Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα δράσεων του 6ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Thessaloniki Food Festival, με το κύριο θέμα για φέτος να είναι «Θεσσαλονίκη, η πόλη του Γλυκού».

Παραδοσιακά και μη γλυκά της πόλης με μεγάλη φήμη, αναγνώριση και ζήτηση: τσουρέκια, τρίγωνα, παγωτά αρμενοβίλ, καζάν ντιμπί κ.ά., αποτέλεσμα του ιστορικού παρελθόντος της Θεσσαλονίκης και των φυλών που την κατοίκησαν. Προβολή των προϊόντων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους και τις συντεχνίες των ζαχαροπλαστών της πόλης.

Παραγωγή του Νέου Γαστρονομικού Οδηγού της πόλης (Food stories 2) με τις 10 καλύτερες συνταγές της Θεσσαλονίκης από τη σύγχρονη κουζίνα της. Παρουσίαση του πρώτου κρασιού που είναι παραγωγή του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ονομασία «ΓΟΡΓΟΝΑ», παραπέμποντας στο μόνιμο λογότυπο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL.

Οι δράσεις του 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL θα πραγματοποιηθούν από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2016, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο, όπως η Συντεχνία Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της 2ης και 3ης Δημοτικής Κοινότητας, το ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, o Σύλλογος Επαγγελματιών ιστορικού κέντρου, εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης.

Το πρόγραμμα δράσεων του 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL διαμορφώνεται ως εξής:

• Σάββατο 19, Κυριακή 20, Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016: «Τα παιδιά στην κουζίνα» σε σχολεία της 2ης και 3ης Δημοτικής Κοινότητας

• Κυριακή 20 μέχρι Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016: Πανευρωπαϊκή έκθεση Fair Trade «Παγκόσμια διατροφή – Δίκαιο εμπόριο», στο Δημαρχείο

• Δευτέρα 21, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016: Διαγωνισμός μαγειρικής για την Τρίτη Ηλικία, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη chef Κική Εμμανουηλίδου

• Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016: «Με…Νου», «Αρωματόκηπος και ευεξία. Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των βοτάνων» – Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό

• Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016: Παρουσίαση του κρασιού «ΓΟΡΓΟΝΑ» – πρώτη παραγωγή του Αστικού αμπελώνα του Δ.Θ, σε φιλανθρωπικό δείπνο στο ξενοδοχείο Exelsior

• Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016: Το Δίκαιο Εμπόριο. Ημερίδα σε συνεργασία με τη Fair trade Hellas, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Δημαρχείου

• Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016: «Κρασί και σοκολάτα» σε συνεργασία με τους «Οίνους Β. Ελλάδος» – ΒορΟινά και το ζαχαροπλαστείο «Αγαπητός», στο ξενοδοχείο Exelsior

• Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016: «Ο χάρτης των γεύσεων» από την Wine-Plus στην Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι

• Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016: «Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο»

• Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016: Ημερίδα «Μεσογειακή διατροφή και υγεία», σε συνεργασία με την Ένωση διατροφολόγων Β. Ελλάδος, τη Fair Trade Hellas και το ΑΠΘ, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Δημαρχείου

• Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016: Δεύτερη παρουσίαση του κρασιού «ΓΟΡΓΟΝΑ» σε φιλανθρωπικό δείπνο στο ξενοδοχείο Grand Hotel

• Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016: «Και διηγώντας τα να…τρως» – Παρουσίαση βιβλίου στον πολυχώρο Agora-Ergon

• Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016: Οινογνωσία «Το κρασί των Χριστουγέννων» σε συνεργασία με τους «Οίνους Β. Ελλάδος» – ΒορΟινά, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς

• Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016: Workshop «Η Γαλλική επιρροή στα γλυκά της Θεσσαλονίκης», από τη σεφ Ντίνα Νικολάου στο Μακεδονία Παλλάς

• Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016: «Street-food», σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας

• Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016: Φιλανθρωπικό brunch με συνταγές βασισμένες σε ελληνικά βότανα για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» στο ξενοδοχείο The Met. Προλογίζει η Ελένη Ψυχούλη

• Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έως Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016: «THESSALONIKI FOOD FESTIVAL» – Παρουσίαση ειδικού επιλεγμένου πιάτου σε συνεργασία με 50 κεντρικά εστιατόρια της πόλης που συμμετέχουν όλη τη χρονιά στο πρόγραμμα «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω».

Advertisements