Στη διάθεση των κολυμβητών βρίσκεται καθημερινά το κολυμβητήριο Νεάπολης Συκεών, το οποίο προσφέρει προγράμματα εκμάθησης και άσκησης τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Το Κολυμβητήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10π.μ. έως τις 3μ.μ., με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ώρες ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό, τμήματα ενηλίκων και τμήματα για παιδιά. Τα παιδικά τμήματα περιλαμβάνουν τμήματα εκμάθησης αρχάριων 4-6 ετών, μέτριων και προχωρημένων 4-6 ετών, αρχάριων 6-8 ετών, μέτριων και προχωρημένων 6-8 ετών, παιδιών 8-10 ετών και 10-14 ετών.

Κλειστό για τέσσερις ημέρες, από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου  2017, θα παραμείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές για να πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, οι καθιερωμένες εργασίες καθαρισμού των πλακιδίων αλλά και υπερχλωρίωσης της πισίνας από τα ειδικά συνεργεία του δήμου.

Σε ό,τι αφορά στους ενήλικες, λειτουργούν τμήματα αεροβικής στο νερό (aquaerobic), εκμάθησης κολύμβησης και μυϊκής ενδυνάμωσης. Επίσης, οι ώρες ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό θα είναι καθημερινά από τις 10π.μ.έως τις 4.30μ.μ. και 8.30μ.μ-10μ.μ., και τα Σαββατοκύριακα από τις 10π.μ. έως και τις 3μ.μ.

Κανόνες-όροι συμμετοχής

• Όλα τα μέλη υποχρεούνται να επιδεικνύουν την ατομική τους κάρτα στη γραμματεία κατά την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου,

• Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στο Κολυμβητήριο είναι ιατρική βεβαίωση (ισχύος 12 μηνών) από δερματολόγο και καρδιολόγο ή παθολόγο, όπου θα αναγράφεται για τους ενήλικες ότι ο αθλούμενος είναι κλινικά και δερματολογικά υγιής, και από παιδίατρο για τα παιδιά,

• Προσκόμιση Πιστοποιητικού Γέννησης για παιδιά 4 ετών, τα οποία θα παρακολουθούν παιδικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης ή κοινού και για παιδιά 14 ετών τα οποία θα κολυμπούν στις ώρες κοινού χωρίς κηδεμόνα,

• Απαγορεύεται η είσοδος στην πισίνα σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές ή σε άτομα που πάσχουν από μεταδοτική νόσο ή ίωση,

• Δεν επιτρέπεται η κολύμβηση πριν περάσουν τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα,

• Υποχρεωτικά οι αθλούμενοι κάνουν ντους με σαπούνι πριν από την είσοδό τους στην πισίνα και μετά την κολύμβηση,

• Ο απαραίτητος εξοπλισμός του αθλούμενου περιλαμβάνει σκουφάκι, μαγιό κολυμβητικό (όχι βερμούδα) και σαγιονάρες,

• Δεν επιτρέπονται αντηλιακά και κάθε είδους λιπαντική ουσία διότι προσβάλλουν την ποιότητα του νερού,

• Δεν επιτρέπεται η προπόνηση σε όσους δεν γνωρίζουν κολύμβηση και δεν συνοδεύονται από προπονητή,

• Οι αθλούμενοι είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δημοτικό Κολυμβητήριο Νεάπολης-Συκεών, Λεχόβου 7, Συκιές (περ. Κρυονερίου). Τηλ.: 2310.200327. Γραφείο Αθλητισμού (Δ.Σ.Νεάπολης, περ. Στρεμπενιώτη). Τηλ.: 2313.329560.

Τα απαραίτητα αξεσουάρ για να ξεκινήσεις (υποχρεωτική η χρήση τους βάση κανονισμού) είναι σκουφάκι, σαγιονάρες και γυαλάκια, τα οποία θα βρεις σε μειωμένες τιμές και σε μεγάλη ποικιλία στα παρακάτω καταστήματα:

Bodytalk

Cosmossport

Delikaris Sport

Zakcret

Sports Factory

Advertisements