Με την ευκαιρία της επετείου των 30 χρόνων παρουσίας του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών γλωσσών Galileo Galilei στον εκπαιδευτικό χώρο της Θεσσαλονίκης, διοργανώθηκε γιορτή προς τιμήν της ιδρύτριας κα. Ada Monzani και του διευθυντή Giorgio Papavassiliou Monzani.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του διευθυντή, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στην ιδρύτρια του Ινστιτούτου Galileo Galilei, κα. Αda Monzani. Ακολούθησε γιορτή με μουσική από γνωστούς DJ’s της Θεσσαλονίκης και εδέσματα διεθνούς κουζίνας.

Η προσέλευση ήταν συγκινητική και η γιορτή στέφθηκε με επιτυχία. Το παρών έδωσαν σπουδαστές και φίλοι του Ινστιτούτου, καθώς και προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, αθλητικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο της πόλης.

Το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Γλωσσών Galileo Galilei (Ιταλικά, Ισπανικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρωσικά) ξεκίνησε το 1986 και χάρη στις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους που ακολουθεί βρέθηκε γρήγορα στην κορυφή της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες των μαθητών του, επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό.

Η διδακτική μέθοδος βασίζεται σε μια προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από την επικοινωνία (και τις καταστάσεις ) και χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας της ιταλικής, ισπανικής, αγγλικής γερμανικής, γαλλικής και ρωσικής γλώσσας.

Οι καθηγητές του Ινστιτούτου έχουν ως μητρική γλώσσα τα ιταλικά, ισπανικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ρωσικά και έχουν πανεπιστημιακή κατάρτιση, μεγάλη επαγγελματική συνείδηση και μακρόχρονη εμπειρία στην διδασκαλία. Επίσης είναι και καταρτισμένοι εξεταστές των ξενόγλωσσων πτυχίων, γνωρίζοντας άριστα την καλύτερη μέθοδο διδασκαλίας για την απόκτηση τους αλλά και την σωστή εκμάθηση της γλώσσας. Αποτελούν το βασικό σημείο αναφοράς για τους μαθητές που χάρη σ’αυτούς αναπτύσσουν το ενδιαφέρον για την εκμάθηση και την χρήση της γλώσσας, όπως επίσης και τα πολιτιστικά τους ενδιαφέροντα. Η μέθοδος αυτή στοχεύει στην ανάπτυξη των τεσσάρων βασικών γλωσσικών ικανοτήτων με τη βοήθεια διδακτικού υλικού αποτελούμενου από κείμενα, οπτικοακουστικό υλικό και πολυμέσα που συμπληρώνονται από μια συνεχή και αναγκαία πρακτική εξάσκηση της γλώσσας.

Galileo Galilei, Τσιμισκή 116. Τηλ. 231 026 3876.

Advertisements