Τρία υπαίθρια γυμναστήρια με σύγχρονα όργανα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα να γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος, δημιούργησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου κατά μήκος του περιπατητικού διαδρόμου στην οδό Αντώνη Τρίτση, προσφέροντας στους δημότες τη δυνατότητα να γυμναστούν ελεύθερα και εντελώς δωρεάν σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί υπερτοπικός ψυχαγωγικός και αθλητικός πόλος.

Τα υπαίθρια γυμναστήρια βρίσκονται στο ύψος των οδών Σμύρνης, Μακεδονομάχων και Λεύκης και έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου, όπου οι δημότες μπορούν να κάνουν δωρεάν χρήση των οργάνων.Ο εξοπλισμός των υπαίθριων γυμναστηρίων περιλαμβάνει όργανο έκτασης ποδιών, stepper, πιέσεων ώμων και έλξεως ώμων, ποδηλάτου, ελλειπτικής κίνησης ποδιών, παράλληλων μπάρων, πάγκου κοιλιακών, όργανο εκτάσεων και βάδισης αέρος. Κάθε όργανο φέρει πληροφοριακή πινακίδα με αναλυτικές οδηγίες χρήσεως και ενημέρωσης για τους ασκούμενους.

Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου αστικής ανάπλασης της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου για τη δημιουργία θεματικών πυρήνων πρασίνου και αναψυχής και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007-2013.Στο πλαίσιο του έργου «Θεματικοί πυρήνες πρασίνου και αναψυχής» ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρά τις επόμενες ημέρες στην εγκατάσταση ποδηλατικών σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων κοινής χρήσης, στα δύο από τα τρία υπαίθρια γυμναστήρια της οδού Αντώνη Τρίτση και συγκεκριμένα, ο ένας σταθμός βρίσκεται στο ύψος της οδού Σμύρνης (απέναντι από τον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ) και ο δεύτερος στο ύψος της οδού Λεύκης. Ποδηλατικοί σταθμοί μίσθωσης ποδηλάτων θα λειτουργήσουν επίσης στην οδό Ευφροσύνης, στην οδό Πεύκων (άνωθεν Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής) και στην Πλατεία Ευόσμου (πλησίον του Δημαρχείου).

Η προμήθεια του αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος διάθεσης δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από ιδίους πόρους, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν και να το επιστρέψουν σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης.

Αναζητάς ρουχισμό, παπούτσια για αξεσουάρ για σπορ;

Φόρμες Sugarfree

Delikaris sport για ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Sportsfactory Νο1 Online αθλητικό outlet της χώρας.

zakcret το eShop της μεγαλύτερης Ελληνικής Αλυσίδας Αθλητικών ειδών.

Φόρμες Bodytalk

Η παρουσίαση των Υπηρεσιών Άθλησης που παρέχονται από τις δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε στην έναρξη της 4ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης λειτουργούν τα ακόλουθα έξι δημοτικά γυμναστήρια:
 Γυμναστήριο Κρυστάλλη (Κ. Κρυστάλλη 4 – Πλατεία Αντιγονιδών – 1η Δημ. Κοινότητα)
 Γυμναστήριο Γιαννιτσών (Γιαννιτσών 102-Μοναστηρίου – 2η Δημ. Κοινότητα)
 Γυμναστήριο «Μέγας Αλέξανδρος» (Ολυμπίας 2 και Ευρυσθέως-Άνω Τούμπα) 4η Κοινότητα
 Γυμναστήριο Λάρνακος (Λάρνακος 6 και Τήνου – Κ. Τούμπα – 4η Δημ. Κοινότητα)
 Γυμναστήριο Θέμελη (Πτ. Θέμελη 11 – Περιοχή Βούλγαρη – 5η Δημ. Κοινότητα)
 Γυμναστήριο Τζαβέλλα (Τζαβέλλα 19 – Περιοχή Βούλγαρη – 5η Δημ. Κοινότητα)

Στις παραπάνω δομές υλοποιούνται τα εξής προγράμματα άθλησης:
• Αεροβική
• Ορθοσωμική
• Βάρη
• Παιδικά Τμήματα
• Τμήματα ηλικιωμένων
• Άσκηση για χρόνιες παθήσεις
• Pilates
• Crossfit
• Yoga
• Powerbars

Όπως διευκρινίστηκε στη διάρκεια της παρουσίασης, τo 2015 ο αριθμός των αθλούμενων ανήλθε σε 10.540, ενώ το 2016 με τη μείωση της μηνιαίας συνδρομής από 20€ σε 10€ παρατηρήθηκε αύξηση ποσοστού 25%, που μεταφράζεται σε 13.229 αθλούμενους. Στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει συνολικά τέσσερα γήπεδα τένις, δύο στο πάρκο Νέας Παραλίας (Περιοχή Π. Συνδίκα) και δύο στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Στις εγκαταστάσεις αυτές λειτουργούν σχολές αντισφαίρισης για παιδιά και ενηλίκους, ενώ παράλληλα γίνεται και παραχώρηση των συγκεκριμένων γηπέδων. Το 2015 ο αριθμός των αθλουμένων ανήλθε σε 2.197, ενώ το 2016 σε 2.250.

Στο Δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας, που παραμένει ανοικτό όλο το χρόνο, λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:
• Σχολή εκμάθησης κολύμβησης για ενήλικες
• Σχολή εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά
• Υδρογυμναστική
• Θεραπευτική γυμναστική
• Ελεύθερη κολύμβηση

Παράλληλα, γίνεται μερική παραχώρηση των υποδομών στην κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδας, σε Άτομα με Αναπηρία και σε αθλητές που προετοιμάζονται για συμμετοχή στους αγώνες Special Olympics. Το 2015 ο αριθμός των ατόμων που πήρε μέρος στα προγράμματα του κολυμβητηρίου ανήλθε σε 9.274 και το 2016 σε 9.599.  Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έξι κατηγορίες αθλουμένων (ποσοστό 26% επί του συνόλου – 65+, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι, τρίτεκνοι και μέλη μονογονεϊκών οικογενειών) συμμετείχαν σε όλες τις δομές, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ένα ποσοστό 12% έκανε χρήση εκπτωτικών συνδρομών, ενώ οι κανονικές συνδρομές ανήλθαν σε 62%. Τέλος, όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει ακόμη 18 γήπεδα καλαθοσφαίρισης και τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

Advertisements