Σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήρια της πλατείας Ναυαρίνου, υπάρχει ένα μαγαζί που ίσως να μην έχεις προσέξει, αλλά θα πρέπει να το επισκεφτείς άμεσα για να απολαύσεις τα «καλούδια» του χωρίς Ενοχές!

Οι cafe bar Ενοχές καταφέρνει να σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή για πολλούς λόγους. Αρχικά, δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος με την ιδιαίτερη διακόσμηση του χώρου. Ξύλινα, παλιά έπιπλα, πολλά χρώματα, λαμπατέρ, πίνακες. Όλα μαζί συνθέτουν ένα ζεστό και χαλαρό περιβάλλον που σου επιτρέπει να ευχαριστηθείς την παραμονή σου.

Οι Ενοχές ανοίγουν από τις 9 το πρωί και σε περιμένουν με καφέ και ροφήματα για να ξεκινήσει ιδανικά η ημέρα. Δοκίμασε την σοκολάτα με ρούμι, αν ο καιρός είναι κρύος, άσχετα από την ώρα που θα το επισκεφτείς. Προσωπικά δοκίμασα τον ζεστό εσπρέσο με μπισκότο και καραμέλα, αλλά και τον κορμό σοκολάτας και τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Οι Ενοχές όμως, έχουν φροντίσει μετά την ανακαίνιση του 2015 να ανανεώσουν και να εμπλουτίσουν τον κατάλογό τους. Μεγάλωσε η λίστα από τσάι, προστέθηκαν αρκετά φαγητά, ανανεώθηκε ο κατάλογος με τα κοκτέιλ, προστέθηκαν μπύρες/cider και το πιο βασικό, ανανεώθηκε πάλι (όπως κάθε 6μηνο) ο κατάλογος κρασιών.

Και τι θα ήταν ένα σπίτι χωρίς ένα κατοικίδιο; Αν εκεί που κάθεσαι νιώσεις κάτι να τρίβεται στα πόδια σου, θα είναι ο ασπρόμαυρος Ενοχούλης. Η μασκότ του μαγαζιού, ο γάτος που πραγματικά δεν καταλαβαίνει ποιοι είναι όλοι αυτοί που μπαινοβγαίνουν σπίτι του, αλλά τους υποδέχεται όλους φορώντας πάντα τα καλά του.

Το μαγαζί συγκεντρώνει αρκετούς φοιτητές, καθώς βρίσκεται στην καρδιά της πλατείας Ναυαρίνου, αλλά και λίγο μεγαλύτερες ηλικίες που το προτιμούν λόγω της διακόσμησης και της ησυχίας (ποτέ δεν θα ακούσεις εδώ μουσική σε υψηλή ένταση). Κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού τοποθετούνται και εξωτερικά καθίσματα, κάτω από την σκιά των δέντρων.

Η είσοδος του μαγαζιού βρίσκεται στο πλάι του κτηρίου που στεγάζει τις Ενοχές και πρέπει να μπεις από την είσοδο της οικοδομής. Μην το χάσεις!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements