Θα είναι μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες. Μια συναυλία«Μόνο για την αγάπη» με μελοποιημένη ποίηση στη Ροτόντα.

To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει συνθέσεις του Δημήτρη Μαραμή πάνω σε στίχους Κώστα Γ. Καρυωτάκη, Μαρίας Πολυδούρη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου, Μιχάλη Γκανά στο μοναδικό και υποβλητικό μνημείο της Θεσσαλονίκης.

Θα τραγουδήσουνοι: Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου Natassa Mare Moumtzidou, Θοδωρής, Βουτσικάκης Thodoris Voutsikakis, Τσέλο: Στέλλα Τέμπρελη.

Στο πιάνο ο συνθέτης Dimitris Maramis. Σκηνοθετική επιμέλεια: Άντα Τσεσμελή Ada Tsesmeli.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις 21:00. Είσοδος Ελεύθερη με Κρατήσεις Θέσεων: τηλ. 2310 589172 -175.

*OI ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ. ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ 20′ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, με τη μελωδική του γραφή, το λυρισμό και την ευαισθησία του και με υλικό διαμάντια της ελληνικής ποίησης δημιουργεί μία υποβλητική ατμόσφαιρα, ένα παιχνίδι ίσκιων και ψιθύρων από τη μία, αλλά και συναισθηματικών κορυφώσεων και εκρήξεων πάθους από την άλλη. Η ποιητική γραφή ξεκλειδώνεται με τους ήχους της μουσικής και επανέρχεται στο σήμερα εκφράζοντας για ακόμα μία φορά τη δίψα για ελπίδα, έρωτα κι αγάπη.

Δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές, δύο μοναδικά αισθαντικές και βελούδινες φωνές, η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης θα είναι οι δύο ερμηνευτές της παρουσίασης των τραγουδιών, των μελοποιημένων ποιημάτων του Δ. Μαραμή.

Advertisements