Η Ιαπωνική κουλτούρα συναντά τον Αμερικανικό κινηματογράφο και μαζί δημιουργούν μια ιστορία πραγματικά τρομακτική. Για ποιους λόγους όμως;

Βρισκόμαστε στο δάσος Αοκιγκαχάρα, γνωστότερο και ως δάσος των αυτοκτονιών. Εκεί θα αναζητήσει την δική της λύτρωση και μια Αμερικάνα, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ιαπωνία. Όταν τα ίχνη της χάνονται, η δίδυμη αδερφή της ξεκινά από τις ΗΠΑ για να την βρει. Στην προσπάθειά της να την εντοπίσει, θα έρθει αντιμέτωπη με τις ψυχές των νεκρών που στοιχειώνουν το δάσος, το παρελθόν της και τους φόβους της.

Έχουμε λοιπόν, αρκετά καλά στοιχεία για να δημιουργήσουμε ένα καλό ψυχολογικό θρίλερ. Ιαπωνικό μύθο, στοιχειωμένο δάσος, ψυχές που περιφέρονται, κρυμμένα μυστικά, φόβους, σκοτεινό παρελθόν. Ακόμα και την «μυθική» σχέση μεταξύ των διδύμων (έντονα ανεπτυγμένη διαίσθηση, έως και τηλεπάθεια). Ο Jason Zada (σκηνοθέτης της ταινίας) είχε λοιπόν στα χέρια του μια καλή ιδέα και απ’ότι φάνηκε δεν ήξερε τι να την κάνει.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό σίγουρα παίζει το γεγονός πως για πρώτη του φορά σκηνοθετεί ταινία μεγάλου μήκους. Θα μπορούσε να είχε ρωτήσει έναν οποιοδήποτε Ασιάτη συνάδελφό του για μερικές συμβουλές ή έστω να δει αν όχι τα πρωτότυπα, τις Αμερικανικές μεταφορές γνωστών θρίλερ. Δυστυχώς, η απειρία του είναι εμφανής και η ταινία καταλήγει να χάνεται μέσα στο πυκνό δάσος.

Σε επίπεδο ηθοποιών η Natalie Dormer, γνωστή από τους ρόλους της στο Game of Thrones και The Tudors, δεν καταφέρνει να σώσει την ταινία και γιατί δεν προσπαθεί ιδιαίτερα και γιατί δεν την βοηθά ο σκηνοθέτης και το υπόλοιπο καστ.

Το The Forest καταφέρνει να τρομάξει τους λάτρεις του είδους, μόνο και μόνο επειδή τολμά να αποκαλείται «ταινία τρόμου».

Στις ελληνικές αίθουσες από 25 Φεβρουαρίου 2016.

Βρες εισιτήρια κινηματογράφου με έκπτωση έως και 50% σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Advertisements