Σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη θα βρεις το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις. Στην Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, βρίσκεται το Apollonia Spa και συγκεκριμένα στον οικισμό των Λουτρών της Ν.Απολλωνίας.

Διαθέτει δωμάτια και ξενοδοχεία για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και φημίζεται για τη φιλοξενία των κατοίκων. Μέσα στον οικισμό μπορεί κανείς να χαρεί παραδοσιακό φαγητό, γαλήνη και φυσικές δραστηριότητες ενώ η μετακίνηση είναι εύκολη μέσα από ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στις όχθες της λίμνης.

Παράλληλα μπορεί κανείς να γνωρίσει την ευρύτερη περιοχή περπατώντας στα χαραγμένα μονοπάτια μέσα στο δάσος ή κάνοντας βόλτες με τα ποδήλατα. Ο Σταυρός που αποτελεί την έδρα του δήμου Βόλβης, μαζί με την Ασπροβάλτα και τα Βρασνά, αποτελούν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό και απέχουν μόλις 15 λεπτά από τα Λουτρά. Μπορεί ακόμα κανείς να επισκεφτεί την Ολυμπιάδα και τα αρχαία Στάγειρα, την πατρίδα του Αριστοτέλη και να περιπλανηθεί στα αρχαία τείχη.

Τo νερό των ιαματικών πηγών της Νέας Απολλωνίας χαρακτηρίζεται ως υπέρθερμο (Na, K, SO4, HCO3,F,B) ολιγομεταλλικό, υποτονικό. Η πηγή των λουτρών έχει θερμοκρασία 49 – 57ο C αντλεί το νερό της από βαθύτερους ορίζοντες, έχει ραδιενέργεια 2,55 μονάδες Mache και χαρακτηρίζεται ως αλκαλική θειοπηγή.

Η δεύτερη πηγή του ερειπωμένου βυζαντινού λουτήρα χαρακτηρίζεται ως αλκαλική θειοπηγή ραδιενέργειας 4,35 μονάδες Mache και η θερμοκρασία της ήταν το 1937 38ο C

Μπορείς να εξασφαλίσεις κάρτα 10 επισκέψεων κόστους 50 ευρώ, με την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χαμάμ. την σάουνα ή το υδρομασάζ. Παράλληλα ισχύει η χειμερινή προσφορά των 38 ευρώ ανά άτομο, που περιλαμβάνει διαμονή με πρωινό και γεύμα και χρήση των λουτρών.

Αν μια εκδρομή σου φαίνεται περιττή πολυτέλεια, εδώ θα βρεις δεκάδες πακέτα για διαμονή στα δημοφιλέστερα μέρη της Ελλάδας σε απίστευτες τιμές!

Advertisements