Το Bookpoints, το φεστιβάλ για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, ξεκίνησε το 2015 στη Θεσσαλονίκη με μια και μοναδική επιθυμία: να αναδείξει το μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου και να ταξιδέψει σε αυτόν μικρούς και μεγάλους. Φέτος επιστρέφει για ακόμα μια φορά σε επτά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάσεις, δρώμενα και εργαστήρια για παιδιά, ενώ παράλληλα δημιουργικές ομάδες και επαγγελματίες, συγγραφείς και εκδότες να αναδεικνύουν τη δουλειά τους και να συνομιλούν με τους αναγνώστες.

Ένα Σάββατο το μήνα από τον Οκτώβριο του 2016 ως τον Απρίλιο του 2017 επτά δημιουργικά βιβλιοπωλεία της πόλης θα συμπαρασύρουν τους επισκέπτες τους στην απόλαυση της ανάγνωσης με συνοδοιπόρους που γνωρίζουν και αγαπούν τον κόσμο των βιβλίων όσο κανείς: συγγραφείς, δημιουργικές ομάδες, εμψυχωτές και εκπαιδευτικούς. Μέσα από μια διαδικασία δημιουργική και διαδραστική, νέοι αλλά και γνώριμοι φίλοι του παιδικού βιβλίου θα συναντηθούν ξανά, θα δουν, θα γνωρίσουν, θα ακούσουν, θα παίξουν και θα εξερευνήσουν σελίδες γεμάτες ιδέες και συναισθήματα.

Ήρωες & ηρωίδες που θαυμάζουμε και που ίσως τους μοιάζουμε…

Τα Bookpoints που θα περιμένουν κάθε μήνα τους μικρούς και μεγάλους φίλους του παιδικού βιβλίου παρέα με τους ήρωες & τις ηρωίδες τους είναι:

8 Οκτωβρίου 2016 Νοσταλγικοί ήρωες & ηρωίδες
Κάτι γίνεται (Γεωργίου Παπανδρέου 27)

5 Νοεμβρίου 2016 Ήρωες & ηρωίδες από κόμικ
Νους και γνώση (Νικολάου Πλαστήρα 9, Χαριλάου)

3 Δεκεμβρίου 2016 Ήρωες & ηρωίδες των Χριστουγέννων
Παραμυθούπολη (Καβάφη 12, Ευκαρπία)

14 Ιανουαρίου 2017 Ήρωες & ηρωίδες μυστηρίου
Βιβλιο…ιδέες (Στρατηγού Σαράφη 67, Καλαμαριά)

11 Φεβρουαρίου 2017 Κινηματογραφικοί ήρωες & ηρωίδες
Ονειροπαγίδα (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο)

11 Μαρτίου 2017 Ήρωες & ηρωίδες της μυθολογίας
Πράσινο σύννεφο (Πασαλίδη 21, Καλαμαριά)

1 Απριλίου 2017 Ήρωες & ηρωίδες της καθημερινής ζωής
Mind the Book (25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος)

Ανακάλυψε παιδικά βιβλία (ελληνική και ξένη λογοτεχνία, προσχολικά, παραμύθια, βιβλία δραστηριοτήτων κλπ.) με έκπτωση έως και 75%.

Advertisements