Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, με γέμιση συνήθως κρέμα ή τυρί, αν και συναντάται και σε άλλες γεύσεις, όπως με κιμά, σπανάκι κλπ.. Το όνομά της προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική λέξη πογάτσα (POĞAÇA = ζύμη).

Στην Ελλάδα την έφεραν μικρασιάτες πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, κάνοντάς την ιδιαίτερα δημοφιλή στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, που θεωρούνται φημισμένες για τη μπουγάτσα τους.

Από τις πλέον διάσημες μπουγάτσες της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον στην ανατολική πλευρά, είναι η μπουγάτσα Ουζούνη.

Στο ανακαινισμένο κατάστημα στη συμβολή των οδών Πασαλίδη και Ανδριανουπόλεως, σχηματίζεται από νωρίς ουρά για την φρεσκοψημένη μπουγάτσα που θα συνοδευτεί είτε με κακάο είτε με καφέ. Η ροή του κόσμου είναι σταθερή καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, με το γευστικό μενού να μεγαλώνει και να αποκτά μεγάλη ποικιλία.

Με καυτή κρέμα ή με λιωμένο τυρί η μπουγάτσα είναι η πρωταγωνίστρια στον Ουζούνη. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ανακαλύψει και το κρουασάν σοκολάτας με την επικάλυψη λευκής πραλίνας και τους ξηρούς καρπούς, ικανό να χορτάσει δύο άτομα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Όλα αυτά μπορείς να τα πάρεις πακέτο ή να τα απολαύσεις στο σαλόνι. Το κατάστημα διαθέτει καθίσματα τόσο εντός όσο και εκτός.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν τον Ουζούνη για μπύρα με τη συνοδεία κρέπας, τις ώρες που προβάλλονται αθλητικοί αγώνες, γεμίζοντας τα διαθέσιμα τραπέζια τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα.

Αν σε φέρει ο δρόμος προς την Καλαμαριά, μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το κατάστημα για να επιβεβαιώσεις τα όσα σου είπαμε, διαφορετικά χρησιμοποίησε την υπηρεσία delivery.

Πασσαλίδη 158 και Ανδριανουπόλεως στην Καλαμαριά.

Αν τώρα σου άνοιξε η όρεξη εδώ μπορείς να βρεις τις προσφορές των εστιατορίων της πόλης!

Advertisements