Στην Αγγλία είναι παράδοση να τρώνε fish and chips σαν γρήγορο σνακ. Στην Θεσσαλονίκη πάλι, τρώμε χρόνια τώρα μπακαλιάρο και ειδικά την 25η Μαρτίου με συνοδεία σκορδαλιάς.

Ας δούμε αρχικά πως καθιερώθηκε το έθιμο. Κατά την διάρκεια της Σαρακοστής, η εκκλησία επιτρέπει την κατανάλωση ψαριού μόνο δύο φορές. Ανήμερα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαϊων. Γιατί όμως επιλέχθηκε ο μπακαλιάρος; Ήταν η πιο οικονομική λύση, ειδικά για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών.

Πάμε τώρα να δούμε γιατί τα μπακαλιαράκια του Αρίστου κατάφεραν να γίνουν τόσο διάσημα. Και όταν λέμε διάσημα το εννοούμε, αφού ακόμα και το National Geographic το προτείνει στα σημεία για φαγητό για όσους επισκεφθούν την Θεσσαλονίκη.

Λειτουργεί από το 1910, έχοντας μυστική συνταγή για την σκορδαλιά και προσφέρει φρέσκο μπακαλιάρο καθημερινά στους επισκέπτες τους. Σερβίρεται αυστηρώς στην λαδόκολλα και συνοδεύεται από καυτερή πιπεριά, τηγανιτές πατάτες και ψωμί.

Το μενού μικρό και συγκεκριμένο, ο χώρος λιτός και τα προϊόντα φρέσκα.

Μια old school, αλλά original πρόταση για όσους δίνουν έμφαση στην γεύση και όχι στην εικόνα.

Βρίσκεται στην οδό Κατούνη 3 και Φασιανού 2 στα Λαδάδικα.

Αν τώρα σου άνοιξε η όρεξη εδώ μπορείς να βρεις τις προσφορές των εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων της πόλης!

Advertisements