Αυτό το καλοκαίρι τα σαγόνια του καρχαρία επιστρέφουν και εσύ πρέπει να κλείσεις εισιτήριο και να εφοδιαστείς με ποπ κορν και αναψυκτικό για να τα δεις!

Η Νάνσι είναι μια Αμερικανίδα σέρφερ (ναι ψηλή, γυμνασμένη, μαυρισμένη…άστα) που επισκέπτεται μια απομονωμένη παραλία στο Μεξικό, μια παραλία που την συνδέει άμεσα με το παρελθόν της. Η νοσταλγία και η χαρά, όμως, θα δώσουν την θέση τους σύντομα στον τρόμο, όταν το μοναδικό πράγμα που θα την κρατά ασφαλή από έναν τεράστιο λευκό καρχαρία είναι ένας ύφαλος 200 μέτρα από την ακτή.

Το σκηνικό είναι μοναδικό, ο μικρός κόλπος (που στην πραγματικότητα δεν ανήκει στο Μεξικό) θα σε μαγέψει με τα χρώματά του (μην ακούσω σαν την Χαλκιδική δεν έχει) και ο σκηνοθέτης θα φροντίσει να τα αναδείξει στο μέγιστο. Ο επίγειος παράδεισος, όμως, κρύβει κινδύνους και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι έναν, μεγάλο και λευκό.

Μετά από μια χιουμοριστική και ελαφρώς συγκινητική εισαγωγή, η ταινία περνάει σιγά σιγά στο ψητό, με μπόλικη αγωνία και αρκετό αίμα. Η πρωταγωνίστριά μας έχει εναντίον της εκτός από τον αδηφάγο καρχαρία, τα στοιχεία της φύσης και τον χρόνο. Παρόλα αυτά, με την συμπαράσταση ενός απροσδόκητου φίλου (μεγάλη μορφή ο γλάρος!) θα βρει το κουράγιο να τα ρισκάρει όλα για όλα, είτε για να σωθεί είτε για να φαγωθεί.

Η Μπλέικ Λάιβλι τα πάει μια χαρά στον ρόλο της (Αμερικανίδα σέρφερ…) και σε γενικές γραμμές η ταινία κυλάει ευχάριστα. Τις τελευταίες σκηνές κόντρα στον καρχαρία θα τις ζήλευαν ο James Bond και ο Τσακ Νόρις για τον ρεαλισμό τους (βάλε γνωστούς νόμους της φύσης και τη λογική στην άκρη), ενώ ως ατάκα της χρονιάς θα μείνει το Fuck you στο πελώριο κήτος. Πάντως η Λάιβλι είναι υποψήφια στα Teen awards για την ερμηνεία της.

Αρκετά φρέσκια ταινία με έντονες πινελιές της νέας τεχνολογίας. Μετά από αρκετές απογοητεύσεις που δοκιμάσαμε το τελευταίο διάστημα, το «Σε ρηχά νερά – The Shallows» έρχεται να μας παρηγορήσει. Αποτελεί μια άκρως καλοκαιρινή περιπέτεια και μια ευκαιρία να δούμε θάλασσα και εμείς που αυτό το καλοκαίρι δεν θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές.

Να την δεις; Ναι, γιατί είναι μια ευχάριστη καλοκαιρινή περιπέτεια. Κλείσε το εισιτήριό σου με 4 ευρώ γι’αυτήν και άλλες ταινίες εδώ και καλή διασκέδαση!

Advertisements