Ένα μεγάλο αφιέρωμα με τραγούδια που σφράγισε με τη ερμηνεία του ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο τραγουδιστής «όλων των Ελλήνων του Κόσμου», έρχεται στην Θεσσαλονίκη! Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ και κέρδισε το χειροκρότημα χιλιάδων θεατών, έρχεται στην Θεσσαλονίκη και στο Μέγαρο Μουσικής.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε στις 10 Αυγούστου 2015 στα Μακρίσια στην Αρχαία Ολυμπία, ο Γιάννης Πλούταρχος και πάνω από 10.000 κόσμο, τίμησαν και τραγούδησαν τα αξέχαστα τραγούδια του Στέλιου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επιστολή και τα πολύ ωραία λόγια του μεγάλου στιχουργού της χώρας μας για τον Γιάννη Πλούταρχο Κώστα Βίρβου, λίγο πριν πεθάνει, για το μεγάλο αφιέρωμα στον Καζαντζίδη.

Ένα μέρος της επιστολής:

«Σήμερα ο Στέλιος δεν υπάρχει πια. Η φωνή τους ήταν μοναδική και είναι λάθος να προσπαθήσει κάποιος νεότερος να μιμηθεί αυτήν την φωνή. Με αυτό το σκεπτικό, η ιδέα να τραγουδήσει ο Γιάννης Πλούταρχος τα τραγούδια αυτά είναι πολύ καλή, γιατί έχει γνήσια, λαϊκή φωνή και μου αρέσει πολύ. Είναι ιδιαίτερη φωνή και πολύ διαφορετική από τον Καζαντζίδη. Ο Γιάννης Πλούταρχος θα προσδώσει μια άλλη μορφή σε αυτά τα τραγούδια, είναι ένας νέος τραγουδιστής με ήθος και σεβασμό και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Εγώ πάντα εμπιστευόμουν τους νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες. Το καλό λαϊκό τραγούδι έχει ανάγκη να πάρουν τη σκυτάλη οι νέοι και ταλαντούχοι. Το χρειάζεται η κοινωνία. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο Γιάννη».

Κώστας Βίρβος

Ο Γιάννης Πλούταρχος για τον Στέλιο Καζαντζίδη

«Για μένα ήταν όνειρο ζωής το να τραγουδήσω μια μέρα τα τραγούδια του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη. Νιώθω απέραντο σεβασμό και λατρεία, τόσο για το συγκεκριμένο ρεπερτόριο όσο και για τον ερμηνευτή. Θεωρώ υποχρέωσή μου να τα μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές. Και προς Θεού, δεν επιθυμώ να μπω σε οποιαδήποτε διαδικασία σύγκρισης με τον αδιαμφισβήτητα ασύγκριτο Καζαντζίδη. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μικρός μπροστά του.

Με σεβασμό, Γιάννης Πλούταρχος

Απολαύστε το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα, για μία μόνο βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παράσταση: Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ώρα 21:00 – ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ: 45€, 35€, 30€, 25€, 15€ (περιορισμένης ορατότητας) 18€ (φοιτητικά)

ΜΜΘ 25ης Μαρτίου και Παραλία

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 89 5800

Advertisements