Ένας εγκαταλελειμμένος χώρος της Θεσσαλονίκης αξιοποιήθηκε και μεταλλάχθηκε σε χώρο πολιτισμού και αθλητισμού. Το WE άνοιξε μέσα στο 2015 και προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στους επισκέπτες του. Από έναν απλό καφέ και ποτό, μέχρι ski και αναρρίχηση και όλα αυτά στο κέντρο της πόλης. Πόσο κοστίζουν όμως τα extreme sports εντός πόλης;

Ο πολυχώρος WE διαθέτει προσομοιωτή χιονοδρομίας Maxxtracks ISB2000. Ο εξελιγμένος τάπητας, ο καθρέπτης μπροστά από τον αναβάτη και η ευκολία επικοινωνίας με τον χειριστή/εκπαιδευτή είναι μερικά από τα μέσα τα οποία εξασφαλίζουν μεγάλη αποτελεσματικότητα στην εκμάθηση και βελτίωση της τεχνικής. Η δυνατότητα χρήσης του προσομοιωτή όλο το χρόνο τα πολλαπλασιάζει.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο.

Η χρήση της αναρριχητικής πίστας τύπου boulderγίνεται σε ωριαία βάση, ενώ προσφέρεται και αναψυκτικό/καφές από το αναψυκτήριο του χώρου.

To WE διαθέτει τοίχο αναρρίχησης τύπου boulder, που μπορεί να εξυπηρετεί διαφορετικά επίπεδα ικανοτήτων αναρριχητών, από αρχάριους μέχρι και προχωρημένους.

Η χρήση της αναρριχητικής πίστας γίνεται σε ωριαία βάση, ενώ προσφέρεται και αναψυκτικό/καφές από το αναψυκτήριο του χώρου. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους αναρριχητικά υποδήματα ενώ διατίθενται και στο χώρο προς ενοικίαση.

Ειδικά πακέτα μπορούν να διαμορφωθούν για ακαδημίες, σχολεία, συλλόγους κα.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο.

Παράλληλες δραστηριότητες

H τέχνη της εναέριας έκφρασης (aerial arts) είναι μια από τις πιο διαδεδομένες, εντυπωσιακές αλλά και θεμελιώδεις τέχνες του τσίρκο. ΤοTrapeze (εναέρια ακροβατική κούνια), το Aerial Hoop (εναέριο ακροβατικό στεφάνι), τα Αerial silks (εναέρια πανιά) αλλά και το Aerial rope (εναέριο σκοινί) είναι μερικές από τις τέχνες που παρουσιάζονται από έμπειρους καλλιτέχνες της ομάδας KIRKO με σπουδές στο εξωτερικό. Η εναέρια έκφραση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ενώ έχουν δημιουργηθεί τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων ανάλογα με το επίπεδο του ενδιαφερόμενου. Παράλληλα θα λειτουργήσουν παιδικά τμήματα (από 6 ετών και πάνω) με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν αυτή την σπάνια -για τα ελληνικά δεδομένα- τέχνη.

Η ΚIRKO συντονίζει και οργανώνει δραστηριότητες, με σκοπό παιδιά και ενήλικες να γνωρίσουν τον κόσμο και τα μυστικά του καλλιτεχνικού τσίρκου. Έμπειροι καλλιτέχνες τσίρκου και του θεάτρου δρόμου βοηθούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την μαγεία του τσίρκου, την τέχνη των ζογκλέρ και να εξασκήσουν τις δεξιότητες.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων παιδιά και ενήλικες θα πειραματιστούν σε μικτές τεχνικές τσίρκου όπως το Hula Hoop, Juggling (κορύνες, κορδέλες, κρίκους και μπαλάκια, hat manipulation), αλλά και σε ισορροπιστικές τεχνικές όπως ξυλοπόδαρα (stilt walking), μονόκυκλο(unicycle), Rolla Bollaκ.α. Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία φυσική κατάσταση ή δεξιότητα.

To WE διαθέτει εγκαταστάσεις όπου με πλήρη ασφάλεια και λειτουργικότητα μπορούν να αναπτυχθούν δραστηριότητες εκμάθησης skate, longboard & bmx αλλά να φιλοξενηθούν αντίστοιχες διοργανώσεις, επιδείξεις και διαγωνισμοί. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα εκμάθησης των παραπάνω αθλημάτων για τους μικρούς μας φίλους.

Πριν ξεκινήσεις όμως κάποια δραστηριότητα θα πρέπει να εφοδιαστείς με κατάλληλα ρούχα για παπούτσια για να έχεις άνεση κινήσεων και σταθερότητα που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Κάνε την έρευνά σου online στα παρακάτω καταστήματα που οι προσφορές τρέχουν όλο το χρόνο!

Bodytalk

Cosmossport

Delikaris Sport

Zakcret

Sports Factory

Τέλος, εδώ θα βρεις όλες τις προσφορές για συνδρομές γυμναστηρίου που υπάρχουν αυτό το διάστημα, από 9 ευρώ το μήνα!

Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη. Τηλ. (+30) 2310 284 700.

Πρόσβαση

Πεζοί

Το WE είναι εύκολα προσπελάσιμο με τα πόδια από το κέντρο, καθώς απέχει μόλις 10’ από την πλατεία Ναυαρίνου ή την Καμάρα. Διασχίστε την Τσιμισκή ή την Εγνατία με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, και αμέσως μετά τις αντίστοιχες εισόδους της ΔΕΘ, θα συναντήσετε τα φανάρια της Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου.

Λεωφορείο

Η πρόσβαση με λεωφορείο είναι εύκολη τόσο από τα δυτικά όσο και από τα ανατολικά. Ακριβώς στην είσοδο του πολυχώρου βρίσκεται η στάση «ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».

Οι γραμμές ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν είναι:
Γραμμή 02: Α.Σ. ΙΚΕΑ – Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ
Γραμμή 08: ΙΚΕΑ-ΚΤΕΛ
Γραμμή 10: ΧΑΡΙΛΑΟΥ – Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ
Γραμμή 14: ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ – Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ
Γραμμή 27: ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Γραμμή 31: ΒΟΥΛΓΑΡΗ – Κ.Τ.Ε.Λ.

Όχημα ιδιωτικής χρήσης [Ποδήλατο, Αυτοκίνητο, Μηχανή]

Από τα ανατολικά: Διασχείστε την Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας και συνεχίστε στην Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου. Στο φανάρι μπροστά από το Δημαρχείο στρίψτε δεξιά στην Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου. Περίπου στα 500μ θα δείτε στα αριστερά σας την είσοδο του WE.

Απο τα δυτικά: Διασχείστε την οδό Εγνατία και αφού περάσετε την Εμπορική Πύλη της ΔΕΘ, θα βρεθείτε στη γωνία Εγνατία – Λεωφ 3ης Σεπτεμβρίου. Στρίψτε δεξιά στο φανάρι και θα συναντήσετε την είσοδο του WE.

Advertisements