Βολτάροντας στην Λεωφόρο Νίκης σίγουρα έχεις προσέξει το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο, με την χαρακτηριστική πράσινη πινακίδα. Αν δεν το έχεις επισκεφτεί μέχρι τώρα,  εμείς θα σου δώσουμε τον λόγο για να το κάνεις!

Η εταιρεία ζαχαροπλαστικής Παρφέ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1981 και δραστηριοποιείται στην περιοχή των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. Το γνωστότερο κατάστημα της αλυσίδας είναι αυτό που βρίσκεται επί της οδού Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου. Η εξαιρετική του τοποθεσία, έχει γίνει βασικός λόγος που το επισκέπτονται τόσο ντόπιοι όσο και τουρίστες για να πάρουν το γλυκό και τον καφέ τους.

Σίγουρα θα έχεις πετύχει στα social media φωτογραφία με ηλιοβασίλεμα, τραβηγμένη από τους επισκέπτες του, αν και ακόμα περισσότερες είναι οι φωτογραφίες που θα βρεις με τις βάφλες του. Εντυπωσιακές στο μάτι αναμφισβήτητα. Δεν είναι όμως αυτό το δυνατό σημείο του συγκεκριμένου μαγαζιού.

To Parfait προσφέρει μεταξύ άλλων πάστες, τυλιχτά γλυκά, τούρτες, σιροπιαστά, κέικ, γλυκά φούρνου και αλμυρά κουλουράκια. Εμείς όμως το ξεχωρίσαμε για το παγωτό! Οι επιλογές που έχεις είναι πάνω από 20 και ανανεώνονται κάθε χρονιά (μειώνονται όμως αισθητά κατά την διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου). Γιαούρτι με ροδάκινο και πορτοκάλι, καρπούζι, κανταΐφι, λεμόνι, κρέμα, κρέμα κροκάν, κούκις, μαξιλάτε, μάφιν, μόκα, μπανάνα και μπισκοτίνο είναι μερικές από τις επιλογές που έχεις. Αυτό που ξεχωρίζει και αποτελεί το προσωπικό μας αγαπημένο, είναι το παγωτό με τρίγωνο Πανοράματος (Σαλονίκη αφού)!

Δυστυχώς στα θετικά του καταστήματος δεν συμπεριλαμβάνεται το service, παρά το γεγονός πως η τιμή κατανάλωσης προϊόντων στο σαλόνι είναι αισθητά ανεβασμένη. Προτίμησε, λοιπόν, να πάρεις πακέτο το γλυκό και τον καφέ σου και απόλαυσε την βόλτα σου στην παραλία, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός.

Ενδεικτικά οι τιμές ανά είδος: 1 κιλό παγωτό κοστίζει 14 ευρώ, τα μπισκότα και τα βουτήματα κοστίζουν 13 ευρώ το κιλό και οι τούρτες 16 ευρώ. Τα ταψάκια με γλυκά φούρνου κοστίζουν 10 ευρώ, 1 κιλό σιροπιαστά 13,5  ευρώ και τα τυλιχτά κεράσματα 14 ευρώ το κιλό (τιμές 2016 με ΦΠΑ 23%).

Αν τώρα σου άνοιξε η ώρα για γλυκό, εδώ μπορείς να βρεις τις προσφορές των ζαχαροπλαστείων της πόλης!

Parfait, Λεωφόρος Νίκης 77.

Αν σου άνοιξε η ώρα για γλυκό, αλλά που να τρέχεις τώρα να το βρεις, έχουμε λύση! Κάνε κλικ εδώ ή εδώ για κρέπες, βάφλες, γλυκά και άλλα καλούδια που θα σε έρθουν άμεσα στην πόρτα σου!

 

Advertisements