Συνολικά 20.506 δρομείς θα αποτελέσουν το ανθρώπινο ποτάμι προσφέροντας ξεχωριστό χρώμα στην πόλη, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, αποτελώντας την ανεπανάληπτη φθινοπωρινή της γιορτή. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (18/09) και η τελική καταμέτρηση έδειξε ότι ο αριθμός των δρομέων θα είναι φέτος αυξημένος κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση.

Έτσι καταρρίφθηκε το ρεκόρ συμμετοχής στο θεσμό για άλλη μια χρονιά, παρά το γεγονός ότι λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, καθίσταται δύσκολη η μετακίνηση και η διαμονή των δρομέων από άλλες πόλεις στη Θεσσαλονίκη. Οι δρομείς που έχουν ήδη εξασφαλίσει μία θέση στη μεγαλύτερη νυχτερινή γιορτή της χώρας, ανέρχονται σε 18.506.

Σε αυτούς θα προστεθούν άλλοι 2.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν ανάρπαστες τις επιπλέον θέσεις που θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Centre) στο Περίπτερο 10 της Δ.Ε.Θ., το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου (ώρες 10:00 – 19:00). Διευκρινίζεται ότι οι δρομείς που θα εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής την ύστατη στιγμή δεν θα έχουν επιπρόσθετη χρέωση για την εγγραφή τους και θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, εκτός από το μπλουζάκι της διοργάνωσης.

Η Οργανωτική και Tεχνική Επιτροπή της διοργάνωσης και οι 1100 εθελοντές της, υπόσχονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποδοχή και υποστήριξη των συμμετεχόντων δρομέων, οι οποίοι με την αθρόα συμμετοχή τους δημιούργησαν ένα ακόμα πολύ μεγάλο ρεκόρ. Επίσης ευχαριστεί τους συνεργαζόμενους θεσμικούς φορείς – υποστηρικτές της, καθώς επίσης και τα ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς και τους χορηγούς της, με τη συνεργασία και την υποστήριξη των οποίων προέκυψε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί;

Κλειστοί για όλα τα οχήματα θα μείνουν το Σάββατο, από τις 3 το απόγευμα και για σχεδόν οκτώ ώρες, αρκετοί δρόμοι στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της διεξαγωγής του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου και του Δρόμου Υγείας που θα ακολουθήσει.

Από τη συγκεκριμένη ώρα και μέχρι την ολοκλήρωση των δύο αθλητικών εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι δρομείς.

Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω απαγόρευση θα ισχύσει στους εξής δρόμους: Λεωφ. Νίκης, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β’, Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου, Γ’ Σεπτεμβρίου (στο κομμάτι από Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου έως τη Μαν. Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου), Μαν. Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Κουντουριώτη, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου (στο κομμάτι από Στρατηγού Ναπ. Ζέρβα έως την Γ’ Σεπτεμβρίου). Να σημειωθεί, ακόμη, ότι από τις 6 το πρωί της ίδιας μέρας δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση στους παραπάνω δρόμους.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων, ενώ, την ίδια ώρα, ο ΟΑΣΘ έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.

Στην ίδια ανακοίνωση, καλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Advertisements