Τον Ιούνιο του 2016 δημιουργήθηκε η πρώτη πανελληνίως βιβλιοθήκη σε κτιστή στάση λεωφορείου στο Φίλυρο. Ένα χρόνο μετά η προσπάθεια αυτή όχι μόνο αγκαλιάστηκε από το επιβατικό κοινό με αγάπη, αλλά οι βιβλιοθήκες πολλαπλασιάστηκαν.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κάθε στάσης οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το βιβλίο που θέλουν και να «γεμίσουν» τον χρόνο αναμονής τους μέχρι να έρθει το λεωφορείο της γραμμής, αλλά και να συνεχίσουν την ανάγνωση κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία πολιτισμού και φιλαναγνωσίας που ξεκίνησε στο Φίλυρο ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, δημιουργώντας την πρώτη πανελλαδικά «Στάση Λεωφορείου – Βιβλιοθήκη» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου.

Ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα με αρχιτεκτονικές και εικαστικές παρεμβάσεις: Ένα έπιπλο βιβλιοθήκης σε μορφή «δένδρου», παγκάκι αναμονής, πολλές πρωτότυπες θέσεις διάθεσης εφημερίδων και περιοδικών, αλλά και κατάλληλη βαφή όπως αυτή της οροφής που προσομοιάζει με ουρανό.

Τα βιβλία είναι προσφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης, της ένωσης λογοτεχνών, των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, αλλά και απλών πολιτών που τοποθετούν τα βιβλία τους στα ράφια της βιβλιοθήκης δίχως την παραμικρή γραφειοκρατία, ώστε να είναι πάντοτε γεμάτη. Παράλληλα είναι δυνατή και η ανάγνωση της καθημερινότητας από εφημερίδες και έντυπα ενημέρωσης και πολιτισμού.

Κλικ για να βρεις βιβλία με έκπτωση έως και 70%!

Advertisements