Πάνω στη μεγάλη σκιερή πλατεία της Πορταριάς με τα αιωνόβια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά της πηγής, το Kritsa gastronomy hotel προσφέρει μοναδική και ζεστή φιλοξενία.

Ο συνδυασμός των ρομαντικών δωματίων του, με την ποικιλία από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στο πρωινό και τις παραδοσιακές γεύσεις του εστιατορίου, αποτελούν τα στοιχεία που κάνουν το Kritsa gastronomy hotel μοναδικό!

Η ιστορία του ξεκινά το 1915, όταν και λειτούργησε ως παντοπωλείο, μαγειρείο και πανδοχείο από τον Νικόλαο Τσαχτίρη με την ονομασία ΟΡΜΙΝΙΟ . Το 1939 ο Θανάσης Κρίτσας και η γυναίκα του Ασπασία ερχόμενοι από την Αίγυπτο, του έδωσαν τη μορφή που έχει και σήμερα σαν ξενοδοχείο και εστιατόριο με την ονομασία «Κεντρικόν» λόγω της ξεχωριστής του θέσης στη Πλατεία της Πορταριάς. Το 2000 απέκτησε την σημερινή του ονομασία.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Μια ποικιλία από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα θα γευτείτε στο πρωινό μπουφέ που ετοιμάζεται καθημερινά και θα σας περιμένει να χορτάσετε ύπνο για να τον απολαύσετε. Τα είδη που σερβίρονται είναι ανάλογα με την εποχή και περιλαμβάνουν κριτσίνια, κουλούρια σπιτικά, τσουρέκι, φρέσκο ψωμί, (σιμιγδαλένιο και πολύσπορο), λαδοπιταστή, τυρόψωμο, ελιόψωμο, τηγανοκουλούρες και τηγανήτες. Προσφέρονται επίσης φρέσκα φρούτα, φυσικός χυμός πορτοκαλιού, φρουτοσαλάτα και λαχανικά εποχής. Από τυροκομικά υπάρχουν φέτα, κασέρι, κατίκι Δομοκού, γαλοτύρι, γιαούρτι στραγγιστό, παραδοσιακό γιαούρτι ΕΒΟΛ και βούτυρο ελληνικό. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αυγά, βραστά ή μάτια με σάλτσα ντομάτας, ομελέτα, στραπατσάδα, αλλαντικά, λουκάνικα Πηλίου μαγειρεμένα με την τοπική συνταγή για σπετζοφάι, πίτες όπως κολοκυθοτυρόπιτα, πιπερόπιτα, πρασοκρεατόπιτα,κρεμμυδοκουλούρα, χορτοτυρόπιτα και στριφτή τηγανητή τυρόπιτα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον μπουφέ υπάρχει ακόμα μέλι ανθόμελο και πεύκου, διάφορα γλυκά του κουταλιού όπως μήλο φιρίκι, κυδώνι, φράουλα, βύσσινο, κάστανο, νερατζάκι, καρυδάκι, πέργαμο και καρπούζι ανάλογα με την εποχή και τα φρούτα του Πηλίου,ρυζόγαλο, κρέμες,λουκουμάδες, μπουγάτσα γλυκιά, δίπλες, γλυκά ταψιού όπως καρυδόπιτα, κανταΐφι, πορτοκαλόπιτα, μηλόπιτα, λεμονόπιτα, σαμπλέ, γαλατόπιτα γλυκιά, κολοκυθόπιτα γλυκιά,γλυκά εορτών,χαλβάς σιμιγδαλένιος και χαλβάς Παπαγιαννόπouλου, μαρμελάδες από ροδάκινο, βερίκοκο, αχλάδι, κράνα, φράουλα, μπερεκέτι, σύκα, κυδώνια με μήλα και χειμωνιάτικη μαρμελάδα με εσπεριδοειδή φρούτα και αρωματισμένα με κανέλα όλα φτιαγμένα από τη κουζίνα και τους ανθρώπους του Κρίτσα. Μπορείτε να γευτείτε επίσης ελιές Πηλίου και extra verzin ελαιόλαδο, ζεστή παραδοσιακή σούπα τραχανά και κατσαμάκι, ροφήματα από βότανα Πηλίου, ελληνικό καφέ στο μπρίκι ή ότι καφέ θελήσετε για να ξεκινήσει όμορφα΄η μέρα σας στο βουνό των Κενταύρων.

Μαθήματα μαγειρικής και άλλες δραστηριότητες

Εκτός από το να γευτείτε τα τοπικά προϊόντα, θα έχετε την ευκαιρία και να τα μαγειρέψετε αφού παραδίδονται μαθήματα ελληνικής παραδοσιακής μαγειρικής. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε το ταλέντο σας στο πλέξιμο, πίνοντας τον καφέ σας στο δωμάτιο ή στον κήπο. Τέλος, θα ήταν κρίμα να επισκεφτείτε μια περιοχή όπως το Πήλιο και να μην βγείτε για μια βόλτα στην περιοχή. Το Kritsa hotel έχει προνοήσει και γι’αυτό και διοργανώνει groups που βγαίνουν για πεζοπορία στο βουνό, έτσι ώστε να απολαύσετε την φύση, τα αρώματα και τους ήχους της.

Που βρίσκεται

Φτάνοντας στη Πορταριά, διασχίζετε το χωριό (προτείνεται το Δημοτικό Πάρκινγκ) και ακολουθείτε με τα πόδια το καλντερίμι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκινγκ. Ο ξενώνας Κρίτσα βρίσκεται 50 μέτρα μακρύτερα στα αριστερά σας ακριβώς μπροστά στον τεράστιο πλάτανο της πλατείας και υπάρχουν πινακίδες που θα σας καθοδηγήσουν.

Advertisements