Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που παρέμεινε κλειστή λόγω εργασιών, η Κεντρική Δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης επιστρέφει με μια σειρά εκδηλώσεων και μας προσκαλεί στον ανανεωμένο χώρο της για να μοιραστούμε την κοινή μας αγάπη για το βιβλίο.

Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο εκδήλωσης με τίτλο «Ας δώσουμε στα βιβλία μια δεύτερη ευκαιρία», από τις 16.00 έως τις 21.00, οι επισκέπτες της βιβλιοθήκης θα μπορούν να αποκτήσουν συνολικά περισσότερα από 6.000 βιβλία, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην εθελούσια προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας, με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στον προγραμματισμό των ολοήμερων των δράσεων εντάσσονται ακόμη οι παρακάτω εκδηλώσεις:

10.00-12.00: «Πυραμίδες και άλλα περίεργα μαθηματικά πλάσματα» – Τεχνική Οριγκάμι με τη μαθηματικό, Κωνσταντία Πολύζου

18.30-20.00: «Οι κούκλες λένε παραμύθια» – Παράσταση κουκλοθέατρου, με τη συμμετοχή των Μ. Καραπάτσιου, Π. Αποστολίδου, Α. Συριώδη, Ε. Αμανατίδου και Ο. Γιαννακοπούλου

20.00: «Ανοίξαμε και σας κερνάμε λέξεις» – Πέντε από τους σημαντικότερους θεσσαλονικείς λογοτέχνες διαβάζουν κείμενά τους για την πόλη. Συμμετέχουν: Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Σάκης Σερέφας, Ισίδωρος Ζουργός, Σοφία Νικολαΐδου. Την εκδήλωση συντονίζει ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, Ηλίας Κουτσούκος

Στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις για μαθητές σχολείων, ενώ στις 19.00, θα ξεναγηθούν στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης οι Προξενικές Αρχές της πόλης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Β. Ε. θα δωρίσει έναν ικανό αριθμό βιβλίων στο νεοσύστατο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης.

Αν είσαι λάτρης του βιβλίου μην χάσεις την προσφορά του Public! H Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου μπορεί να πέρασε, αλλά η έκπτωση 45% σε 50 best sellers ισχύει έως τις 29 Απριλίου και θα την βρεις εδώ!

Advertisements