Μετά τον εισαγόμενο Άγιο Βαλεντίνο ακόμα ένας Άγιος φαίνεται να κατακτά την χώρα μας. Πρόκειται για τον Άγιο Πατρίκιο από την μακρινή Ιρλανδία!

Ο Άγιος Πατρίκιος ξεκίνησε την αποστολή του στην Ιρλανδία το 433 π.X. έπειτα από ένα όραμα που είχε να τους γλιτώσει από τον Παγανισμό. Η ημέρα του θανάτου του γιορτάζεται με κάθε τιμή σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο το κόσμο, με τη μεγαλύτερη παρέλαση να πραγματοποιείται στο Δουβλίνο και Νέα Υόρκη. Το έθιμο επιβάλλει πράσινα ρούχα, παραδοσιακό μοσχαρίσιο κρέας με λαχανικά, τη μπύρα Guinness να ρέει σε αφθονία και φυσικά το τριφύλλι να έχει δεσπόζουσα θέση.

Στην Θεσσαλονίκη μερικές από τις γνωστότερες μπυραρίες της πόλης μας προσκαλούν από τις 16 έως και τις 18 Μαρτίου να γιορτάσουμε μαζί την ημέρα του Αγίου Πατρικίου με άφθονη μπύρα, τα απαραίτητα συνοδευτικά και πολλές εκπλήξεις!

Τα μαγαζιά που συμμετέχουν είναι τα εξής:

U fleku Βαϊου 2 στα Λαδάδικα.
Beerατής, Διογένους 17 στην Τούμπα.
The Dubliner, Κατούνη 16-18 στα Λαδάδικα.
Il Posto, Ευαγγελισμού Θεοτόκου 25.
Otto Dix, Λ.Βασιλέως Γεωργίου 44.
Άδυτο rock bar, Αιγύπτου 1 στα Λαδάδικα.
Διαχρονικό καφέ μπαρ, Πατριάρχου Ιωακείμ 29 στην Ροτόντα.
Route 88, Λεωφόρος Νίκης 51.
The Pub, Αιγύπτου 5 στα Λαδάδικα.
Door 55, Αλεξάνδρου Σβώλου 55.
Δέντρο στο bar, Βασιλέως Γεωργίου 25.
Bord de l’eau, Εγνατίας 45 στην στοά.
Cafe Colombia, Κυριάκου Μανωλάκη 5.
My Pub, Βαλαωρίτου 31.
Αρχέγονο draft, 25ης Μαρτίου 12.
Καφωδείο Ελληνικό, Ελ.Βενιζέλου 45.
Υφήλιος, Προξένου Κορομηλά 1.
The Hoppy pub, Νικηφόρου Φωκά 6.

Αν τώρα δεν ψήνεσαι ιδιαίτερα να βγεις σου έχουμε εναλλακτική λύση. Παράγγειλε από το e-food ή το deliveras.gr ό,τι φαγητό θέλεις και φυσικά παγωμένες μπύρες, με προσφορές που ισχύουν αποκλειστικά για την περιοχή σου και για online παραγγελίες!

Advertisements