Ένας από τους διαχρονικούς πόθους της Θεσσαλονίκης μαζί με το Μετρό και την υποθαλάσσια αρτηρία, ήταν και τα καραβάκια του Θερμαϊκού. Μαρτυρίες των γονιών και των παππούδων μας, επιβεβαίωναν την ύπαρξή τους στο παρελθόν, ενώ προεκλογικές δεσμεύσεις έταζαν την επανεμφάνισή τους. Ευτυχώς για όλους μας τα καραβάκια επέστρεψαν και πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, συνδέοντας την Θεσσαλονίκη με τις ανατολικές παραλίες.

Οι Θεσσαλονικείς περίμεναν με ανυπομονησία την άφιξή τους και τα αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, αφού μέσα στο πρώτο καλοκαίρι, πάνω από 40.000 επιβάτες ταξίδεψαν με τα πλοία της Thessaloniki waterways, απολαμβάνοντας την περίπου 1 ώρας διαδρομή και θαυμάζοντας την Θεσσαλονίκη από την θάλασσα. Ανάμεσά τους και πολλοί τουρίστες που έζησαν το ελληνικό καλοκαίρι, χωρίς να έχουν επισκεφθεί όμως κάποιο γνωστό νησί του Αιγαίου.

Τα δρομολόγια είναι καθημερινά και ωριαία, ενώ η διαδρομή από τον Μάιο έως τον Ιούνιο θα είναι λιμάνι, Λευκός Πύργος και Νέοι Επιβάτες. Από την 1η Ιουλίου και έως το τέλος Αυγούστου τα καραβάκια θα κάνουν τη διαδρομή, λιμάνι, Λευκός Πύργος, μαρίνα Αρετσούς (στο ύψος του αεροδρομίου), Νέοι Επιβάτες και Αγία Τριάδα.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι στα 3 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, τις τιμές των εισιτηρίων, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στους αριθμούς 6972155471 και 6932488861 ή μέσω email στο tsamaslis@yahoo.gr.

Επίσημη ιστοσελίδα Thessaloniki waterways.

Advertisements