Μπρέτσελς, τυρόπιτες, μπουγάτσες, κρουασάν, ντόνατς, κουλούρια και άλλα καλούδια σε περιμένουν στα ράφια του Lidl. Αξίζει όμως να πάρεις εκεί το πρωινό σου;

Σε μια πόλη που σχεδόν κάθε τετράγωνο έχει τουλάχιστον έναν φούρνο ή ζαχαροπλαστείο, ήρθαν με την σειρά τους και τα super markets να προσθέσουν αρτοσκευάσματα στα διαθέσιμα προϊόντα τους.

Η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση των Lidl οι προσφορές είναι δελεαστικές και η ποικιλία μεγάλη. Ντόνατς με γέμιση ή σκέτα, κουλούρι Θεσσαλονίκης και ολικής, ψωμάκια με σταφίδες ή σκέτα, κρουασάν βουτύρου, σοκολάτας και με μαρμελάδα, κρουασάν αλμυρά, μπρέτσελς, τυρόπιτες, σπανακόπιτες, μπουγάτσες και η λίστα δεν τελειώνει εδώ.

Τα προϊόντα είναι κατεψυγμένα, αλλά ψήνονται και τοποθετούνται προς πώληση αυθημερόν. Αυτό όμως συμβαίνει και με τα πρατήρια άρτου (στα super markets τα προϊόντα διατίθενται στις λεγόμενες θερμές γωνιές). Μόνο στην περίπτωση των αρτοποιείων έχουμε καθημερινή παραγωγή με φρέσκα υλικά.

Δοκιμάσαμε αρχικά το ζεστό κρουασάν με ζαμπόν και κασέρι. Για την συσκευασία 2 τεμαχίων δώσαμε 1,29 ευρώ και για το γάλα κακάο 500ml που τα συνόδευσε 0,95 ευρώ. Σύνολο για πρωινό 2 ατόμων 2,24 ευρώ. Η τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλή, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κακή ποιότητα. Τα κρουασάν είχαν ικανοποιητικό μέγεθος και γεύση, αλλά για να τα απολαύσεις στο μέγιστο πρέπει να τα καταναλώσεις όσο είναι ζεστά. Αντίθετα, τα κρουασάν σοκολάτας που δοκιμάσαμε υστερούσαν σε ποσότητα και ποιότητα γέμισης και δεν τα προτείνουμε. Ένα ακόμα αρνητικό χαρακτηριστικό που βρήκαμε ήταν οι αρκετά λαδερές ζεστές πίτες (τυρόπιτα, σπανακόπιτα κλπ.) που εκτός από τον κίνδυνο να λερωθείς, σου αφήνουν και ένα βάρος στο στομάχι.

Με πλεονέκτημα το μικρό τους κόστος, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ό,τι θέλεις χωρίς να κλάψεις στο τέλος τα χρήματά σου. Αρκετά από τα προϊόντα είναι αρκετά καλά, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με τα φρέσκα.

Γιατί να τα προτιμήσεις: Για την σχέση ποιότητας-τιμής.

Γιατί να μην τα προτιμήσεις: Γιατί τα κατεψυγμένα προϊόντα διαθέτουν συντηρητικά και υστερούν των φρέσκων και των σπιτικών.

Αν σου άνοιξε η όρεξη και θες τα καλούδια να έρθουν άμεσα στην πόρτα σου κάνε κλικ εδώ ή εδώ και…καλή όρεξη!

Advertisements