Γνώρισε την Θεσσαλονίκη μέσα από μια σειρά δωρεάν ξεναγήσεων

στις

Στην Α’ Φάση του Προγράμματος των Περιπάτων στην Πόλη που συνδιοργανώνουν το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με τη ΧΑΝΘ, θα υλοποιηθούν 5 Περίπατοι στις παρακάτω ημερομηνίες:

• 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Ξενάγηση στην ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ, η οποία προβλέπεται να αποκατασταθεί με ζητούμενο να επαναλειτουργήσει ως η κεντρική αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης και να ανακτήσει την παλιά της αίγλη. Την αρχιτεκτονική μελέτη ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο SPARCH/ ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, με ειδικό σύμβουλο την Κλ. Θεολογίδου. Στο μνημείο και την ιστορία του θα μας ξεναγήσουν οι κ.κ. Παπανικολάου και Θεολογίδου, οι οποίες επιπλέον θα αναφερθούν στην πρόταση αποκατάστασης. Πέραν της σπουδαιότητας του συγκεκριμένου χώρου για τη ζωή της πόλης, ιδιαίτερη αξία σε αυτή την ξενάγηση δίνει το γεγονός ότι πολύ σύντομα η αγορά δεν θα είναι προσβάσιμη για τους πολίτες και θα αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης.

• 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Επίσκεψη στην Έκθεση: «Ένα πορτρέτο του Βόλου | Δημήτρης Λέτσιος» στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης. Η Έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο της Thessaloniki Photo-biennale 2018. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και στις υπόλοιπες εκθέσεις του Λαογραφικού Μουσείου. Την ξενάγηση θα κάνει η λαογράφος-επιμελήτρια ΛΕΜΜ-Θ κ. Ελένη Μπίντση.

• 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Ξενάγηση στην Έκθεση: «Αλέξανδρος Ιόλας: Η Κληρονομιά» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ.

• 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Ξενάγηση στην Έκθεση που διοργανώνει η ΕΛΛΕΤ-ΠΘ στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με την παρουσίαση των βραβευμένων βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων από την EUROPA NOSTRA.

• 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Επίσκεψη στο μνημείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΛΟΥΤΡΟ», το οποίο βρίσκεται στην Άνω Πόλη και ανήκει στην αρμοδιότητα της ΕΦ.Α.ΠΟ.Θ. Την ξενάγηση θα κάνει ο αρχαιολόγος κ. Κώστας Ράπτης.

Σημ.: Στο πρόγραμμα «ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι της ΕΛΛΕΤ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης και τα μέλη της ΧΑΝΘ.
Το κόστος εισόδου σε μουσεία και τυχόν μετακινήσεις βαρύνει τους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες:
• Ομάδα Περιπάτων ΕΛΛΕΤ-ΠΘ, τηλ. 6972 404860, 6945 055380, e-mail: ellet.thess@gmail.com
• Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ, τηλ. 2316 001000 (εσωτ. 0884), e-mail: socialaction@ymca.gr

Θέλεις να γνωρίσεις την Θεσσαλονίκη καλύτερα; Ανακάλυψε εδώ όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί για την πόλη μας!

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.