Γνώρισε το Εθνικό και το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο

στις

Το Εθνικό και το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, στα οποία γυμνάζονται καθημερινά αθλητές, φοιτητές και απλοί πολίτες.

Το Εθνικό Κολυμβητήριο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το ΑΠΘ, το ΑΧΕΠΑ και τις φοιτητικές εστίες, σε οικόπεδο 14.540 m2. Στεγάζει 3 δεξαμενές κολύμβησης, (δυο σκεπαστές, 25μ. και εκμάθησης, καθώς και μια υπαίθρια 50μ.), κυλικείο, γυμναστήριο και αποδυτήρια.

Το οικόπεδο παραχωρήθηκε από το ΑΠΘ στη ΓΓΑ το έτος 1965 και κατόπιν οικοδομήθηκαν τα διάφορα σήμερα υφιστάμενα κτίσματα. Η θέση του είναι μοναδική διότι βρίσκεται σε πλαγιά λόφου με εξαιρετική θέα, δίπλα στο περιαστικό άλσος του Σεϊχ Σου και ταυτόχρονα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δίπλα στο campus του ΑΠΘ.

ΕΘΝΙΚΟ ΧΛΩΡΙΟ PH
50άρα 0,6 και 7,5
25άρα 0,7 και 8
Παιδική 0,7 και 7,2

Το Ποσειδώνιο Κέντρο βρίσκεται στην ανατολική παραλιακή πλευρά της πόλης επί της οδού Μ. Κάλλας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, επί της παραλίας σε οικόπεδο 55 στρεμμάτων περίπου. Στεγάζει τρεις δεξαμενές, δυο σκεπαστές, 50 μ. και εκμάθησης, καθώς και μια 50 μ. υπαίθρια, με αντίστοιχους χώρους κερκίδων, γυμναστήριο, κυλικείο, άλλους χώρους, αποδυτήρια, λουτρά. Ανοικτά και σκεπαστά γήπεδα τένις, καθώς και ανοικτούς χώρους αθλοπαιδιών.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΧΛΩΡΙΟ PH
50άρα εξωτερική 0,6 και 7,5
25άρα εσωτερική 0,7 και 8
Παιδική 0,7 και 7,2

Στις εγκαταστάσεις του γυμνάζονται καθημερινά αθλητές και αθλήτριες 10 Ολυμπιακών Αθλημάτων: Κλασικής Κολύμβησης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Καταδύσεων, Συγχρονισμένων Καταδύσεων, Κλασικής Κολύμβησης με Αναπηρία, Τριάθλου, Πεντάθλου, Τένις, Υδατοσφαίρισης Ανδρών – Γυναικών. Σημαντικός αριθμός σωματείων της πόλης και των γύρω περιοχών εκπαιδεύουν έναν μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών στα αθλήματα του Υγρού Στίβου.

Επίσης φοιτητές Πανεπιστημίων, μαθητές σχολείων, το κοινό της πόλης και ασκούμενοι άλλων φορέων προσέρχονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Οι ώρες λειτουργίας του Κέντρου είναι καθημερινά από 6:00 έως 11:00 το βράδυ, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή διεξάγονται αγώνες.

Το Εθνικό και το Ποσειδώνιο, εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ασκούμενους, αθλητές, πολίτες, φοιτητές ή μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, με πολυετή προσφορά στην αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Το Εθνικό κολυμβητήριο τίθεται ξανά στη διάθεση όχι μόνο των αθλητών αλλά και του κοινού, το οποίο μπορεί να κάνει χρήση και των τριών κολυμβητηρίων καθημερινά από τις 10:00 ως τις 17:00 μετά την επέκταση του ωραρίου που αποφάσισε από πέρσι το καλοκαίρι η διοίκηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, προσκομίζοντας βέβαια τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις (παθολόγο ή καρδιολόγο και δερματολόγο).

Το Ποσειδώνειο Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει:
μία πισίνα ανοιχτή
μία πισίνα κλειστή
μία πισίνα εκμάθησης κλειστή
γραφεία διοίκησης
4 ανοιχτά γήπεδα τένις
2 κλειστά γήπεδα τένις
1 ανοιχτό γήπεδο τένις παιδικό
10 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ
1 ανοιχτό γήπεδο χάντμπολ
2 ανοιχτά γήπεδα volley
2 κλειστά γυμναστήρια ενδυνάμωσης

Το Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει:
μία πισίνα ανοιχτή
μία πισίνα κλειστή
μία πισίνα εκμάθησης κλειστή
γραφεία διοίκησης
1 ολυμπιακό γυμναστήριο κλειστό

Λόγω της χρήσης των δύο κολυμβητηρίων κυρίως από τους αθλητικούς συλλόγους είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο διαθέσιμος χρόνος για το κοινό. Χαρακτηριστικά στην ανοικτή πισίνα 50μ του Εθνικού είναι διαθέσιμη μόνο η πρώτη διαδρομή από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ στην πισίνα των 25μ τις ίδιες ώρες είναι διαθέσιμες όλες οι διαδρομές. Για την εκμάθηση κολύμβησης παιδιών, ΑΜΕΑ και ενηλίκων μπορείτε να επικοινωνείτε με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης.

Δες εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα προπονήσεων στα δύο κολυμβητήρια και στα παρακάτω καταστήματα όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ κολύμβησης.

Cosmossport

Delikaris Sport

Zakcret

Τέλος, εδώ θα βρεις όλες τις προσφορές για συνδρομές γυμναστηρίου που υπάρχουν αυτό το διάστημα, από 9 ευρώ το μήνα!

Ποσειδώνιο
25ης Μαρτίου και Μαρίας Κάλλας 2. Τηλ. : 2310 428 453.

Εθνικό Κολυμβητήριο
Αγίου Δημητρίου. Τηλ. : 2310 203 129.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.