Γιατί φέτος γίνεται τόσο μεγάλη κουβέντα για ένα τόσο μικρό δωμάτιο;

Μετά από 5 χρόνια ομηρίας ο μικρός Τζακ και η μητέρα του καταφέρνουν να αποδράσουν από το δωμάτιο που αποτελούσε ολόκληρο τον κόσμο τους. Η πραγματική πρόκληση και για τους δύο αποτελεί πλέον η προσαρμογή τους στην πραγματικότητα.

Μπορεί το δωμάτιο του The Room να είναι πραγματικά μικρό, κατάφερε όμως να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε κοινό και κριτικούς και ήδη μετρά πολλές υποψηφιότητες στις Χρυσές σφαίρες. Ο λόγος δεν είναι τόσο η υπόθεσή του, όσο οι δυνατές ερμηνείες των πρωταγωνιστών του. Η Brie Larson καταφέρνει να ενσαρκώσει με επιτυχία το θύμα απαγωγής, τη μητέρα και την γυναίκα που έχασε ένα μέρος της ζωής της έγκλειστη σε ένα δωμάτιο. Το φως που λάμπει όμως μέσα στο μικρό δωμάτιο και φωτίζει ολόκληρη την ταινία, είναι ο μικρός Jacob Tremblay, που δεν θα εκπλαγούμε να τον δούμε να σηκώνει το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου φέτος.

Το δωμάτιο δεν είναι τίποτα άλλο από τον ίδιο το μυαλό του ανθρώπου. Μικρό, αλλά λειτουργικό. Δίκοπο όμως ένα μαχαίρι, ικανό να προσαρμοστεί για να επιβιώσει, αλλά να σε βυθίσει και σε σκοτεινά νερά. Η ταινία από την αρχή έως το τέλος αποπνέει μητρική τρυφερότητα και παιδική αθωότητα. Ρεαλιστική και δυνατή αποτελεί μια από τις αξιόλογες ταινίες της χρονιάς, η οποία θα κυκλοφορήσει στις Ελληνικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2016.

Να το δω στο σινεμά; Δεν βρίσκουμε κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

Να το δω γενικά; Ναι αν σου αρέσουν τα κοινωνικά με ψυχολογικές πινελιές έργα.

Κάνε κλικ εδώ και δες την ταινία με 4 ευρώ το άτομο, στην Θεσσαλονίκη. Για Αθήνα μπορείς να βρεις προσφορές εδώ.

Advertisements