Δωρεάν πλέον η μετακίνηση των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ!

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώθηκε ότι, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από τις 17.8.2017 αποφασίστηκε η ελεύθερη κυκλοφορία με τα λεωφορεία του Οργανισμού των ανέργων. Χρειάζεται επίδειξη κατά τη διάρκεια του ελέγχου της αστυνομικής τους ταυτότητας και της εν ισχύ κάρτας ανεργίας (ή βεβαίωσης) από τον Ο.Α.Ε.Δ..

Σε περίπτωση που είσαστε άνεργος και ελεγκτής του ΟΑΣΘ σας έχει κόψει πρόστιμο, μπορείτε να προβείτε σε διαγραφή του με την υποστήριξη του Δικτύου Ανέργων Θεσσαλονίκης. Για τις ενέργειες του Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Τι ισχύει για τις κάρτες και τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Εισιτήριο για μία μετακίνηση

Κανονικό 1 ευρώ
Μειωμένο 50 λεπτά

Εισιτήριο για 2 μετακινήσεις

Κανονικό 1,20 ευρώ
Μειωμένο 60 λεπτά

Τα χρονικά εισιτήρια των δύο (2) μετακινήσεων (Κανονικό ή Μειωμένο) ισχύουν για 2 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή μέσα σε 70 λεπτά της ώρας από την έκδοσή τους (αν εκδοθούν μέσα στα λεωφορεία) ή από την πρώτη επικύρωσή τους.

Εισιτήριο για 3 μετακινήσεις

Κανονικό 1,50 ευρώ
Μειωμένο 80 λεπτά

Τα χρονικά εισιτήρια των τριών (3) μετακινήσεων (Κανονικό ή Μειωμένο) ισχύουν για έως 3 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή μέσα σε 90 λεπτά της ώρας από την έκδοσή τους (αν εκδοθούν μέσα στα λεωφορεία) ή από την πρώτη επικύρωσή τους.

Εισιτήριο για 4 μετακινήσεις

Κανονικό 2 ευρώ
Μειωμένο 1 ευρώ

Τα χρονικά εισιτήρια των τεσσάρων (4) μετακινήσεων (Κανονικό ή Μειωμένο) ισχύουν για έως 4 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή μέσα σε 120 λεπτά της ώρας από την έκδοσή τους (αν εκδοθούν μέσα στα λεωφορεία) ή από την πρώτη επικύρωσή τους.

Εισιτήρια πολιτιστικής γραμμής 50 και Express 78 και 78Ν

Κανονικό 2 ευρώ
Μειωμένο 1 ευρώ

Τα εισιτήρια της Πολιτιστικής Γραμμής (50) και Αεροδρομίου Μακεδονίας (78 & 78Ν) ισχύουν μόνο για μία (1) μετακίνηση, που αφορούν αποκλειστικά στις γραμμές αυτές.

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών

ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ 30,00€ κανονικό και 15,00€ μειωμένο
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 84,00€ κανονικό και 42,00€ μειωμένο
ΕΞΑΜΗΝΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ & ΙΟΥΛΙΟ 150,00€ κανονικό και 75,00€ μειωμένο
ΕΤΗΣΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 270,00€ κανονικό και 135,00€ μειωμένο

Μειωμένη κάρτα και εισιτήρια δικαιούνται ΜΟΝΟ οι κατηγορίες Φοιτητών, Μαθητών, Πολυτέκνων, Ηλικιωμένων άνω των 65 ετών, A. με Α. με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. ΑΛΛΑ οι νέοι έως και 30 ετών, μέσα από το πρόγραμμα της κάρτας Νεολαίας δικαιούνται έκπτωση στην κάρτα τους. Κάντε κλικ εδώ!

Οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ. κατά την διάρκεια του χρόνου ισχύος των.

Κάθε κάρτα απεριορίστων διαδρομών (μηνιαία, τριμηνιαία,εξαμηνιαία, ετήσια) συνοδεύεται από την «ταυτότητα» που εκδίδεται από τον Ο.Α.Σ.Θ.,η οποία φέρει τα στοιχεία και την φωτογραφία του κατόχου.

Για την έκδοσή της ταυτότητας, απαιτούνται 2 έγχρωμες φωτογραφίες και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Σε περίπτωση δικαιούχων μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνοι ή A. με Α. με ποσοστό 67% και άνω) , απαιτείται και η επίδειξη του δικαιολογητικού που παρέχει την δυνατότητα έκπτωσης.

Οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών διατίθενται από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ δέκα (10) ημέρες πρίν και δέκα (10) ημέρες μετά την πρώτη ημέρες μετά την πρώτη ημέρα ισχύος κάθε κάρτας.

Οι απολεσθείσες κάρτες απεριορίστων διαδρομών όλων των τύπων, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία, δεν αντικαθίστανται από τον Οργανισμό.

Advertisements