Το EURES είναι κάτι περισσότερο από μια πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα. Το ΕURES είναι ένα δίκτυο συνεργασίας για τη διευκόλυνση της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων στις 28 χώρες της ΕΕ καθώς και την Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Ας δούμε τι μπορεί να κάνει το EURES για εσένα.

Το δίκτυο αποτελείται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Συντονισμού, τα εθνικά γραφεία συντονισμού, τους εταίρους και τους συνδεδεμένους εταίρους του EURES. Οι εταίροι του δικτύου μπορεί να είναι δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες απασχόλησης, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώσεις εργοδοτών και άλλοι συναφείς παράγοντες της αγοράς εργασίας. Οι εταίροι παρέχουν πληροφορίες και υπηρεσίες τοποθέτησης και πρόσληψης σε εργοδότες και σε άτομα που αναζητούν εργασία, ενώ τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά γραφεία συντονισμού επιβλέπουν τη διοργάνωση των δραστηριοτήτων στο ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο αντίστοιχα.

Επιπλέον, το EURES διαδραματίζει σημαντικό ρόλο παρέχοντας ειδικές πληροφορίες και διευκολύνοντας την εύρεση εργασίας προς αμοιβαίο όφελος των εργοδοτών και των μεθοριακών εργαζομένων σε διασυνοριακές περιοχές της Ευρώπης.

Στην πράξη το EURES παρέχει τις υπηρεσίες του μέσω της πύλης καθώς και μέσω ενός δικτύου 1.000 περίπου συμβούλων EURES που έρχονται καθημερινά σε επαφή με άτομα που αναζητούν εργασία και εργοδότες σε όλη την Ευρώπη.

Μπορείς να δημιουργήσεις σήμερα το προφίλ σου online, να συντάξεις το βιογραφικό σου και να δεις ποιες θέσεις εργασίας έχουν ζήτηση σήμερα στην αγορά.

Εδώ θα βρεις αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, καθώς και πάνω από 1.500.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη!

Advertisements