Μην ρωτήσεις ποια είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, γιατί το όνομα το λέει ξεκάθαρα. Παρόλα αυτά, εμείς ανακαλύψαμε και άλλα πράγματα που αξίζουν την προσοχή σου!

Εμμανουήλ Μπεζές. Ο μπεζές του κυρίου Μανώλη, που σε ηλικία 13 χρονών, ήρθε από το Άγιο Πνεύμα Σερρών στη Θεσσαλονίκη για να μάθει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Από το 1965 λοιπόν ο κύριος Μανώλης ζυμώνει και ζυμώνεται μέσα σε βανίλια και ζάχαρη άχνη. Κάπου τότε μαθαίνει και τα μυστικά του μπεζέ, αυτού του μοναδικού, αφράτου γλυκού, που αποτελείται από δύο μαρέγκες ενωμένες με σαντιγί. Αυτό άλλωστε είναι ο μπεζές.

Το 1978 το θεσπέσιο λευκό σύννεφο του μπεζέ, αρχίζει να γίνεται γνωστό μέσα από το φημισμένο ζαχαροπλαστείο Regal, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Θεμιστοκλή Σοφούλη, μέχρι το 2002. Πόσοι και πόσοι λάτρεψαν το Regal και πόσοι, ακόμη και σήμερα, αναρωτιούνται πού μεταφέρθηκε και πού μπορούν να βρουν τους μπεζέδες του.

Το 2002 το ζαχαροπλαστείο μεταφέρθηκε στην Κων/νου Καραμανλή 125, μεταξύ Συνδίκα και Μαρτίου και ονομάστηκε “Μπεζέ Χατζηεμμανουήλ”.

Το 2013 ο Αργύρης, γιος του κ.Μανώλη, κάνει πραγματικότητα το εφηβικό του όνειρο, να γίνει γνωστό το πολύτιμο γλυκό του μπαμπά του στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Δίνει ονοματεπώνυμο στον μπεζέ και μεταφέρει το ζαχαροπλαστείο λίγα μέτρα μακριά από το παλαιότερο, σε νέο χώρο. Νέα αρχή, νέα πνοή, νέες ιδέες.

Μόνο ένα πράγμα μένει το ίδιο: η αυθεντική ζαχαροπλαστική του πατέρα του, με τα πραγματικά υλικά, χωρίς μείγματα και οικονομικές σκόνες. Προφιτερόλ, πτι-φουρ, φρέσκιες τούρτες, παγωτό, νέα γκάμα γλυκών από την μυστική μαρέγκα του κύριου Μανώλη όλα χειροποίητα, σας περιμένουν να σας γλυκάνουν!

Σε ένα χώρο που παίζει με τα χρώματα του μπεζέ και συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο μπορείς να απολαύσεις τον καφέ και το γλυκό σου, ενώ οι μυρωδιές των φρέσκων υλικών γεμίζουν τον χώρο και δημιουργούν μια μαμαδίστικη, γλυκιά ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις (εκτός από τον μπεζέ) είναι το παγωτό! Ντοντουρμάς, φράουλα (χωρίς γάλα), κρέμα με κομματάκια σοκολάτας, σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας, σοκολάτα τζαντούγια με φουντούκι, μόκα, πραλίνα αμυγδάλου και κρέμα. Ο λόγος που πρέπει να τα δοκιμάσεις είναι πως για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται φρούτα και αγνά υλικά στο παρασκευαστήριο που βρίσκεται στον χώρο, με αποτέλεσμα η γεύση να είναι ξεχωριστή και το αποτέλεσμα μοναδικό!

Ένα ακόμα «μυστικό όπλο» αποτελεί και η…φετούλα! Φτιαγμένη από κρέμα και σοκολάτα βουτύρου, με καβουρδισμένο αμύγδαλο θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά.

Η πρότασή μας; Φτιάξε την ιδανική τούρτα πάβλοβα για τα γενέθλιά σου ή απλά γιατί δεν σου φτάνει το ατομικό γλυκό 😉 Δροσερή, ελαφριά και τόσο γλυκιά όσο πρέπει.

Γλυκά με παράδοση και μεράκι, σερβιρισμένα με χαμόγελο…αυτά θα συναντήσεις στον Μπεζέ.

Κ. Καραμανλή 117
Τηλ: 2310 32 32 47

Αν τώρα σου άνοιξε η όρεξη και θες τα καλούδια να έρθουν άμεσα στην πόρτα σου κάνε κλικ εδώ ή εδώ και…καλή όρεξη!

Advertisements