Βγάζεις φωτογραφίες, σερφάρεις στο ίντερνετ, στέλνεις mail, παίζεις, ακούς μουσική. Αυτές και πολλές άλλες λειτουργίες του iphone χρησιμοποιούμε καθημερινά. Υπάρχουν όμως μερικές που ακόμα και οι πιο φανατικοί χρήστες, δεν έχουν ανακαλύψει!

Εάν κρατήσεις πατημένη την τελεία στο πληκτρολόγιο τότε θα εμφανιστούν οι καταλήξεις των url .com.

Το iphone μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά σου δυνατά. Για να το ενεργοποιήσεις πήγαινε στις Ρυθμίσεις. Επέλεξε Γενικά > Προσβασιμότητα >Εκφώνηση και ενεργοποίησε Εκφώνηση επιλογής. Στη συνέχεια θα εμφανίζεται ένα κουμπί «εκφώνηση» όταν επιλέγεις κείμενο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο πολύπλοκους κωδικούς αντί για τον κλασσικό 4ψήφιο. Μέσσα από το Settings > General > Passcode Lock και βάλε στο off  την επιλογή»Simple Passcode.»

Μπορείς να ορίσεις χρονοδιακόπτη για να ακούς μουσική ή ηχητικά βιβλία πριν σε πάρει ο ύπνος. Άνοιξε το ρολόι, επέλεξε το κουμπί χρονοδιακόπτη κάτω δεξιά και ρύθμισε στο χρονοδιακόπτη την διάρκεια που θέλεις να ακούσεις μουσική. Στη συνέχεια , πάτα «Με την Λήξη», πήγαινε προς τα κάτω και επέλεξε «Διακοπή Αναπαραγωγής». Τώρα μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη μουσική σου.

Το κινητό φορτίζει πιο γρήγορα στην λειτουργία Flight Mode.

Κάνε αριστερά την οθόνη στην πυξίδα του iphone και μετέτρεψε το κινητό σου σε αλφάδι.

Μπορείς να δεις την ώρα που έστειλες ή δέχτηκες ένα SMS/ imessage κάνοντας αριστερά την οθόνη των μηνυμάτων.

Κρατώντας πατημένο το κουμπί που τραβάει φωτογραφίες, το iphone βγάζει συνεχόμενες φωτογραφίες. Έτσι θα πετύχεις την καλύτερη λήψη.

Όσο η κάμερα είναι ανοιχτή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πλήκτρα έντασης για να τραβήξεις φωτογραφίες.

Με διπλό χτύπημα στο spacebar βάζεις αυτόματα τελεία και αρχίζεις μια νέα πρόταση με κεφαλαίο.

Υπάρχει μια λειτουργία αναίρεσης που σας επιτρέπει να πας πίσω αν κάνεις ένα λάθος γράφοντας ένα μήνυμα κειμένου, e-mail ή να επεξεργαστείς μια φωτογραφία. Απλά ανακίνησε το τηλέφωνό σου και η επιλογή αυτή θα εμφανιστεί.

Advertisements