Οι διάσημες πίτες της Σμύρνης boyoz, ήρθαν στην Θεσσαλονίκη προσθέτοντας μία παραδοσιακή πρόταση για street food στην πόλη!

Τα boyoz που αποτελούν κομμάτι της σεφαραδίτικης κουζίνας και παράδοσης, είχαν φτάσει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη μέσω των Σεφαραδιτών Εβραίων. Τα boyoz είναι παρόμοια με τα μπουρεκάκια, μόνο που το φύλο τους είναι πιο κοντά σε αυτό του μπακλαβά και έχουν γλυκιά ή αλμυρή γέμιση (πχ.τυρί, σπανάκι, ταχίνι, σοκολάτα κλπ.). Πλέον, είναι ξανά διαθέσιμα στην καρδιά της πόλης για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση από την μακρινή Σμύρνη. Μαζί με τα boyoz σερβίρονται και γκιοζλεμέδες, παστουρμαδόπιτες, κρέμες φυστικιού, λουκούμια και άλλα παραδοσιακά εδέσματα τα οποία στη Σμύρνη καταναλώνονται τις πρωινές ώρες.

Η Smyrna boyoz, υπεύθυνη για το συγκεκριμένο εγχείρημα διαθέτει ήδη καταστήματα στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη. Το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2017, επί της οδού Ικτίνου 6 και τα καλούδια του θα σερβίρονται είτε στο σαλόνι είτε σε πακέτο.

Από τις 09:00 έως τις 10:00 μπορείς να απολαύσεις τα boyoz με τον καφέ σου σε πακέτο, στην τιμή των 2 ευρώ. Από τις 10:00 έως τις 13:00 το πεϊνιρλί με το αναψυκτικό κοστίζουν 4,50 ευρώ και τέλος από τις 13:00 έως τις 17:30 τα γκιοζλεμέ (με ανθότυρο και μέλι/σπανάκι/πατάτα) μαζί με ένα αναψυκτικό ή χυμό amita, κοστίζουν 3,50 ευρώ.

Αν σου άνοιξε η όρεξη εδώ μπορείς να βρεις αποκλειστικές προσφορές για την περιοχή σου.

Advertisements