4 Ιουλίου 1996, οι εξωγήινοι επιτίθενται στην Γη. Το ανθρώπινο είδος επικρατεί και σώζει τον πλανήτη. Είχαμε 20 χρόνια να προετοιμάσουμε την άμυνά μας. Είχαν 20 χρόνια να προετοιμάσουν την επίθεσή τους…

3 Ιουλίου 2016. Οι άνθρωποι πλέον ζουν ειρηνικά (μιλάμε όντως για ταινία επιστημονικής φαντασίας) και έχουν συνεργαστεί από κοινού για να δημιουργήσουν ένα αμυντικό σύστημα, που θα μπορεί να προστατέψει τον κόσμο από κάθε απειλή. Για να το πετύχουν αυτό, έχουν συνδυάσει τις ανθρώπινες γνώσεις με την εξωγήινη τεχνολογία (που αποκτήσαμε το 1996, τότε που τους κατατροπώσαμε). Παράξενα μηνύματα και σύμβολα, όμως, κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους. Οι εξωγήινοι που έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι δείχνουν να αφυπνίζονται. Όσοι είχαν εμπλακεί στη μάχη του 1996 χάνουν τα λογικά τους. Τι συμβαίνει; 4 Ιουλίου 2016…ο εχθρός επέστρεψε!

Το sequel της ταινίας «Ημέρα Ανεξαρτησίας» του 1996, άνοιξε στις Αμερικανικές αίθουσες στις 24 Ιουνίου 2016 και έπειτα και σε άλλες χώρες (στην Ελλάδα από τις 23 Ιουνίου). Έκτοτε, λαμβάνει την μία αρνητική κριτική μετά την άλλη. Και αν πιστεύεις (και όχι άδικα) πως οι κριτικοί είναι γενικά ένα τσούρμο από ξινούς ξερόλες, δυστυχώς το ίδιο κακές κριτικές πήρε και από το κοινό που την παρακολούθησε. Μέχρι στιγμής η επένδυση της 20th Century Fox έχει συγκεντρώσει μόλις 250 εκ. παγκοσμίως και όπως φαίνεται ούτε στο ελάχιστο δεν θα καταφέρει να έχει τον αντίκτυπο που είχε η πρώτη ταινία (κάπου σε κάποια βίλα ο Will Smith χαμογελάει με ευχαρίστηση).

Αν και η ταινία έχει εντυπωσιακά γραφικά, δυστυχώς αποτυγχάνει να περάσει οποιοδήποτε είδους συναίσθημα (εκτός ίσως από αυτός της βαρεμάρας). Οι πρωταγωνιστές της δεν δείχνουν να κατανοούν πως ο κόσμος κινδυνεύει με ολική καταστροφή. Δεν ξέρω αν φταίει η παραμονή για μεγάλο διάστημα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, αλλά οι περισσότεροι θυμίζουν τον Τσάντλερ Μπινγκ από τα «Φιλαράκια», ο οποίος σε στιγμές νευρικότητας έκανε κρύα αστεία. Στην θέση του Will Smith, έχουμε πλέον τον Liam Hemsworth (αδελφό του διασημότερου Thor) αν και υπάρχει και ο Jessie T. Usher που παίζει τον γιο και διάδοχο του Will Smith, ο οποίος χάνεται μέσα στις αερομαχίες και τα παράσημα. Γνωστή φυσιογνωμία και ο Jeff Goldblum, που έχει παίξει σε όποια ταινία έχει δεινόσαυρους ή εξωγήινους και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και από αυτήν!

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Roland Emmerich, γνωστός για ταινίες όπως Indepedence day, Godzilla, The day after tomorrow, 2012, 10.000 BC κα., είναι πίσω από τις κάμερες και αυτήν την φορά, ενώ έχει βάλει το χεράκι του και στο σενάριο. Επομένως, δεν μου φαίνεται παράξενο που η ταινία αποτελεί μια καταστροφή. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως από την επιτυχία αυτής της ταινίας θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει και τρίτη. Ας ελπίσουμε η εξωγήινοι να εισβάλουν πριν γίνει αυτό…

Αν αξίζει να δεις την ταινία; Καλύτερα δες το trailer…

Εδώ θα βρεις τους θερινούς κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμά τους.

Εδώ θα κλείσεις το εισιτήριό σου για τους θερινούς κινηματογράφους με έκπτωση έως και 50%!

Advertisements