Όχι αυτό δεν είναι ένα κείμενο συνωμοσιολογίας. Δεν ανακαλύψαμε καμία χαμένη πυραμίδα ούτε κάποιο μυστικό ναό. Ανακαλύψαμε την πιο γλυκιά πυραμίδα στο ναό της απόλαυσης που ακούει στο όνομα FYC.

To FYC, ή Frozen Yogurt Cafe, ήταν το πρώτο κατάστημα παγωμένου γιαουρτιού που άνοιξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πριν μερικά χρόνια και εξακολουθεί να λειτουργεί, χωρίς να έχει αλλάξει την συνταγή που του έχει χαρίσει την επιτυχία.

Μετά από μια απαραίτητη ανακαίνιση για να ανανεωθεί, αλλά χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην ποιότητά του, το FYC έχει δημιουργήσει το δικό του fan club που περιλαμβάνει trendy εφήβους, αθλητές, άτομα που προσέχουν την γραμμή τους, άτομα που δεν προσέχουν την γραμμή τους, λάτρεις των γαλακτοκομικών, άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη, αλλά κυρίως άτομα με αγάπη για την ποιότητα.

Το παγωμένο του γιαούρτι παρασκευάζεται στο ανοικτό παρασκευαστήριο που βρίσκεται στο ισόγειο, από φρέσκο γάλα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Τα 100 γραμμάρια έχουν λιγότερες από 70 θερμίδες (που μπορείς να αυξήσεις βέβαια αν προσθέσεις πραλίνα μπουένο, καραμελωμένο αμύγδαλο και καραμελωμένο μπισκότο) οπότε μιλάμε για μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή. Τρώγεται πολύ ευχάριστα σκέτο, αλλά μπορεί να συνδυαστεί με όσα toppings από τα 60 διαθέσιμα θέλεις.

Καλά όλα αυτά, αλλά που κολλάει η πυραμίδα; Η πυραμίδα απόλαυσης, λοιπόν, του FYC είναι η πρόταση του καταστήματος και η δική μας. 3 στρώσεις παγωμένου γιαουρτιού με 3 διαφορετικά toppings. Ιδανικό για 2 άτομα ή για έναν λιχούδη. Οι επιλογές πολλές, οι συνδυασμοί αμέτρητοι…δεν θα τολμήσουμε να περιορίσουμε την φαντασία σας προτείνοντας κάτι συγκεκριμένο.

Μπορούμε όμως να σας προτείνουμε κάτι άλλο, που μπορεί να συνοδευτεί και με παγωμένο γιαούρτι. Η βάφλα του FYC που φτάνει να μυρίσεις για να λαχταρίσεις. Αφράτη και τραγανή, μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα toppings και να δημιουργήσει εκρηκτικούς συνδυασμούς.

Μπορείς να δοκιμάσεις αυτά και πολλά άλλα στο FYC που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αγίας Θεοδώρας (κάθετος της Αγίας Σοφίας) και λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί.

Αν τώρα σου άνοιξε η ώρα για γλυκό, εδώ μπορείς να βρεις τις προσφορές των ζαχαροπλαστείων της πόλης!

Advertisements