Ταξιδέψαμε αυθημερόν έως το γειτονικό Κιλκίς για επαγγελματικούς λόγους και αναζητήσαμε κάποιο εστιατόριο για να τσιμπήσουμε, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλήξεις κάπου που δεν θα το μετανιώσεις; Φυσικά ρωτάς τους ντόπιους. Και έτσι ανακαλύψαμε τους Βαρελόφρονες.

Σε ένα στενό δρόμο του Κιλκίς λοιπόν και συγκεκριμένα στο νούμερο 13 της Εθνικής Αντιστάσεως, βρίσκεται το εστιατόριο Βαρελόφρονες. Στον εξωτερικό χώρο λόγω της κακοκαιρίας δεν γινόταν να κάτσουμε και έτσι μπήκαμε μέσα, σε ένα χώρο με έντονη την παρουσία του ξύλου και των λαϊκών ακουσμάτων.

Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, αλλά περιλαμβάνουν τόσο κρέας όσο και ψάρι, ενώ την περίοδο της Σαρακοστής υπάρχει ξεχωριστό νηστίσιμο μενού. Επιλέξαμε μπριζολάκια, πατάτες και σαλάτα, τα οποία συνοδεύτηκαν από μπύρα.

Η εισαγωγή δεν μας έκανε καλή εντύπωση, αφού το φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί δεν είχε ελαιόλαδο και ρίγανη, αλλά ρίγανη και βούτυρο. Αν υπήρχαν ηχητικά εφέ, εδώ θα έπεφτε ο ήχος του Ζονγκ…

Η συνέχεια όμως ήταν σαφώς καλύτερη. Η σαλάτα ήταν πλούσια και φτιαγμένη με φρέσκα υλικά, ενώ και οι πατάτες ήταν φρέσκες και όχι προτηγανισμένες. Σε μερικά λεπτά ακολούθησαν και τα μπριζολάκια με συνοδεία λαχανικών και ρυζιού. Ψημένα όσο έπρεπε, κατάφεραν να παραμείνουν τρυφερά και ζουμερά, ενώ η μερίδα χόρταινε δύο άτομα άνετα.

Σαν όλα τα καλά μαγαζιά (του Βορρά, γιατί στο Νότο δεν το έχουμε συναντήσει) ακολούθησε το δωρεάν επιδόρπιο. Κρέμα λεμόνι με μπισκότο μιράντα Παπαδοπούλου, σερβιρισμένο σε ψηλό ποτήρι…γλυκό με άποψη λοιπόν!

Σε γενικές γραμμές ο χώρος μας ικανοποίησε χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Το φαγητό όμως βελτίωσε την συνολική εικόνα, αφού οι μερίδες και η ποιότητα ήταν παραπάνω από καλές, με το επιδόρπιο να έρχεται για τρομερό φινάλε. Οι τιμές θα μπορούσαν να είναι ελαφρώς χαμηλότερες, η αλήθεια είναι, μιας και το Κιλκίς δεν είναι γνωστός τουριστικός προορισμός και το συγκεκριμένο εστιατόριο εξυπηρετεί κυρίως τους ντόπιους.

Σου άνοιξε η όρεξη; Ανακάλυψε όλες τις προσφορές που ισχύουν για την περιοχή σου στο site του Delivera!

Advertisements