Θέλεις να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, αλλά χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Τι μπορείς να κάνεις για να εξασφαλίσεις την χαμηλότερη τιμή; 

Αν και πάντα υπάρχουν οι προσφορές της τελευταίας στιγμής, η αλήθεια είναι πως των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Έτσι αν θέλεις να ταξιδέψεις σε κοντινό προορισμό πρέπει να αναζητήσεις τα εισιτήριά σου έως και 7 εβδομάδες νωρίτερα, ενώ αν ο προορισμός είναι μακρινός θα χρειαστούν τουλάχιστον οι διπλάσιες.

Αρχικά μπορείς να γραφτείς στα newsletters των αεροπορικών εταιρειών που σε ενδιαφέρουν ή να τις ακολουθήσεις στα social media. Έτσι θα μαθαίνεις πρώτος τα νέα και τις προσφορές τους.

Μην περιορίζεσαι μόνο σε έναν προορισμό. Μπορεί η Νέα Υόρκη να είναι μια τέλεια επιλογή, αλλά επιλέγοντας στις ειδικές εφαρμογές πτήσεις για ΠΑΝΤΟΥ, μπορεί να ανακαλύψεις προσφορές που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις τα αρχικά σου σχέδια.

Η πιστωτική ή η χρεωστική σου κάρτα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου στην εύρεση φθηνών εισιτηρίων. Συλλέγοντας πόντους, παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς κα. μπορείς να αποκτήσεις εισιτήρια φθηνότερα έως και δωρεάν!

Την Τρίτη το απόγευμα είναι η καλύτερη χρονική στιγμή να ψάξεις για αεροπορικά εισιτήρια. Γιατί; Γιατί τότε συνηθίζουν οι αεροπορικές εταιρείες να διαθέτουν όσα εισιτήρια τους έχουν απομείνει σε καλές τιμές.

Δεν συμφέρει πάντα η αγορά εισιτηρίου με επιστροφή. Κοίταξε αν μπορείς να πετάξεις με δύο διαφορετικές εταιρείες και κάνε σύγκριση του συνολικού κόστους.

Αναζήτησε στην google και το skyscanner πτήσεις και δες όλες τις αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν τον προορισμό σου, καθώς και τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές.

Οι αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν τα εισιτήριά τους φθηνότερα στην ιστοσελίδα τους. Στις μηχανές αναζήτησης θα βρεις μικρές αποκλίσεις και λιγότερα διαθέσιμα εισιτήρια.

Αν είσαι συνδρομητής vodafone μέσα από την εφαρμογή της εταιρείας για smart phones μπορείς να κλείνεις τα εισιτήριά σου στην air tickets με 10 ευρώ έκπτωση.

Κάνε εκκαθάριση των cookies! Όταν κάνεις αναζήτηση πτήσεων συχνά σε ιστοσελίδες και σχετικές εφαρμογές, τα στοιχεία σου αποθηκεύονται και έτσι έχεις λιγότερες πιθανότητες να βρεις μια καλή ευκαιρία. Καθαρίζοντας τα cookies από τον υπολογιστή σου, το  σύστημα σε θεωρεί νέο χρήστη που θα κάνει μια νέα αναζήτηση και μπορεί να σου εμφανίσει διαφορετικά δεδομένα. Μια τέτοια μηχανή αναζήτησης θα βρεις εδώ!

Εκτός από τις κλασικές μηχανές αναζήτησης πτήσεων, υπάρχουν τα ειδικά low fare calendars, στα οποία επιλέγεις τον προορισμό που επιθυμείς και σου εμφανίζονται οι τιμές ανά ημέρα και μήνα για το επόμενο χρονικό διάστημα. Τέτοιο παράδειγμα μπορείς να δεις εδώ!

Αν δεν έχεις βαλίτσες, αλλά μόνο χειραποσκευή προτίμησε εισιτήρια go light που κοστίζουν έως και 50% φθηνότερα.

 

Advertisements