 11.15 – 12.15

«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»

Η συγγραφέας Ευαγγελία Παπαθανασίου θα μας παρουσιάσει την ιστορία του βιβλίου της «Το αστεράκι που μετακόμισε». Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να είσαι διαφορετικός;
Πόσο μόνος μπορεί να νιώθεις όταν σε απορρίπτουν οι άλλοι γύρω σου επειδή δεν είσαι σαν και αυτούς; Κι όμως, κάθε «διαφορά» μπορεί να είναι ένα χάρισμα; Ένα παραμύθι που βοηθά τα παιδιά να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα και να προσφέρουν αγάπη, βοήθεια, κατανόηση και φιλία σε όσους το έχουν ανάγκη. Ανάμεσα σε μικρά αποσπάσματα του βιβλίου που θα διαβάζονται από τη συγγραφέα, τα παιδιά θα «παίζουν» τις σκηνές, θα δραματοποιούν και θα αυτοσχεδιάζουν.

Τρίτη 23/1/2018, ώρα 9.00 – 10.30 και 10.30 – 12.00

«Περιβάλλον – Απορρίμματα – Ανακύκλωση»

Η Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Απορρίμματα – Ανακύκλωση». Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν οι μικροί μας φίλοι πώς γίνεται η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων για να έχουμε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον . Ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά και πως γίνεται η ανακύκλωσή τους. Επίσης πραγματοποιείται παρουσίαση κατασκευής χαρτοπολτού που μετασχηματίζεται σε ανακυκλωμένο χαρτί, δράση στην οποία τα παιδιά θα έχουν ενεργή συμμετοχή.

Παρασκευή 26/1/2018, ώρα 10.00 – 11.00 και 11.00 – 12.00

Εργαστήρια στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη

«Εργαστήρι καλλιτεχνικής δημιουργίας με την Αγγελίνα» Με δημιουργική διάθεση, για δυόμιση ολόκληρες ώρες μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά, εν δράσει… Φτιάχνουν μοναδικά καλλιτεχνήματα με την καθοδήγηση της εικαστικού Αγγελίνας Μυταυτσή. Αυτόν τον μήνα ξεκινούν τη δημιουργία πινάκων με μεικτές τεχνικές.

Δευτέρα 8,15, 22 & 29/1/2018, ώρα 6.00μ.μ. – 8.30μ.μ.

«Εργαστήρι Μουσικής προπαιδείας» Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα χαράς και ψυχαγωγίας οι μικροί μας φίλοι συνεχίζουν την εξερεύνηση των στοιχείων της μουσικής , του ρυθμού και της μελωδίας των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Με την καθοδήγηση της Μουσικοπαιδαγωγού Κατερίνας Ψαλτίδου .

Τρίτη 9,16,23 &30/1/2018, ώρα 5μ.μ. – 6μ.μ.

«Εργαστήρι ζωγραφικής» Οι μικροί μας φίλοι 5 – 9 χρονών με δημιουργική διάθεση και χαρά συμμετέχουν στο εργαστήρι ζωγραφικής που λειτουργεί στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η εθελόντρια εικαστικός Μαρία – Ευθυμία Σύραλη. Τα μαθήματα ζωγραφικής γίνονται κάθε Πέμπτη 11, 18 και 25/1/2018, ώρα 5.00μ.μ.- 6.30 μ.μ. .

Τμήμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας (5μηνης διάρκειας). Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 7 χρονών, (μέχρι 12 άτομα).

Μέσα από διαδικασίες ευχάριστες, όπως ζωγραφική, μουσική και παιχνίδι θα γίνει η προσέγγιση στην αγγλική γλώσσα, χωρίς γραφή. Τα παιδιά θα μάθουν τους αριθμούς, τα χρώματα, τα σημεία του προσώπου και όχι μόνο. Υπεύθυνη των μαθημάτων, η εθελόντρια καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας Αλεξάνδρα Τσόγκα. Δευτέρα 15, 22 και 29/1/ 2018 , ώρα 5.00μ.μ. – 6.00 μ.μ.

Advertisements