Οι Θεοί της Αιγύπτου είναι μια ταινία που θα σαρώσει χωρίς καμία αμφιβολία τα βραβεία της επόμενης χρονιάς, σε όλες τις κατηγορίες!

Όχι όμως τα Όσκαρς. Ούτε τα Μπάφτα. Αλλά τα Χρυσά Βατόμουρα! Θα διεκδικήσει και θα κερδίσει επάξια τα βραβεία Cast, σεναρίου, σκηνοθεσίας, μοντάζ, οπτικών εφέ, Α’ ανδρικού, Α’ γυναικείου, Β’ανδρικού, Β’γυναικείου και γενικά ό,τι υπάρχει σε κατηγορία και βραβείο, το έχει από τώρα στο τσεπάκι του.

Ας δούμε λίγο πρώτα όμως την υπόθεση, όχι ότι έχει σημασία, αλλά για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.

Η υπόθεση

Ο Όσιρις αποφασίζει να παραδώσει τον θρόνο της Αιγύπτου στον γιο του Χόρους. Ο αδερφός όμως του Όσιρι, Σετ, αποφασίζει πως πολύ καιρό έκατσε βασιλεύοντας την αχανή έρημο και είναι καιρός να διοικήσει ο ίδιος την Αίγυπτο. Έτσι, σκοτώνει αρχικά τον αδερφό του, στη συνέχεια αφαιρεί τα μάτια του Χόρους, υποτάσσει όλους τους Θεούς και επιβάλει τυραννία σε ολόκληρη την Αίγυπτο. Οι πολίτες πλέον είναι σχεδόν όλοι σκλάβοι και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Ανάμεσά τους και ο νεαρός Μπεκ με την αγαπημένη του Ζάια. Όταν η τελευταία χάσει την ζωή της προσπαθώντας να το σκάσει ο Μπεκ θα αναζητήσει τον Χόρους και μαζί θα συμμαχήσουν με σκοπό να ανατρέψουν τον Σετ και να επαναφέρουν στην ζωή την Ζάια.

Η ταινία γυρίστηκε στην Αυστραλία και κόστισε συνολικά 140 εκ. δολάρια. Πραγματικά πεταμένα λεφτά! Έχει ανοίξει ήδη στις περισσότερες χώρες του κόσμου, με εξαίρεση την τυχερή Μεγάλη Βρετανία που θα την υποδεχθεί στις 17 Ιουνίου 2016. Το έργο από την πρώτη στιγμή έφαγε τρελό κράξιμο από την πλειοψηφία των κριτικών με τον μόνο που έχει απομείνει να το υπερασπίζεται να είναι ο  σκηνοθέτης του, Alex Proyas. Ο ίδιος σκηνοθέτησε για τελευταία φορά ταινία μεγάλου μήκους το 2009 (Σκοτεινός Κώδικας) και μετά από αυτό το come back, μάλλον θα κάνουμε πάλι καιρό να τον ξαναδούμε.

Είναι από τις φορές όμως που το κράξιμο είναι άκρως δικαιολογημένο. Πραγματικά οι «Θεοί της Αιγύπτου» δεν έχουν τίποτα θετικό να αναφέρεις. Πολλά b και porn movies έχουν καλύτερη σκηνοθεσία, μοντάζ (μοντάζ δεν είναι να παίζει με το windows movie maker), ερμηνείες και γραφικά από αυτό. Η ταινία θα σε κάνει να αναπολήσεις την σειρά της δεκαετίας του ’90 «Ζήνα» που έπαιζε τα Σαββατοκύριακα στο Star. Πραγματικά θα μοιάζει αριστούργημα μπροστά στους «Θεούς της Αιγύπτου» που απλά πέταξαν μερικά famous πρόσωπα και μπόλικα CGI γραφικά, πιστεύοντας πως θα σπάσουν τα ταμεία.

Μιλώντας για πρόσωπα…Ο Nikolaj Coster-Waldau δικαιολογημένα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις στιγμές δόξας που γνωρίζει λόγω του Game of thrones και υποδύεται τον Χόρους, ενώ ο πιτσιρικάς Brenton Thwaites παίζει τον Μπεκ, λίγο πριν εμφανιστεί στους Πειρατές της Καραϊβικής που θα ανοίξουν του χρόνου. Ο Gerard Butler είναι στην ταινία ο κακός Θεός Σετ, αν και θα έπρεπε να είχε περιοριστεί στο να φυλάει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο London has fallen που παίζει παράλληλα στους κινηματογράφους. Η μεγάλη έκπληξη της ταινίας είναι η παρουσία του Geoffrey Rush, ως Θεού Ρα. Πραγματικά πρέπει να πήρε πολύ καλά χρήματα για να καταδεχθεί  να παίξει σε αυτό το έργο…

Μην το δεις στο cinema. Μην το δεις σε dvd. Μην το δεις γενικά. Δες το trailer παρακάτω και πολύ είναι…

Advertisements