Πλούσιο θα είναι το φετινό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης για το 2016. Η αρχή θα γίνει με το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δέντρων και θα συνεχιστεί με πολυάριθμες μουσικές, θεατρικές και άλλες εκδηλώσεις!

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στήνεται φέτος στην Τούμπα από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 7 Ιανουαρίου 2017. Τις καθημερινές το χωριό θα είναι ανοιχτό 10:00 π.μ. – 22:00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες 10:00 π.μ. – 23:00 μ.μ., ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το «FUNtasticPARK» βρίσκεται μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Περιλαμβάνει ένα mini luna park, σπιτάκια με ζαχαρωτά και λιχουδιές, δέντρα, φώτα και φυσικά τον το πάρκο του Άι Βασίλη!

Ξεκινούν οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Κάτω από το φως των αστεριών» στο Δήμο Παύλου Μελά, με το άναμμα των δένδρων στις Πλατείες Δημοκρατίας της Ευκαρπίας (Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου), πρώην Δημαρχείου Πολίχνης (Πέμπτη 8), Ελευθερίας Άνω Ηλιούπολης (Παρασκευή 9). Το πρόγραμμα του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού θα διαρκέσει έως τις 24 Δεκεμβρίου 2016 και περιλαμβάνει εκτός από το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δένδρων στις τρεις δημοτικές ενότητες, μουσικοπαραμύθια, κουκλοπαραστάσεις, συναυλίες, σε Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Δημοτικά σχολεία και πολιτιστικούς χώρους του Δήμου. Τέσσερις διαφορετικές ενότητες που αλληλοσυμπληρώνονται και το αποτέλεσμα είναι ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Α. ΑΝΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Τετάρτη 7/12, ώρα 18:00 Δημοτική Ενότητα Ευκαρπίας, Πλατεία Δημοκρατίας

Συμμετέχουν: Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, οι χορωδίες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, του μικρασιατικού συλλόγου «ΟΥΣΑΚ», του σωματείου «Ένωσης Μακεδονίας», του συλλόγου βλάχων Ευκαρπίας «το Άγιο Πνεύμα» και νεανικό μουσικό σχήμα από την Ευκαρπία

Πέμπτη 8/12, ώρα 18:00 Δημοτική Ενότητα Πολίχνης, Πάρκο του Δημαρχείου Πολίχνης

Συμμετέχουν: η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, η χορωδία του Ωδείου Πολίχνης της ΔΗ.Κ.Ε. «ΙΡΙΣ», οι χορωδίες της Ένωσης Ποντίων και του Λαογραφικού Εργαστηρίου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Πολίχνης, η χορωδία της Ομάδας Γυναικών του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου και η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης

Παρασκευή 9/12, ώρα 18:00 Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, Πλατεία Ελευθερίας (Άνω Ηλιούπολη)

Συμμετέχουν: η φιλαρμονική ορχήστρα της ΔΗ.Κ.Ε. «ΙΡΙΣ» με τη την παιδική χορωδία και το μουσικό σχήμα του Ωδείου Σταυρούπολης, οι χορωδίες της ομάδας κατηχητικών του Ι.Ν Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, του Ι.Ν Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων, του συλλόγου ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης

Β. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Δευτέρα 12/12, ώρα 18:30 Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης

Δραματοποίηση παραμυθιών με συνοδεία μουσικής και χριστουγεννιάτικες κατασκευές (από τη θεατρική ομάδα, μουσικούς και εικαστικούς του Δήμου)

Τρίτη 13/12, ώρα 18:30 Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας

Δραματοποίηση παραμυθιών με συνοδεία μουσικής και χριστουγεννιάτικες κατασκευές (από τη θεατρική ομάδα, μουσικούς και εικαστικούς του Δήμου)

Τετάρτη 14/12, ώρα 19:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολίχνης

«Ο Άγιος Βασίλης διαβάζει Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του κυρίου Ντίκενς» Θεατρικό παιχνίδι, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, μουσικά παιχνίδια (από τη θεατρική ομάδα «Ομπρέλες», μουσικούς και εικαστικούς του Δήμου)

Γ. ΚΟΥΚΛΟΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Παρασκευή 16/12, ώρα 18:30

«Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΡΟΥΤΖ». 5ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, Νικόπολη. Παράσταση κουκλοθεάτρου με μεγάλες κούκλες, από το κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ της Χριστίνας Μπήτιου.

Σάββατο 17/12, ώρα 18:30 «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΡΟΥΤΖ» Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης. Παράσταση κουκλοθεάτρου με μεγάλες κούκλες, από το κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ της Χριστίνας Μπήτιου.

Κυριακή 18/12, ώρα 11:30 το πρωί «Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ» Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Παράσταση κουκλοθεάτρου με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου, από τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς

Τρίτη 20/12, ώρα 18:30 «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΡΟΥΤΖ» 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας. Παράσταση κουκλοθεάτρου με μεγάλες κούκλες, από το κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ της Χριστίνας Μπήτιου.

Πέμπτη 22/12, ώρα 18:30 «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΡΟΥΤΖ» Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων Πολίχνης. Παράσταση κουκλοθεάτρου με μεγάλες κούκλες, από το κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ της Χριστίνας Μπήτιου.

Δ. ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ

Δευτέρα 19/12, ώρα 19:00 «Χριστουγεννιάτικη συναυλία Φιλαρμονικών Ορχηστρών». Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Συμμετέχουν: Τα τμήματα φλογέρας της φιλαρμονικής Δήμου Παύλου Μελά, η Φιλαρμονική Δήμου Παιονίας, και συμπράτουν οι φιλαρμονικές Δήμου Παύλου Μελά και ΔΗ.Κ.Ε. «ΙΡΙΣ».

Τετάρτη 21/12, ώρα 18:30 «Χριστουγεννιάτικη συναυλία παιδικών χορωδιών», Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Συμμετέχουν: Η Παιδική χορωδία της ΔΗ.Κ.Ε. «ΙΡΙΣ», η Παιδική χορωδία Νέας Μαδύτου, η Εφηβική χορωδία Δήμου Βόλβης και η Παιδική νεανική χορωδία Ι.Ν Αγ. Βαρβάρας Τούμπας.

Σάββατο 24/12, ώρα 11:00 Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου παίζει χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα στους δρόμους του Δήμου.

Χώροι εκδηλώσεων

 • Θέατρο Κέντρο Πολιτισμού ΄΄Χρήστος Τσακίρης΄΄, Λαγκαδά 221. τηλ 2313 302 833
 • Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας, Εθν. Αντιστάσεως 24, τηλ 2313 502 154
 • Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολίχνης, Ίμβρου 2. τηλ 2310 640 244
 • Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης, Λαγκαδά 221. τηλ 2313 302 836
 • Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων, Βουλγαροκτόνου & Σκύδρας
 • Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης, Ελπίδος 33
 • 1o Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, Νικ. Πλαστήρα, τηλ. 2310 680 250
 • 5o Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, Σάμου & Α. Βελουχιώτη (Νικόπολη), τηλ 2310 690 345

Με πλήθος εκδηλώσεων θα υποδεχθούν οι Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα τα φετινά Χριστούγεννα. Πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων τα παιδιά, η μουσική και οι παραδοσιακοί χοροί, όπως το απαιτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η αρχή θα γίνει από τα Κύμινα, την προσεχή Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ενώ θα ολοκληρωθούν με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Διαβατά και στο Καλοχώρι στις 17 Δεκεμβρίου. Προκειμένου να ενισχυθεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα, καλούνται όλοι οι πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ.

Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως: αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια), οστεοπώρωση, βρογχικό άσθμα, γαστροισοφαγική παλινδρόμηση, ρευματολογικά προβλήματα, καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης. Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει στα συγκεκριμένα φάρμακα: Salospir 100mg, Ranexa 375mg, Xarelto 20mg, Kepra 1000mg, Exelon 6mg, Orizal 20mg + 5mg, Inspra 50mg, Urezan, Accupron 20mg, Valpressor plus 160/25, Casodex 50, Coveran 10/10, Coversil 5mg, Lobivon Plus 5+12.5mg, Eucreas 50+1000, Norvasc 10mg, Duoplavin, Fisiotens 0.2

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00, Κύμινα, κεντρική πλατεία: Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «ΠΑΙΔΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ» Αξιού πραγματοποιεί την καθιερωμένη του γιορτή για το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Στη γιορτή θα συμμετέχουν παιδικές χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων Μαλγάρων και Κυμίνων ενώ τα Κάλαντα θα ψάλουν τα παιδιά του Συλλόγου Παιδικά Όνειρα. Από την εκδήλωση δεν θα λείπουν οι λιχουδιές μιας και οι σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής των ΙΕΚ Κουφαλιών και Σίνδου θα ετοιμάσουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα αλλά και φρέσκους λουκουμάδες που θα παρασκευάζονται επί τόπου! Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ με χειροποίητες δημιουργίες εθελοντριών. Το τμήμα μουσικής του Πνευματικού Συλλόγου Ν. Μαλγάρων θα ντύσει μουσικά την εκδήλωση υπό τις οδηγίες του Αναδίμη Κωνσταντίνου ενώ ο Άι Βασίλης θα μοιράσει δώρα και γλυκά στα παιδιά που θα στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δένδρο μέχρι τις 19.00 οπότε και θα γίνει η τελετή φωταγώγησής του.

Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00, Σίνδος, αύλειος χώρος παλαιού Δημοτικού Σχολείου: Με τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων θα γιορτάσει η Σίνδος την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Την Παρασκευή το απόγευμα στις 18.00 τα παιδιά του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείου θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες ενώ τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου θα ψάλλουν τα κάλαντα. Το παιδικό τμήμα του «Λαογραφικού Συλλόγου Σίνδου Ο Ρόδακας» θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ενώ οι αθλητικοί σύλλογοι «Αρμονία» και «Άτλας» θα παρουσιάσουν προγράμματα ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού. Στις 18.30 ο Δήμαρχος Δέλτα θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Την Κυριακή Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Σίνδου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Και τις τρεις ημέρες θα πραγματοποιείται μπαζάρ με δημιουργίες των μαθητών των σχολείων της Σίνδου.

Σάββατο 10/12, ώρα 17.30, Χαλάστρα, κεντρική πλατεία: Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τη συμμετοχή του Συστήματος Προσκόπων Χαλάστρας θα πραγματοποιηθεί στη Χαλάστρα. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χαλάστρας θα επενδύσει μουσικά την εκδήλωση ενώ η Χορωδία Γυμνασίου Χαλάστρας θα ψάλλει τα κάλαντα και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για το άναμμα του δέντρου. Το κρασί και οι μεζέδες δεν θα λείψουν.

Κυριακή 11/12, ώρα 17.30, Ανατολικό, κεντρική πλατεία: Με ζωγραφική προσώπου, ξωτικά και ξυλοπόδαρους θα γιορτάσει το Ανατολικό την έλευση των Χριστουγέννων και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί έκθεση χειροποίητων κατασκευών της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης του ΚΑΠΗ και μπαζάρ από τοπικούς χειροτέχνες, μέρος των εσόδων του οποίου θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Κι ενώ τα παιδιά θα παίζουν στο σπιτάκι του Άη Βασίλη, οι μεγάλοι θα απολαμβάνουν ζεστό κρασί, κουραμπιέδες και μελομακάρονα ενώ θα υπάρχει και περίπτερο με χειροποίητους λουκουμάδες. Οι μαθητές των σχολείων και του νηπιαγωγείου του Ανατολικού, η χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ανατολικού, η χορωδία του Νίκου Πολύχρου καθώς και η Φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας θα ντύσουν μουσικά την εκδήλωση.

Παρασκευή 16/12, ώρα 18.00, Ν. Μάλγαρα: Η Χορωδία Δημοτικού σχολείου Μαλγάρων θα ψάλλει τα κάλαντα ενώ θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ από Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα ΚΑΠΗ Ν. Μαλγάρων και άλλους χειροτέχνες της περιοχής.

Παρασκευή 16/12, ώρα 20.00, Πλατεία Ν. Μαγνησίας – Δημαρχείο: Η παιδική χορωδία του ωδείου της Σοφίας Παπαδοπούλου θα ψάλλει τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Συναυλία από μουσικό συγκρότημα. Το Σάββατο 17/12 στο Θεατράκι Νέας Μαγνησίας το 2ο ΓΕΛ Εχεδώρου θα παρουσιάσει θεατρική παράσταση. Την Κυριακή το απόγευμα στο Θεατράκι Νέας Μαγνησίας οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με κουκλοθέατρο 17.30 και ο θίασος Burlesque θα παρουσιάσει θεατρική παράσταση.

Σάββατο 17/12, ώρα 18.00, Γυμνάσιο Διαβατών: Σε συνεργασία με το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Διαβατών Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει μια όμορφη εκδήλωση με πλήθος παράλληλων δράσεων όπως ζωγραφική προσώπου και χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Ο Σύλλογος Μικρασιατών και άλλων Προσφύγων Διαβατών «Το Φανάρι» και ο Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» θα ψάλλουν τα κάλαντα ενώ ο αθλητικός όμιλος Άτλας θα πραγματοποιήσει γυμναστικές επιδείξεις.

Σάββατο 17/12, ώρα 19.30, Καλοχώρι: Η τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου συμπίπτει με τον εορτασμό στη μνήμη του Αγίου Μόδεστου προστάτη των κτηνοτρόφων που τιμάται στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό θα παρίσταται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας ο οποίος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού από την χορωδία και το παιδικό χορευτικό της ενορίας του Καλοχωρίου και άλλες εορταστικές δραστηριότητες.

Από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου η Μονή Λαζαριστών «ντύνεται» χριστουγεννιάτικα, προσφέρει γιορτινή διάθεση σε όσους θέλουν να νιώσουν Χριστούγεννα με παιδική διάθεση. Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα προσφέρει στο κοινό του πρωτοτυπία και ιδιαίτερο θέαμα.

Στο χώρο της Μονής Λαζαριστών θα δεσπόζει μια πρωτότυπη ασπροκόκκινη τσιρκοτέντα, στην οποία, με την επιμέλεια των αγαπημένων Dromocósmicas, θα παρουσιάζονται κάθε ημέρα ειδικά θεάματα, παραστάσεις και… τσιρκοθέατρο! Σε μια vintage ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιές εποχές και φέρνει στο νου παιδικές αναμνήσεις, η Μονή Λαζαριστών θα φιλοξενήσει παραδοσιακά παιχνίδια λούνα παρκ, μουσικές μπάντες και χορωδίες, εκδηλώσεις και δράσεις για παιδιά, πολλές μουσικές και άλλες εκπλήξεις.

Στο χώρο της Μονής Λαζαριστών, θα λειτουργήσει μια χριστουγεννιάτικη καντίνα, που θα προσφέρει όλες αυτές τις γεύσεις που τις έχουμε συνδέσει με τις γιορτές, από το ζεστό κρασί με μυρωδικά, μέχρι συντριβάνι σοκολάτας και από ζεστό ποπ κορν μέχρι απίθανες λιχουδιές!

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 19:00, με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Μονής, με παιχνίδια για τα παιδιά, μ’ ένα βαριετέ στην τέντα από τους Dromocósmicas και με υπέροχη μουσική από τις Φιλαρμονικές του Δήμου Παύλου Μελά και της ΙΡΙΣ. Στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών όλες τις ημέρες θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, face painting, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, παιχνίδια, ενώ στη σκηνή ή/και στο χώρο θα εμφανιστούν οι Opera Chaotique, οι Fortissimo, ο νέος τραγουδοποιός Joey, οι Grikanta με τραγούδια της νότιας Ιταλίας, η Φιλαρμονική του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, η χορωδία του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ με τη «Μηχανή των Χριστουγέννων» και τα «Μουσικά Σύνολα», το ΚΘΒΕ με το «Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή 3» και τις πρωτότυπες δράσεις «Θέλετε να ακούσετε ένα ποίημα;» (και φυσικά και άλλες αναπάντεχες εκπλήξεις)…

Στην τέντα εκτός από τους Dromocósmicas θα εμφανιστούν οι Gypsy Moth με κουκλοθέατρο, οι Ντούο Ρουλέτα με τσίρκο – θέατρο, το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα «Διώνη», ο κουκλοθίασος Νίστα, το συγκρότημα «πλήρη ντάξει» που θα «ντύσει» μουσικά το «Τσίρκο» του Τσάρλι Τσάπλιν, οι Circus Taradadan, το θέατρο τέχνης Ντουέντε, το Michelino Circus Theater, η Αφρούλη Μπέρσου με «Παραμύθια αγάπης», η ομάδα Hocus Pocus με κουκλοθέατρο, η κουκλοθεατρική ομάδα Redicolo, το Jugglo τσίρκο, η Ανθή Θάνου με τα παραμύθια της, ο θίασος Μικρός Βορράς, οι Τικ – Νικ με μουσικοπαραμύθια, οι La Petite Marguerite με σαπουνόφουσκες, η ομάδα Τρεις Λαλούν με κουκλοθέατρο.

Η ΔΕΘ – Helexpo υποδέχεται και φέτος τον «Αστερόκοσμο» στις 10 Δεκεμβρίου 2016, υπό τη διοργάνωση του Magic Park., στα περίπτερα 13, 14 και 15 και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.

Με φόντο τα άπειρα και πολύχρωμα λαμπιόνια και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, ο Αστερόκοσμος περιμένει τον κόσμο για απεριόριστες βόλτες στα 17 παιχνίδια Luna Park και στα δύο μεγάλα παγοδρόμια, τα οποία θα βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο. Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψουν και φέτος οι παραστάσεις – τσίρκο με εναέρια ακροβατικά, ζογκλερικά, ισορροπητικό τροχό, χούλα χουπ και ξυλοπόδαρα από καλλιτέχνες. Ο «Αστερόκοσμος» θα υποδεχθεί στις παραστάσεις του την παγωμένη πριγκίπισσα, το Βασίλειο του Χρόνου, τη νεράιδα Νιφάδα. Στο Χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών θα υπάρχουν τα τέσσερα διαδραστικά ξωτικόσπιτα και τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις «Ξωτικών Έργα». Στην κουζίνα των ξωτικών, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση τους, θα φτιάχνουν όλων των ειδών τα καλούδια. Στο σπίτι του Αγίου Βασίλη, οι μικροί επισκέπτες του Αστερόκοσμου θα συναντήσουν τον πολυαγαπημένο Άγιο, να κάθεται στην πολυθρόνα του, μπροστά από το τζάκι.

Οι μικροί φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να περάσουν ευχάριστες ώρες στα διαδραστικά εργαστήρια καθώς και να παρακολουθήσουν παιδικές παραστάσεις του Καραγκιόζη. Το εισιτήριο και φέτος θα κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα καθώς και δωρεάν πάρκινγκ.

Οι λάτρεις των παραμυθιών θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να επισκεφθούν και το θεματικό πάρκο «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά». Οι επισκέπτες θα μπορούν να «επιβιβαστούν» στο «Εξπρές των Ονείρων», με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πουπού την αλεπού, την Καιτούλα την κοκέτα την κοτούλα, θα αψηφήσουν τις ραδιουργίες της Δόνας Τερηδόνας, τις απειλές της μάγισσας Φρικαντέλας και τις παγίδες που στήνει, σε κάθε τους βήμα, ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι.

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Βαφο̟ούλειου Πνευµατικού Κέντρου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και φιλανθρωπικά bazaar διοργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, από τις 9 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017.  Ο εορταστικός προγραμματισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κάλαντα και έθιμα, εικαστικά εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιών, θέατρο σκιών, παραστάσεις και συναυλίες.

Τα bazaar θα πραγματοποιηθούν στο Φουαγιέ του Βαφοπουλείου, υπέρ συλλόγων της πόλης, κατά τις ώρες 08.00 έως τις 20.00, εκτός από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, που το bazaar θα λειτουργήσει από τις 17.00 έως τις 22.00. Συγκεκριμένα:
• Από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες
• Από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 – Σύλλογος Ανοιχτή Αγκαλιά-Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής-Παράρτημα Θεσσαλονίκης
• Από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου 2016 – Σύλλογος Φίλων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Δείτε εδώ όλες τις μουσικές και εικαστικές εκδηλώσεις.

Εργαστήρια με Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες για ενηλίκους, θα πραγματοποιηθούν στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Χαριλάου, Κάτω Τούμπας και 40 Εκκλησιών, από τις 6 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
• Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3 και Στεφάνου Νούκα, τηλ. 2310 324666).  Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, στις 10.30: «Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ… Μικτή τεχνική χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σε μπουκάλια» LINK Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 11.00, και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.00: «Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ… Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!» LINK

• Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας (Πυλαίας 59, τηλ. 2310 919039)
Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11.00 έως τις 13.30: «Χριστουγεννιάτικα στολίδια με χάντρες και σύρμα» LINK  Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στις 10.30: «Χριστουγεννιάτικο καλλιτεχνικό εργαστήριο με τη μέθοδο της μικτής τεχνικής σε μπουκάλια» LINK Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11.00 έως τις 13.30: «Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες» LINK

• Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών (Γ. Βιζυηνού 57, τηλ.2310 203443)

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10.00 έως τις 12.00: «Χριστουγεννιάτικα χειροτεχνήματα» LINK

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την περίοδο των Χριστουγέννων διοργανώνουν οι Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων καθώς και την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα ανά Κοινότητα διαμορφώνεται ως εξής:

2η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού από σχολεία της περιοχής, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.30, στο Ξενοδοχείο «Καψής» (Μοναστηρίου 18), με ελεύθερη είσοδο. Η εκδήλωση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016» πραγματοποιείται με την ευγενική – δωρεάν παραχώρηση του χώρου από την «Τουριστικές Επιχειρήσεις ΚΑΨΗΣ ΑΕ».

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί, επίσης για τέταρτη συνεχή χρονιά, εκδήλωση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα» στην αίθουσα αναμονής επιβατών του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 28), με τη συνεργασία του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Ο Θερμαϊκός» και της Χορωδίας του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου  Βυζαντινού   Πολιτισμού Θεσσαλονίκης». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική – δωρεάν παραχώρηση του χώρου από τον ΟΣΕ.

3η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 Γιορτή με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες, σε συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης στην Πλατεία Ρομφέη (Κουλέ-Καφέ), τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στις 17.00, οπότε και θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μαθητών των μουσικών σχημάτων του Ωδείου.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε πλατείες της Άνω Πόλης θα ψάλλουν μαθητές του Ωδείου Άνω Πόλης, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, με ώρα έναρξης 11.00 και αφετηρία την πλ. Αγ. Αικατερίνης. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι μαθητές θα περιλαμβάνει τα σημεία: Εκκλησία Προφήτη Ηλία,  πλ. Τερψιθέας,  πλ. Ρομφέη,  πλ. Καλλιθέας και πλ. Αγ. Αναργύρων

4η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.00, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως τις 28 Δεκεμβρίου 2016

Περισσότερα: ΕΔΩ

5Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11.00 έως τις 19.00, στον αύλειο χώρο της Κοινότητας (Β. Όλγας – 25ης Μαρτίου 24): «Έλα … να στολίσουμε μαζί». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει εργαστήριο με χειροποίητα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, με τη συμμετοχή του τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων των εργαστηρίων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης, Εύης Κυρμακίδου. Με τις δημιουργίες θα στολιστούν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της Κοινότητας, που θα φωταγωγηθούν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00, Ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Η Μελωδία της Αλληλεγγύης 2016» από τον Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 3). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο οι πολίτες θα μπορούν να συνεισφέρουν, γεμίζοντας με τρόφιμα το χριστουγεννιάτικο καλάθι της αλληλεγγύης,  με στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Περισσότερα: ΕΔΩ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

 Για τέταρτη συνεχή χρονιά, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Δώσε Φως και Ελπίδα», την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016,  στις 18.00, στο Πάρκο Ηρώων Τριανδρίας.

Θα ακουστούν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις παιδικές χορωδίες των 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Τριανδρίας,  του Γυμνασίου και του Λυκείου Τριανδρίας, του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «Φίλιππος» και των κέντρων ξένων γλωσσών «ISON», με τη συμμετοχή της παιδικής φιλαρμονικής ορχήστρας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριανδρίας, ενώ ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Tae Kwon Do, Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις για παιδιά με face painting και κατασκευές με μπαλόνια, με τη συμμετοχή της ομάδας «Ανεμοσκορπίσματα». Στα παιδιά θα προσφέρονται καραμέλες και ζαχαρωτά, ενώ θα γίνει κλήρωση δώρων, με τις χορηγίες των βιβλιοπωλείων Μπαρμπουνάκης, των Κέντρων Ξένων Γλωσσών «ISON», της Λέσχης Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριανδρίας, των Σκακιστικών Συλλόγων Τριανδρίας, του Συλλόγου Ποντίων Τριανδρίας και των Ακαδημιών Μπάσκετ και Βόλεϊ του Α.Σ. Αχιλλέα Τριανδρίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι πολίτες θα μπορούν να συνεισφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και να ενισχύουν οικονομικά τον εθελοντικό οργανισμό «Χαμόγελο του παιδιού». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα: ΕΔΩ

Με τον τίτλο «Χριστούγεννα μαζί» ο δήμος Θεσσαλονίκης μας παρουσιάζει το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Δες εδώ το σχετικό άρθρο και εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Αφιερωμένο στα παιδιά θα είναι το φετινό Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΧΑΝΘ. Διάβασε περισσότερα εδώ

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαρκείας φέτος στον δήμο Νεάπολης- Συκεών! Με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν από τις 3 Δεκεμβρίου 2016, με το καθιερωμένο πλέον Τουρνουά Αγάπης, αλλά και με το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων σε κάθε Δημοτική Ενότητα, είναι σίγουρο ότι το πνεύμα της αγάπης, που σηματοδοτεί αυτή η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου, θα διαχυθεί σε όλο το δήμο! Διάβασε περισσότερα εδώ.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου , ώρα 11 π.μ Αύλειος χώρος Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου
Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Προγράμματα ΚΔΑΠ του Δήμου μας. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου , ώρα 11:30 π.μ Κινηματοθέατρο «Άστρον» ( Χρυσοστόμου Σμύρνης & Κομνηνών, Μενεμένη) Παιδικός κινηματογράφος « Το μαγικό Σπίτι».

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου , ώρα 5:30 μ.μ ΕΑΚ Αμπελοκήπων (Τ.Κέννεντυ / 28ης Οκτωβρίου)
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού από το σύλλογο Αλληλεγγύης «Ημέρα Φιλανθρωπίας». Μια χαρούμενη γιορτή για παιδιά και όχι μόνο! Προαιρετική προσφορά τροφίμων για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ,από 9π.μ έως 7:30 μ.μ Πλατεία Επταλόφου Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ από την Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού. Κατασκευές, εκπλήξεις ,παιχνίδια παρέα με τον Αη-Βασίλη.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώρα 12μ.μ Κινηματοθέατρο «Άστρον» ( Χρυσοστόμου Σμύρνης & Κομνηνών, Μενεμένη) Θεατρική Παράσταση «Το μυστικό της χαμένης Βασίλισσας» .

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου , ώρα 7 μ.μ Σκηνή Θεάτρου « Σοφία Βέμπο»-Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα τμήματα του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης με παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου & Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μ.μ Σκηνή Θεάτρου « Σοφία Βέμπο»-Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Τιμώντας τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα, ο οποίος απεβίωσε στις 9 Οκτωβρίου του 2016, σας παρουσιάζουμε την συγκλονιστική ιστορική ταινία του «ΚΑΤΙΝ». Το σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Andrzej Mularczyk, «Η ιστορία του Κατίν» , όπου διαπραγματεύεται την ιστορία της σφαγής περίπου 22.000 Πολωνών αξιωματούχων από τους Σοβιετικούς, τον Απρίλιο του 1940, στο δάσος του Κατίν. Η ταινία κέρδισε επαίνους και τιμητικές διακρίσεις.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου , ώρα 8 μ.μ Κινηματοθέατρο «Άστρον» (Χρυσ.Σμυρνης –Κομνηνών Μενεμένη) Προβολή ταινίας « ΚΑΤΙΝ».

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ώρα 7 μ.μ Κινηματοθέατρο’’Αλέξης Μινωτής’’ (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι) Εορταστική Πολιτιστική Εκδήλωση από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Το Πανθερμαϊκό και της Μενεμένης το χαμόγελο’’.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 7 μ.μ Κινηματοθέατρο ‘’Αλέξης Μινωτής’’ (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι) Εορταστική Πολιτιστική Εκδήλωση από την Πανσερραική Ομοσπονδία Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συλλέγονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης , με σκοπό την ενίσχυση του συσσιτίου απόρων και γερόντων ‘’ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Η ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ’’.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ,ώρα 11 π.μ Θεατρική παράσταση «Όταν η Στελλίτσα συνάντησε τον Φλίκ» στα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Αγ. Νεκταρίου (Δενδροπόταμος).

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ,ώρα 7 μμ , Πλατεία Επταλόφου Παραδοσιακοί χοροί και έθιμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου μας «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος».

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ,ώρα 7:30 μ.μ Σκηνή Θεάτρου ‘’Σοφία Βέμπο’’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση «Περπατώ εις το δάσος» από τα παιδικά τμήματα Θεατρικής Αγωγής του Δήμου μας, με υπεύθυνη τη θεατρολόγο κ. Χριστίνα Χατζηγεωργίου.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 11 π.μ Πλατεία Τσομπάνογλου  Παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή σε συνδιοργάνωση με το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μενεμένης. Κατασκευές, εκπλήξεις ,παιχνίδια παρέα με τον Αη-Βασίλη. Συμμετέχουν τα παιδιά του πολιτιστικού Συλλόγου ‘’ΠανθερμαΪκό και της
Μενεμένης το χαμόγελο’’.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 12 μ.μ Πλατεία Επταλόφου Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους, • Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, σε συνεργασία με το 3ο Σύστημα
Αεροπροσκόπων Αμπελοκήπων • ώρα 12 μμ. Πλατεία Επταλόφου Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία του Θερμαϊκού Ωδείου και από τη χορωδία των παιδιών του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων. Χορευτικά με τα παιδιά από τη σχολή χορού της Τίτι Κορδέλ. Ο Αη Βασίλης και η γυναίκα του θα σας πουν παραμύθι και θα διασκεδάσετε μαζί τους!!! Σας περιμένουν εκπλήξεις!!!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 6 μ.μ Κινηματοθέατρο Αλέξης Μινωτής Προβολή παιδικής ταινίας «Το μαγικό σπίτι» Ο μικρός κι εγκαταλελειμμένος από τους ιδιοκτήτες του γάτος Θάντερ αναζητά καταφύγιο στη γεμάτη ρομποτάκια και μηχανοκίνητα παιχνίδια έπαυλη του γερο-εφευρέτη Λορέντζο. Εκείνος τον καλοδέχεται, όχι όμως και ο λαγός Τζακ με την ποντικίνα Μάγκι που συνωμοτούν εναντίον του, ακόμη και όταν ο πονηρός ανιψιός του Λορέντζο σχεδιάζει να στείλει τον θείο του σε γηροκομείο και να οικειοποιηθεί την περιουσία του.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 6:30 μ.μ Σκηνή Θεάτρου ‘’Σοφία Βέμπο’’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Εκδήλωση, από τη Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου • Ώρα 12 μ.μ , Πλατεία Επταλόφου. Αναβίωση του εθίμου της καμήλας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρακιωτών, που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Επταλόφου, στη συνέχεια χορεύοντας θα διασχίσει κεντρικά σημείου του Δήμου μας, με παραδοσιακούς Θρακιώτικους χορούς. • Ώρα 12 μ.μ , Κινηματοθέατρο ’’Αλέξης Μινωτής’’ Παιδική θεατρική παράσταση «Το μυστικό της χαμένης Βασίλισσας»  • Ώρα 6 μ.μ , Κινηματοθέατρο ‘’Άστρον’’
(Χρυσοστόμου Σμύρνης & Κομνηνών, Μενεμένη) Παιδική ταινία «Τα Τοσοδούλικα». Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές. Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων μυρμηγκιών. • Ώρα 7 μ.μ Σκηνή Θεάτρου ‘’Σοφία Βέμπο’’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ι. Ναού Αναστάσεως του Κυρίου.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου & Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.ώρα 8 μ.μ Σκηνή Θεάτρου ‘’Σοφία Βέμπο’’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Προβολή Ταινίας «Που πάω Θεέ μου» Κωμωδία 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 86′ Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Τζενάρο Νουνζιάντε με τους: Κέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα
Τζιοβανάρντι. Βυθισμένος στη ρουτίνα του δημοσίου υπαλλήλου, ο Κέκο πέφτει θύμα του νέου νόμου περί κινητικότητας και εθελούσιας εξόδου. Αντιστέκεται όσο μπορεί, αλλά η κυβερνητική υπεύθυνη είναι αποφασισμένη να τον στείλει μέχρι και… τον Βόρειο Πόλο για να τον κάνει να παραιτηθεί.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα 7 μ.μ Σκηνή Θεάτρου ‘’Σοφία Βέμπο’’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Απονομές τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές των σχολείων των Αμπελοκήπων που πέτυχαν σε ΤΕΙ και ΑΕΙ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά τα παιδιά του Φάρου του κόσμου και ο Ανδρέας Ρώσσης με τους μουσικούς του.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα 7 μ.μ Πλατεία Επταλόφου. Παραδοσιακοί χοροί και έθιμα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελατοχωριτών Αμπελοκήπων «η Σκουτέρνα».

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 7 μ.μ Κινηματοθέατρο ‘’Άστρον’’ (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Κομνηνών, Μενεμένη). Απονομές τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές των σχολείων της Μενεμένης που πέτυχαν σε ΤΕΙ και ΑΕΙ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Νεανική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Μενεμένης, με υπεύθυνο τον καθηγητή, κ. Κώστα Γεκουσίδη.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
• Ώρα 10 π.μ Θεατρική παράσταση «Το μυστικό της χαμένης Βασίλισσας» στα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νεκταρίου.
• Ώρα 11:30π.μ Θεατρική Παράσταση «Το μυστικό της χαμένης Βασίλισσας» στα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νεκταρίου.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 6μ.μ Κινηματοθέατρο ‘’Αλέξης Μινωτής’’ (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι) Προβολή παιδικής ταινίας «Τα Τοσοδούλικα».

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 7 μ.μ Πλατεία Επταλόφου. Ποντιακοί χοροί από την Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου ,ώρα 7μ.μ Σκηνή Θεάτρου ‘’Σοφία Βέμπο’’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αξέχαστη Πατρίδα» με τη συμμετοχή του πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Πανθερμαϊκό και της Μενεμένης το Χαμόγελο.’’.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 7:30 μ.μ. Πλατεία Τσομπάνογλου. Ποντιακοί χοροί από την Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος».

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου:
• Ώρα 11:30 π.μ – Πλατεία Επταλόφου. Κάλαντα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού μας Ωδείου.
• Ώρα 11:30 π.μ – Πλατεία Τσομπάνογλου. Κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού μας Ωδείου, που θα συνεχίσει στην περιοχή του Βοσπόρου , στην περιοχή της Καζαντζάκη και τέλος στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου ,Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου & Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου ώρα 8 μ.μ. Σκηνή Θεάτρου ‘’Σοφία Βέμπο’’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Ταινία «Αντιρρησίας Συνείδησης» του Μελ Γκίμπσον. Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον με τους: Άντριου Γκάρφιλντ, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον. Η αληθινή ιστορία του Ντέσμοντ Ντος, πιστού χριστιανού ο οποίος κατατάχτηκε εθελοντικά στον αμερικανικό στρατό, αλλά αρνήθηκε να πάρει όπλο, πολέμησε στην Οκινάουα κι έγινε ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης που τιμήθηκε με το μετάλλιο της τιμής.

Σάββατο και Κυριακή 7 και 8 Ιανουαρίου 2017 ,ώρα 7μ.μ Σκηνή Θεάτρου ‘’Σοφία Βέμπο’’- Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού μας Ωδείου. Όπερα “LADIRINDINA” του D.SCARLATTI, σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου βαρύτονου , καθηγητή του Δημοτικού μας Ωδείου κ. Γρηγόρη Πυριαλάκου. Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι μαθητές του από την τάξη μονωδίας .

Εορταστικές εκδηλώσεις, ενόψει των Χριστουγέννων, διοργανώνουν το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού, καθώς και η Συμφωνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

• Το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00, με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Κέντρου, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη

• Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κινηματογραφικές επιτυχίες, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00, στο φουαγιέ του Δημαρχείου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού. Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Κλεάνθης Ζαρίμπας, με σολίστ στο κλαρινέτο τον Γιώργο Καζίκο και με τη συμμετοχή της σοπράνο, Έλλης Καρύδη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, με τη μουσική διδασκαλία της Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου. Παράλληλα, η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ θα αφηγηθεί κείμενα του Μανώλη Χατζηεμμανουήλ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό

• Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλία με το έργο του L. van Beethoven «Missa Solemnis, σε Ρε μείζονα, έργο 123», την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ2, Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης και τον Ο.Μ.Μ.Θ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης με σολίστ τη σοπράνο Σοφία Βογιατζόγλου – Μητροπούλου, τη μέτζο σοπράνο, Εlzbieta Kaczmarzyk-Janczak, τον τενόρο Tomasz Janczak και τον μπάσο, Martin Snell. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων «North College», με τη μουσική διδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου. Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό) και στα 5€ (μαθητικό – φοιτητικό – κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Ο Δήμος Θέρμης και η ΔΕΠΠΑΘ , καλούν τους πολίτες να μπουν στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων με τη συμμετοχή τους σε σειρά μελωδικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Θέρμη, στις 10, 11 και 14 Δεκεμβρίου 2016. Τη σκυτάλη στο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων παραλαμβάνουν με κέφι και μεράκι η Παιδική Χορωδία, η Φιλαρμονική ορχήστρα Νέων και η ορχήστρα Σαξοφώνων.Αναλυτικά το πρόγραμμα παρουσιάζεται ακολούθως:

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου |Δημοτικό Θέατρο Θέρμης |20.30| Παιδικές Χορωδίες «Γιορτινά Τραγούδια ηχούν..» | Συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία Δημ. Ωδείου Θέρμης Ελληνικό Κολλέγιο | Παιδική Χορωδία Κ. Π. Ταγαράδων |Παιδική Χορωδία Κ. Π. Πλαγιαρίου Διεύθυνση Ειρήνη Μαραντίδου.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου | Ώρα 20:00|Δημοτικό Θέατρο θέρμης |Συναυλία «Χριστουγεννιάτικες μελωδίες» Συμμετέχουν : Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων Θέρμης Μαέστρος: Μίλτος Πολυχρονίδης Μικτή Χορωδία Κ. Π. Θέρμης – Μικτή Χορωδία Κ.Π. Ταγαράδων :Μαέστρος Ελευθερία Μεταξά.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου | Ώρα: 19.00 | Συναυλία | ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ “Ένα Χριστουγεννιάτικο …μπέρδεμα!” |Ku Con Klux και Sax Fuoco CONFUOCO + Ορχήστρα Σαξοφώνων Δ.Ω.Θ. KuKluxSax.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Η εκκίνηση των εκδηλώσεων δίνεται με την αφή των χριστουγεννιάτικών δένδρων του δήμου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα, στην Εξοχή (παιδική χαρά Εξοχής) και στη συνέχεια στις 8.00 το βράδυ στην Πυλαία (πρώην δημαρχείο) υπό τους χριστουγεννιάτικους ήχους των φιλαρμονικών και των χορωδιών του δήμου.

Στις επόμενες δύο μέρες τα φώτα θα ανάψουν και στα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα δένδρα στις άλλες τέσσερις δημοτικές κοινότητες και συγκεκριμένα:

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
·6.00 το απόγευμα στον Χορτιάτη (έναντι κοινοτικής αίθουσας) όπου στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης την ίδια μέρα στις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική βραδιά του παραδοσιακού χορευτικού τμήματος της ΚΕΠΑΠ,
·8.00 το βράδυ στο Πανόραμα (αύλειος χώρος δημαρχείου Πανοράματος), όπου μισή ώρα αργότερα (8.30) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
·6.00 το απόγευμα στο Φίλυρο (πλατεία Φιλύρου)
·8.00 το βράδυ στο Ασβεστοχώρι, (Πάρκο Ασβεστοχωρίου).

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Με ένα «πολύχρωμο» πρόγραμμα γεμάτο πλούσια ψυχαγωγικά δρώμενα και δημιουργικές δραστηριότητες, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου υποδέχεται τα Χριστούγεννα προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να δώσουν το παρόν τους στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις. Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στο Δήμο Κορδελιού ΕυόσμουΜουσική, χορός, θεατρικά δρώμενα, χριστουγεννιάτικα δραματοποιημένα παραμύθια, κινηματογραφικές προβολές, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες συνθέτουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος δια της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθέριου Κορδελιού.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι Ελεύθερη.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

 • Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57): Παρουσίαση δραματοποιημένου παραμυθιού «Καλέ μου Άι Βασίλη» από τη συγγραφέα Μαρία Ποπκιώση.
 • Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου: Χοροθεατρικό παραμύθι «Η μαγεμένη κόρη» από τη σχολή χορού της Ραχήλ Θεοφάνους
 • Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου: Παρουσίαση δραματοποιημένου παραμυθιού : » Το κορίτσι που χαμογελούσε χελιδόνια» από τις εκδόσεις Μολύβι
 • Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 19.00: Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Ευόσμου. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου, η Ορχήστρα Εγχόρδων Ωδείου Πρακτέον και Σχολική Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου.
 • Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 16.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου: Κουκλοθέατρο «Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία» από τη Λία Παπαθανασίου
 • Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 11.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. «Το χωριό του Αϊ Βασίλη» στο Δημαρχείο Ευόσμου.
 • Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 15.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου: Κινηματογραφική προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων «Τα φιλαράκια του Άι Βασίλη».
 • Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, 11.00π.μ.στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου: Θεατρική παράσταση «Η ξεχασιάρα Μελίσσα» σε κείμενα και σκηνοθεσία της Βάνας Γαρεφαλάκη από την «Ομάδα 2+2»
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
 • Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: 18.30 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Σκρα. Θα ακολουθήσει πομπή με φαναράκια στην οδό Α. Παπανδρέου με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την ορχήστρα του Α ΚΑΠΗ Ελευθερίου Κορδελιού και την Φιλαρμονική Ελευθερίου Κορδελιού. Η πομπή θα καταλήξει στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως (θεατράκι) όπου στις 19.00 θα ξεκινήσει η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσική, χορούς και τραγούδια και τη συμμετοχή των Συλλόγων Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού, του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών «Η Αγία Φωτεινή», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αλέξανδρος», του Συλλόγου Κρητών «Ιδαία Γη» Κ. Τούμπας, του τμήματος Παραδοσιακών Χορών της ΔΗΚΕΚΕ και του Αθλητικού Συλλόγου «Αστέρας». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αρωγή των καταστηματαρχών της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού.
 • Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από τις 11.00 π.μ. – 14.00 «Το χωριό του Αϊ Βασίλη» μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευθερίου Κορδελιού «Μελίνα Μερκούρη» (Καραβαγγέλη 12): Το «Χωριό του Αϊ Βασίλη» θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών, όπου θα μπορούν να ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και κατασκευές, να γράψουν γράμματα στον Αϊ Βασίλη και να του τα παραδώσουν προσωπικά.
 • Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου από τις 10 π.μ. – 2 μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο Ελευθέριο Κορδελιό, με την αρωγή τοπικών βιβλιοπωλείων. Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν μουσικά δρώμενα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ελευθέριου Κορδελιού καθώς και νεανικών μουσικών συγκροτημάτων, ενώ τα δημιουργικά χριστουγεννιάτικα εργαστήρια θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς φίλους να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλες χειροποίητες δημιουργίες.

«Αγγέλων Έλευσις 2016» – Φέτος θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με τον Δημήτρη Μπάση στο Ωραιόκαστρο

Ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς διοργανώνουν, για ακόμη μία χρονιά, την χριστουγεννιάτικη γιορτή «Αγγέλων Έλευσις». Η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ανοίγει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο χώρο του Κονταξοπούλειου Αθλητικού Κέντρου και μια μεγάλη συναυλία με τον γνωστό καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση και τη 40μελή ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών του δήμου Δίου.

Η φωταγώγηση του δέντρου θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση και τον γνωστό καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση. Νωρίτερα, στις 17.00, στον αύλειο χώρο του Κονταξοπούλειου Αθλητικού Κέντρου τα παιδιά θα συναντήσουν τον Άη Βασίλη με τα ξωτικά του, ξυλοπόδαρους και ανιματέρ, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους ενώ εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου μας θα κερνάνε ζεστό τσάι, κρασί και διάφορα εδέσματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πόλη «φοράει» ήδη τα καλά της. Ο στολισμός της, ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ έχει προγραμματιστεί μια ακόμη εορταστική εκδήλωση σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου και τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου την προπαραμονή των Χριστουγέννων στην κεντρική αγορά της πόλης διοργανώνοντας τη «Λευκή Νύχτα» από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ με τα καταστήματα του Ωραιοκάστρου να παραμένουν ανοικτά έως εκείνη την ώρα.

Το Πρόγραμμα της «Χριστουγεννιάτικης πλατείας» του δήμου Καλαμαριάς μπορείς να το δεις εδώ.

Advertisements