Το εμβληματικό China National Opera and Dance Drama Theater -στην πρώτη του εμφάνιση επί Ευρωπαϊκού εδάφους εδώ και δεκαετίες- επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη για να δώσει μία φαντασμαγορική παράσταση χορού εμπνευσμένη από τη ζωή του μεγάλου διανοητή Κομφούκιου.

Όπως ήταν αναμενόμενο η παράσταση ήταν άρτια αισθητικά, με τα πολύχρωμα και λεπτομερή κοστούμια να εναλλάσσονται συνεχώς, με την ποικιλομορφία και την αρχοντικότητά τους να συμβολίζει το μεγαλείο του Κινέζικου πολιτισμού. Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε και η μουσική, η ροή της οποίας έντυνε αρμονικά τις σκηνές και μετέφερε τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών στο κοινό, παρόλο που το μοτίβο της έτεινε να επαναλαμβάνεται.

Μέσα από το κλασικό μπαλέτο και όχι ένα θέαμα που θα θύμιζε ταινίες όπως «ο Τίγρη και ο Δράκος», έγινε μια προσπάθεια προσέγγισης και μεταφοράς της ζωής και της διδασκαλίες του μεγάλου Ασιάτη φιλοσόφου.

Τα χρώματα, οι αέρινες παρουσίες και οι συναισθηματικά φορτισμένες κινήσεις έκαναν την παραπάνω από μία ώρα που κράτησε η παράσταση να κυλήσει εύκολα και ευχάριστα.

Στα μειονεκτήματα που θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε ήταν η απουσία κορύφωσης με το έργο να οδηγείτε σε αυλαία με έναν τρόπο γενικό και ελαφρύ, χωρίς να χαρίσει μια στιγμή δικαίωσης και ένδοξης αναγνώρισης στον μεγάλο πρωταγωνιστή της.

Παρόλα αυτά το έργο φάνηκε να ικανοποιεί το κοινό της Θεσσαλονίκης που χειροκρότησε ένθερμα στο τέλος τους συντελεστές, με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους μάλιστα να σηκώνονται όρθιοι και να επευφημούν τους πρωταγωνιστές για αρκετά λεπτά.

Advertisements