Οι κοντινές  παραλίες της Περαίας και της Χαλκιδικής προσελκύουν και φέτος πολλούς που δεν μπόρεσαν να φύγουν για διακοπές. Καθημερινά τα ΚΤΕΛ προς Χαλκιδική βουλιάζουν, ενώ το ίδιο σκηνικό διαμορφώνεται και στα λεωφορεία που μισθώνουν beach bars.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών έχει αυξηθεί για περιοχές όπως η Νέα Ηράκλεια, τα Φλογητά κλπ., ενώ μεγάλη είναι η μείωση σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής, με εξαίρεση τη Νικήτη, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, και την περιοχή ανάμεσα στο Πευκοχώρι και το Παλιούρι, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής. Τα τελευταία χρόνια οι Θεσσαλονικείς προτιμούν κοντινούς προορισμούς που μπορούν να επισκεφθούν αυθημερόν για να κάνουν το μπάνιο τους, χωρίς να ξοδέψουν ώρες στην άσφαλτο ή να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο. Το ενδιαφέρον αυτό εκμεταλλεύτηκαν beach bars των Ανατολικών ακτών της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, μισθώνοντας τα ίδια λεωφορεία για να μετακινούν από και προς αυτά τους πελάτες τους.

Καθημερινά είναι τα δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη για το Pastazi στα Νέα Φλογητά, με το πακέτο προσφοράς να περιλαμβάνει μεταφορά, καφέ και νερό και όλα αυτά με 10 ευρώ.

Δρομολόγια

ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 Σάββατο-Κυριακή 10:00
Λευκός Πύργος Δευτέρα έως Παρασκευή 11:20 Σάββατο-Κυριακή 10:20
Βούλγαρη Δευτέρα έως Παρασκευή 11:40 Σάββατο-Κυριακή 10:40
Επιστροφή από το Pastazi στις 19:00.

Ακόμα φθηνότερο είναι το πακέτο που προσφέρει το Akrotiri beach & pool bar, που βρίσκεται στην παραλία Ξένιου Διός στην Περαία.

Η μεταφορά από και προς την Θεσσαλονίκη κοστίζει 6 ευρώ (με καφέ ή αναψυκτικό).

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 1ο (Δυτική Θεσσαλονίκη) :
-> Αναχώρηση 10.00 – Επιστροφή 17.00 Αναχώρηση 12.00 – Επιστροφή 19.00 <-
– ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
– Δικαστήρια, μπροστά στον ΟΤΕ
– Εγνατία και Αριστοτέλους, πλατεία
– Καμάρα, Εγνατία και Δημ. Γούναρη
– Πύλη Έκθεσης, Εγνατία και Αφηρημένη Τέχνη
– Νοσοκομείο 424, απέναντι Στρ.
– Ιπποκράτειο, Κ. Καραμανλή μετά την είσοδο
– Μ. Μπότσαρη και Εγνατίας, στο περίπτερο
– Μαρτίου, μετά τους σηματοδότες
– Βούλγαρη, Εκκλησία 3 Ιεραρχών επί της οδού Βούλγαρη
– Αγ. Ελευθέριος, εκκλησία
– Κηφισίας και Αιγαίου
– Αιγαίου και Βασ. Όλγας, στο παρκάκι
– Αγ. Παντελεήμονας
– Εφορία Καλαμαριάς
– Hondos Center
– Στροφή Αεροδρομίου
Akrotiri beach bar

Τηλέφωνο για επιβεβαίωση δρομολογίων 6971757500.

Στο παιχνίδι δυναμικά έχει μπει και το ταξιδιωτικό γραφείο Ζορπίδης, το οποίο κάθε Σαββατοκύριακο οργανώνει ημερήσιες εκδρομές στις παραλίες της Χαλκιδικής με κόστος 10 ευρώ, ενώ με 12 ή 15 μπορεί κανείς να ταξιδέψει στο Πήλιο και στα Γιάννενα. Το κόστος περιλαμβάνει μόνο την μεταφορά από και προς τον προορισμό. Σημείο συνάντησης είναι τα γραφεία του Ζορπίδη στην Εγνατία, ενώ οι κάτοικοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης μπορούν να εξυπηρετηθούν από το γραφείο στην οδό Γραβιάς.

Θέλεις τριήμερο πακέτο διακοπών στην Χαλκιδική για 2 άτομα με λιγότερο από 100 ευρώ; Θα το βρεις στο ekdromi.gr!

Advertisements