Η μητέρα των δράκων Εμίλια Κλαρκ έρχεται στην μεγάλη οθόνη αυτό το καλοκαίρι σε έναν ρόλο αρκετά διαφορετικό από αυτόν που την συνηθίσαμε. 

Η Λου Κλαρκ ξέρει ένα σωρό πράγματα. Ξέρει πόσα βήματα μπορεί να κάνει κάποιος για να διασχίσει την απόσταση που χωρίζει τη στάση του λεωφορείου από το πατρικό της. Ξέρει ότι απολαμβάνει τη δουλειά της και ότι πιθανότατα δεν είναι  ερωτευμένη με το αγόρι της, τον Πάτρικ. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι πολύ σύντομα θα χάσει τη δουλειά της. Δεν ξέρει, επίσης, ότι όλα όσα ήξερε, τα οποία την έκαναν να νιώθει ισορροπημένη και λογική, πρόκειται να ανατραπούν και να αλλάξουν για πάντα.

Ο Γουίλ Τρέινορ ξέρει πολύ καλά ότι το ατύχημά του και η καταδίκη του σε ισόβια αναπηρία τού έχουν στερήσει κάθε ίχνος πάθους για ζωή. Ξέρει, ακόμα, ότι τα πάντα τού φαίνονται αδιάφορα, όπως επίσης με ποιον ακριβώς τρόπο θα βάλει ένα τέλος σε αυτή την ανυπόφορη φάρσα. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι η Λου θα εισβάλει στη ζωή του σαν έκρηξη από χρώμα και φως. Δεν ξέρει ότι, άθελά της, αυτή η παράξενη γυναίκα θα κάμψει τις αντιστάσεις του.

Τελικά, κανένας από τους δύο δεν μπορεί να φανταστεί πόσο βαθιά θα είναι η αλλαγή που θα προκαλέσουν ο ένας στον άλλο, πόσο ανεξίτηλα θα σφραγίσει την ύπαρξη του καθενός η συνάντηση, η γνωριμία, ο έρωτάς τους.

Η ταινία βασίζεται σε μυθιστόρημα, από αυτά τα γλυκανάλατα που αγγίζουν τις ρομαντικές γυναικείες ψυχές, παρουσιάζοντας όλες τις φαντασιώσεις τους. Ο πλούσιος γόης Γουίλ Τρέινορ, μένει παράλυτος μετά από ατύχημα και παρόλο που ζει μέσα στις ανέσεις, έχοντας δικούς του γιατρούς και ειδική φροντίδα 24/7, δεν αντέχει το γεγονός πως δεν μπορεί να κάνει πλέον σχεδόν τίποτα μόνος του, τον έχουν εγκαταλείψει φίλοι και συνεργάτες και μένει μόνιμα με τους γονείς του. Από την άλλη πλευρά η Λου (Εμίλια Κλαρκ) αναζητά απελπισμένα δουλειά, καθώς πρέπει να ενισχύσει τους άνεργους γονείς της και την αδερφή της που είναι άγαμη μητέρα, αλλά θέλει να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο. Η μοίρα θα φέρει τους δύο νέους κοντά, όταν η οικογένεια Τρέινορ αναζητά άτομο για να κάνει συντροφιά στον γιο της.

Μετά μπορείς να φανταστείς φυσικά τι ακολουθεί…

Ακόμα μια ιστορία αγάπης που θα μπορούσε να μας κάνει να δακρύσουμε, αλλά δεν τα κατάφερε. Παρά τις συμπαθητικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της η ταινία δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο. Μέσα στις σχεδόν 2 ώρες που διαρκεί, ακουμπά επιδερμικά τους χαρακτήρες της και δεν εμβαθύνει στον κόσμο τους. Βλέπουμε έναν πανέμορφο νέο, να έχει χάσει την αυτονομία του και φυσικά να νιώθει απελπισμένος, όμως, σε καμία σκηνή της ταινίας δεν βλέπουμε τον πόνο και την απόγνωση που βιώνει. Οι απλές αναφορές δεν αρκούν για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε γιατί θέλει να προβεί spoiler alert σε ευθανασία. Από την άλλη, η γλυκιά μας Λου καθόλου δεν φαίνεται να μπερδεύεται μέσα της όταν καταλαβαίνει ότι η καρδιά της χτυπά για τον γόη που μένει στο δικό του κάστρο (!) και όχι για τον αρραβωνιαστικό της. Ούτε καν μια κρίση της προκοπής δεν παθαίνει, όταν συνειδητοποιεί το πόσο εγκλωβισμένη είναι στη ζωή της. Παρόλα αυτά, πρέπει να παραδεχτώ ότι η χημεία μεταξύ των ηθοποιών είναι αρκετά καλή και σώζει κάπως την κατάσταση.

Η ταινία κυκλοφορεί σε μια κακή περίοδο στους ελληνικούς κινηματογράφους, καθώς οι πιο πολλοί είναι σε διακοπές ή έστω στην πιο κοντινή παραλία, ενώ ταυτόχρονα έχει να ανταγωνιστεί καλοκαιρινά blockbusters και επαναπροβολές ταινιών που κυκλοφόρησαν τον χειμώνα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε όμως, το κατά πόσον η δεσποινίδα Ταργκάριεν θα καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.

Tip: ο παρ’ ολίγον πεθερός της Κλαρκ είναι επίσης από το Game of Thrones :p

Να την δω; Δεν θα το έλεγα, καλύτερα δες ξανά το PS i love you.

Αν θέλεις να δεις αυτήν και άλλες ταινίες στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης με 4 ευρώ, κάνε κλικ εδώ!

Advertisements