Το παράρτημα του 1ου Γυμνασίου Αρρένων που βρίσκεται στην οδό Βασ. Όλγας 3-5, παραδόθηκε προς χρήση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016.

Το έργο παραδόθηκε από την ανάδοχο εταιρεία στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και είναι έτοιμο να στεγάσει μέρος του μαθητικού δυναμικού του εν λειτουργία 1ου Γυμνασίου και τα γραφεία των διδασκόντων, ως μέρος του ενιαίου σχολικού συγκροτήματος.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για μια εξαιρετική παρέμβαση, καθώς όπως τόνισε ακολουθήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπονται για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων, που προϋποθέτουν πρόσθετο βαθμό δυσκολίας. Ο Γιάννης Μπουτάρης ευχαρίστησε όλους όσοι προσπάθησαν να ολοκληρωθεί το έργο στην ώρα του και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμα μπορεί να σταθεί αφορμή για ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με την προσθήκη ειδικοτήτων που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση διατηρητέων κτισμάτων.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της αρχιτεκτονικής αποκατάστασης, το οποίο όπως τόνισε θα συμπληρωθεί με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, που θα συνάδει με το ύφος του κτίσματος. «Η παρουσία του Δημάρχου σήμερα εδώ σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση του στο Δήμο, ενώ την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, θα γίνει η απόδοσή του στη σχολική κοινότητα προς χρήση».

Οι εργασίες διήρκεσαν τρία χρόνια, καθώς το κτίριο που παρελήφθη ήταν κατεστραμμένο από το σεισμό του 1978 και έπρεπε να γίνει πλήρης αποκατάσταση και να επιλυθούν τα προβλήματα στατικότητας.

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γεωργία Ρανέλλα, η δημοτική σύμβουλος, Σοφία Ασλανίδου, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας, ο διευθυντής του σχολείου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Advertisements