Οι επισκέπτες από την γειτονική χώρα κάθε χρόνο αυξάνονται σταθερά και η τουρκική γλώσσα γίνεται πολύτιμο εφόδιο για την εύρεση εργασίας. Τι θα έλεγες να ξεκινούσες μαθήματα;

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, θα υλοποιήσει δωρεάν μαθήματα Τουρκικής γλώσσας για εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο διάρκειας 72 ωρών, με τη δωρεά – χορηγία του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικους πολίτες, που είναι δημότες ή διαμένουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης και εργάζονται στον τουριστικό κλάδο.

Θα δημιουργηθεί ένα τμήμα 20 ατόμων και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, κατά τις ώρες 17:00 – 20:00, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Εγνατία 132). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 14 Μαρτίου 2017 και θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2017 (σύνολο 72 ώρες). Σε κάθε σπουδαστή που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται μόνο ηλεκτρονικά στις 7 Μαρτίου 2017 από τις 09:00 π.μ. έως τη συμπλήρωση του τμήματος.

Μοναδικό κριτήριο επιλογής των σπουδαστών, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων, εφ’ όσον οι σπουδαστές εργάζονται στον τουριστικό κλάδο και είναι δημότες ή διαμένουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί, αφού σταθμιστούν πρώτα οι πιθανές οικογενειακές, προσωπικές και επαγγελματικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, λόγω του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και έχει δικαίωμα να απουσιάσει το μέγιστο σε 3 (τρία) μαθήματα. Επίσης, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σπουδαστές που παρακολουθούν αυτή τη χρονική περίοδο άλλο πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών το οποίο οργανώνετε από το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης (για τους όρους συμμετοχής πατήστε εδώ).

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2313 318664, 2310 841498 κ. Δημήτρης Σιακαβάρας (9:00 – 15:00). Η αίτηση θα αναρτηθεί ΕΔΩ στις 7 Μαρτίου 2017 στις 9:00 π.μ.

Η Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας, διοργανώνει ένα τμήμα εκμάθησης της Τούρκικης γλώσσας, επιπέδου αρχαρίων με τον κ. Δημήτρη Τσιμίγκο, πτυχιούχο Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος συμμετέχει εθελοντικά.

Το τμήμα απευθύνεται σε ενήλικες και το μάθημα θα γίνεται κάθε Δευτέρα 6:30 μ.μ.-8:00 μ.μ. από τις 20/02/2017

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή με φυσική παρουσία. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (15) και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής 13-17/2/2017.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γιώργος Ιωάννου», Πυλαίας 59, τηλ. 2310 919039.

Advertisements