Μένεις στη Θεσσαλονίκη και θέλεις να ξεφύγεις για δυο μέρες; Σου έχουμε 7 προτάσεις για να επιλέξεις την ιδανική για εσένα! Από τα γραφικά στενά της παλιάς πόλης της Ξάνθης, στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, ως τον μοναδικό υδροβιότοπο της Κερκίνης και από εκεί στους καταρράκτες της Έδεσσας, μέχρι το παραλίμνιο της λίμνης Ορεστιάδας στην Καστοριά και τις λίμνες Πρέσπες στη Φλώρινα.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει να προσφέρει όχι μόνο πλούσια φύση, αλλά μοναδικά τοπία που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη σου.

Διήμερη εκδρομή στην Καστοριά

Αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια φύση και ιστορία: η πόλη της Καστοριάς -από κάθε άποψη- εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της. Η ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε ένα ζωντανό μουσείο φυσικής ιστορίας. Επισκέψου την και θα δεις πως δυο μέρες δε θα φτάσουν για να την ανακαλύψεις!

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 190 χιλιόμετρα, 2 ώρες

🏨 Ξενοδοχεία στην Καστοριά: συμβουλέψου τη λίστα με τα ξενοδοχεία της πόλης εδώ.

Διήμερη εκδρομή Έδεσσα & Νάουσα

Η Έδεσσα και η Νάουσα είναι πόλεις που επιβάλλεται να τις επισκεφτείς αν μένεις στη Θεσσαλονίκη, έστω για μία μέρα. Κάνε την πρώτη στάση στην Έδεσσα για καφέ και περίπατο στην πόλη, επισκέψου τους όμορφους καταρράκτες, απόλαυσε καλό φαγητό στη γύρω περιοχή και χαλαρές επιλογές για ποτάκι στο κέντρο. Την επόμενη μέρα βάλε μπρος για Νάουσα και 3-5 Πηγάδια, ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τουριστική-αθλητική χιονοδρομία που αξίζει να επισκεφτείς.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 75 χιλιόμετρα, 1 ώρα 26 λεπτά/ 83 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 20 λεπτά.

🏨 Ξενοδοχεία στην Έδεσσα: βρες το δωμάτιό σου εδώ.

Διήμερη εκδρομή στη Δράμα

Η Δράμα είναι μια πόλη με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο, μιας και από τα σπλάχνα της αναβλύζουν πηγές και ποτάμια. Σαν μια πράσινη όαση προστατευμένη από τα γύρω βουνά έχει κρυφτεί και περιμένει να ανακαλύψεις τις ομορφιές της, τόσο τις φυσικές, όσο και τις πολιτιστικές.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 146 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 40 λεπτά.

🏨 Ξενοδοχεία στη Δράμα: για να εξασφαλίσεις τη διαμονή σου, δες όλες τις επιλογές εδώ.

Διήμερη εκδρομή στην Ξάνθη

Χιλιόμετρα μακριά από τους πολυσύχναστους προορισμούς, η πόλη της Ξάνθης και η γύρω περιοχή προσφέρεται για εναλλακτικό-φυσιολατρικό-πολυπολιτισμικό τουρισμό σε συνδυασμό με το καλό φαγητό και τους φιλόξενους κατοίκους της. Τα αξιοθέατα της πόλης δεν είναι λίγα, με κυριότερο τον ιστορικό πυρήνα στο βόρειο τμήμα της, την Παλιά Πόλη Ξάνθης.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 205 χιλιόμετρα, 2 ώρες και 5 λεπτά.

🏨 Ξενοδοχεία στην Ξάνθη: ρίξε μια ματιά στις προτάσεις διαμονής εδώ.

Διήμερη εκδρομή στη Φλώρινα

Η Φλώρινα έχει εξελιχθεί σε έναν κατεξοχήν χειμερινό προορισμό, χάρη στο χιονοδρομικό κέντρο και την άγρια φύση της. Διατηρώντας το γραφικό στοιχείο της γοητεύει τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους σινεφίλ, αφού μέσα από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου αναδεικνύεται η ιδιαίτερη ομορφιά των τοπίων της περιοχής. Αν θέλεις να γυρίσεις τη δική σου σκηνή, δεν έχεις παρά να την επισκεφτείς ένα Σαββατοκύριακο. Ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι έξι λίμνες της Φλώρινας: η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, η Ζάζαρη, η Χειμαδίτιδα, η λίμνη των Πετρών και η Βεγορίτιδα.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 193 χιλιόμετρα, 2 ώρες.

🏨 Ξενοδοχεία στη Φλώρινα: δες εδώ τις επιλογές και επίλεξε το δωμάτιο που καλύπτει τις ανάγκες σου.

Διήμερη εκδρομή στον Όλυμπο

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το δεύτερο ψηλότερο στα Βαλκάνια. Αν και έχει ιδιαίτερη γεωλογική σημασία, ο λόγος που είναι διάσημος είναι η μυθολογία, η ιστορία και οι θρύλοι που τον συνοδεύουν. Αξίζει να τον επισκεφτείς και να ανακαλύψεις τις ομορφιές, αλλά και τα μυστήριά του.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 90 χιλιόμετρα, περίπου 1 ώρα.

🏨 Ξενοδοχεία στο Λιτόχωρο: είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης της περιπέτειας σου. Βρες δωμάτιο εδώ.

Διήμερη εκδρομή σε Λίμνη Κερκίνη & Άνω Πορόια

Ο εντυπωσιακός υδροβιότοπος της λίμνης Κερκίνης και η πλούσια φύση στα Άνω Πορόια συνδυάζουν ένα συναρπαστικό διήμερο για όσους αγαπούν τη φύση ή απλώς θέλουν να βρεθούν μακριά από τη ρουτίνα της πόλης. Τα σκηνικά αλλάζουν σταδιακά, προσφέροντας σου τη γαλήνη που αναζητάς. Ανακάλυψε την περιοχή και μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στο Άγκιστρο για να χαλαρώσεις ακόμα περισσότερο.

🚗 Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη: 98 χιλιόμετρα, 1,5 ώρα / 96 χιλιόμετρα, 1 ώρα 20 λεπτά.

🏨 Ξενοδοχεία στα Άνω Πορόια: για διαμονή μέσα σε ένα καταπράσινο χωριό δες τις επιλογές εδώ.

Θέλεις πακέτο τριήμερων διακοπών για 2 άτομα σε δημοφιλείς προορισμούς με έκπτωση έως και 60%; Θα το βρεις στο ekdromi.gr!

Advertisements