Δύο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν ραντεβού στο λιμάνι, από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2015. Το διεθνές συνέδριο τατουάζ Thessalonink και το φεστιβάλ της street κουλτούρας Street mode! Το αποτέλεσμα; Tattoos, street art, street dance, action sports, fashion shows, happenings και μπόλικη μουσική! Να τι είδαμε την πρώτη ημέρα…

Μπαίνοντας στο λιμάνι καταλαβαίνεις, και χωρίς να δεις τις αφίσες, πως κάτι συμβαίνει. Μπουλούκια, κυρίως νεαρόκοσμος, κατευθύνονται προς ένα συγκεκριμένο σημείο. Αφού κόψεις το εισιτήριό σου στην είσοδο, προχωράς προς την αποθήκη Γ όπου εκεί tattoo artists από την Ελλάδα (και όχι μόνο) δημιουργούν τα έργα τους πάνω σε ζωντανούς καμβάδες και παραθέτουν σχέδια και δουλειές τους στο κοινό.

Το απόγευμα, εκεί γύρω στις 19:00, έρχεται η ώρα για το Prize of the day. Η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από 4 ξένους καλλιτέχνες, καλείται να επιλέξει το κορυφαίο έργο, ανάμεσα σε όσα «χτυπήθηκαν» και θέλουν να διαγωνιστούν. Την Παρασκευή ανάμεσα σε 16 έργα ξεχώρισαν 4, με τους κριτές όμως να δυσκολεύονται λόγω του υψηλού επιπέδου και να αναθέτουν στο κοινό να ψηφίσει ανάμεσα στα δύο κορυφαία. Ο νικητής δια βοής κέρδισε το βραβείο της ημέρας, μαζί με μια σειρά δώρων.

Εντός της αποθήκης, σε δύο διαφορετικά επίπεδα, μπορούσες να δεις άπειρα σχέδια καλλιτεχνών, ενώ τόσο εντός όσο και εκτός μπορούσες να αγοράσεις ρουχισμό και αναμνηστικά είδη. Εκτός από τα stands των χορηγών και των συνεργατών, υπήρχαν φυσικά τα απαραίτητα σημεία ανεφοδιασμού που λόγω ζέστης δεν προλάβαιναν να εξυπηρετούν τον κόσμο. Οι τιμές κυμαίνονται από 3 ευρώ για μπύρα και energy drink έως 7 ευρώ για ποτό σπέσιαλ. Ναι το νερό κοστίζει 50 λεπτά 🙂

Bmx, parkour, graffiti shows κα. έχουν το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα στον περιβάλλοντα χώρο, με τους συμμετέχοντες και εκεί να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, ικανοποιώντας το κοινό που επέλεξε να βρεθεί εκεί και όχι σε κάποια κοντινή παραλία.

Και καθώς οι ώρες περνούν και σβήνουν τα φώτα εντός της αποθήκης, ανάβουν έξω στην μουσική σκηνή του Street mode festival. Οι Project Theory (από Θεσσαλονίκη όπως δήλωσαν) παρουσίασαν δικά τους τραγούδια και διασκευές λίγο πριν τις 21:00, για να παραδώσουν την σκηνή στους Anima nation. Και αφού μπήκαμε σε κλίμα Τζαμάικα με ρέγκε ρυθμούς, ήρθαν τα Ημισκούμπρια, που μετά από 20 χρόνια πορείας συνεχίζουν να παραδίδουν χιπ χοπ και live act μαθήματα. Η βραδιά έκλεισε με τους Nightstalker, που με pure rock mood κράτησαν συντροφιά στο κοινό έως το ξημέρωμα.

Αν χάσατε την πρώτη ημέρα, έχετε ακόμα δύο ευκαιρίες. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements