Στην Ελλάδα της κρίσης το επιχειρείν συνεχίζει να περιορίζεται στον χώρο της εστίασης. Απόδειξη, η προσθήκη ενός ακόμα εστιατορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο «Θαλάσσιος κόσμος» άνοιξε στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 στην συμβολή των οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Καρόλου Ντηλ. Όπως δηλώνει και το όνομά του, υπόσχεται να μας προσφέρει όλα τα καλά που υπάρχουν στην θάλασσα, μαγειρεμένα και σερβιρισμένα στην λαδόκολλα.

Το μενού υπογράφει ο σεφ Κώστας Βάσαλος και περιλαμβάνει σνακς, σαλάτες και τριάντα πιάτα φτιαγμένα από θαλασσινά. Όλα τα πιάτα είναι διαθέσιμα και σε πακέτο, για να τα πάρεις μαζί σου στο σπίτι ή στο γραφείο.

Ενδεικτικά μερικά πιάτα και το κόστος τους.  Σολομός – 6,50€ με φαρφάλες & άνηθο. Μπακαλιάρος αρχαϊκός – 6,80€ με δημητριακά & αποξηραμένα φρούτα. Γαλέος – 5,80€ με πατάτες & μουστάρδα. Γλώσσα – 5,80€ με ρύζι & σταφίδα κορινθιακή. Πέρκα – 5,80€ με πατάτες & κάρυ. Χταπόδι – 8,50€με μακαρονάκι κοφτό. Τσιπούρα ολόκληρη – 8,20€. Σκουμπρί ολόκληρο – 4,90€. Σολομός φιλέτο – 5,90€. Φιλέτο ψαριού – 4,90€. Λαυράκι ολόκληρο – 8,40€. Ξιφίας με πιπεριές – 8,90€.

Η διακόσμηση του χώρου είναι αρκετά διαφορετική από τις παραδοσιακές ταβέρνες που όλοι μας έχουμε επισκεφθεί, δημιουργώντας ένα ελαφρώς ψυχρό και αποστειρωμένο περιβάλλον, βγαλμένο από κατάλογο του ΙΚΕΑ.  Το μόνο γνώριμο χαρακτηριστικό του χώρου είναι η λαδόκολλα, την οποία μέχρι και σήμερα τιμούν μικρά old school καφενεία και ταβερνάκια, σερβίροντας πεντανόστιμα φαγητά στην πελατεία τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η λαδόκολλα μοιάζει ξένη και προς το εστιατόριο και προς το κοινό που το επισκέπτεται.

Ο χρόνος και το γούστο του κόσμου μένουν να δείξουν αν η απόπειρα αυτή θα είναι πετυχημένη. Σε περίπτωση που τα καταφέρει, μην εκπλαγείτε αν δείτε τα fish bars να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Ανοικτό από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 09:00 έως τις 21:00.

Εναλλακτική, δοκιμασμένη στον χρόνο ο μπακαλιάρος στην λαδόκολλα του Αρίστου.

Advertisements