Ο Καλόσαυρος (The good dinosaur) αποτελεί την 16η ταινία της Pixar, με την οποία η μεγάλη αμερικανική εταιρεία καταφέρνει κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ πριν.

Για ακόμα μια φορά η Pixar καταφέρνει να παραδώσει μαθήματα animation. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά ρεαλιστικό και καταφέρνει να ταξιδέψει και να μαγέψει ταυτόχρονα τον θεατή, άσχετα από την ηλικία του. Οι υψηλές προδιαγραφές σε γραφικά και αισθητική αποτελούν εξάλλου σήμα κατατεθέν της Pixar και λόγος που την έχει οδηγήσει στην κορυφή. Για πρώτη φορά όμως στην ιστορία της η Pixar αδυνατεί να παρουσιάσει δυνατούς χαρακτήρες και μια υπόθεση που θα σε κατακτήσει. Οι χαρακτήρες της ταινίας είναι εξαιρετικά ρηχοί σε σημείο που καταντούν γελοίοι ή ακόμα και αντιπαθητικοί.

Η υπόθεση

Κανένας γιγαντιαίος κομήτης δεν χτύπησε τη Γη, οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν από το πρόσωπό της κι έτσι συνεχίζουν να ζουν κανονικά και αναπτύσσουν μάλιστα και τα πρώτα στάδια πολιτισμού. Έτσι συναντάμε τους φυτοφάγους Απατόσαυρους με την φάρμα τους, ενώ οι Τυρρανόσαυροι έχουν τα δικά τους κοπάδια και συμπεριφέρονται σαν γελαδάρηδες της Άγριας Δύσης.

Σε μια ιστορία που θα θυμίσει στους παλιότερους τον «Βασιλιά των λιονταριών», ο μικρότερος γιος της οικογένειας Απατόσαυρων θα προσπαθήσει να αποδείξει την αξία του στους δικούς του, θα χάσει όμως με τραγικό τρόπο τον πατέρα του και θα καταλήξει να καταδιώκει τον Σπόρο που θεωρεί υπαίτιο του χαμού του πατέρα-προστάτη. Ο Σπόρος είναι ένας μικρός άνθρωπος των σπηλαίων, που κινείται και εκφράζεται σαν να ήταν λύκος.

Ο καλός δεινόσαυρος Άρλο, είναι τόσο φοβιτσιάρης και τόσο αδύναμος που καταντά κουραστικός. Λίγοι θα χαρούν με την τελική του δικαίωση και ακόμα λιγότεροι θα τον θυμούνται μετά το πέρας της ταινίας. Δύσκολα μπορείς να ταυτιστείς με έναν τόσο αδιάφορο χαρακτήρα και τελικά να φτάσεις να συμπάσχεις μαζί του. Ίσως αυτό βέβαια να μην ισχύει αν είσαι από 2 έως 5 ετών.

Η ταινία έκανε ένα από τα χειρότερα ανοίγματα όλων των εποχών για την Pixar, σε αντίθεση με το Iside Out (Στα καλά καθούμενα) που κυκλοφόρησε μέσα στην χρονιά και χάρισε στην εταιρεία στιγμές δόξας. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πιάσει τα 500 εκ. δολάρια που κόστισε συνολικά, προκαλώντας χασούρα μετά από καιρό για την Pixar. Η τελευταία φορά που η Pixar δεν κατάφερε να βγάλει κέρδη από την ταινία της ήταν το A Bug’s life το 1998.

Κάνε κλικ εδώ και βρες εισιτήρια κινηματογράφου με έκπτωση έως και 50%.

Advertisements