Ο Γουόλτερ Μίτι είναι ένας μοντέρνος ονειροπόλος που εργάζεται ως υπεύθυνος στο τμήμα φωτογραφίας του περιοδικού Life και δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να ονειρεύεται κάθε μέρα, μέχρι τη στιγμή που ένα αρνητικό φιλμ χάνεται και μια αληθινή περιπέτεια ξεκινά.

Ο Μπεν Στίλερ επιστρέφει σε διπλό ρόλο, αυτό του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή στο ριμέικ της κωμωδίας του 1947, βασισμένη στο κλασικό διήγημα του Τζέιμς Θέρμπερ.

Συμπρωταγωνιστούν οι Κρίστεν Γουίγκ (Bridesmaids), Άνταμ Σκοτ και ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Σον Πεν (Milk, Mystic River).

Η ταινία συνδυάζει στοιχεία κομεντί, περιπέτειας, φαντασίας με σάτιρα και κοινωνικά μηνύματα. Αν και αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως φαβορί για τα Oscars, τελικά δεν κατάφερε να συγκινήσει ούτε καν το κοινό στις αίθουσες, ενώ δίχασε τους κριτικούς.

Πέρα από την καταπληκτική φωτογραφία και το ατμοσφαιρικό soundtrack, η ταινία μπερδεύει πολλά διαφορετικά στοιχεία για να μας οδηγήσει τελικά στο moto γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών…just do it!

Όταν ο Γουόλτερ Μίτι αποφασίζει να βάλει σαν προτεραιότητα τα θέλω του, ξαναβρίσκει τον χαμένο του εαυτό και ξεκινά να ζει αυτά που μόνο στα όνειρα του είχε για καιρό, μια πραγματική περιπέτεια ξεκινά. Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα, αρκεί να ξεκινήσεις.

Η ταινία γενικά προσφέρει ένα ευχάριστο δίωρο στον θεατή, παίζει έξυπνα με τις λέξεις και περνάει τα μηνύματα που θέλει. Η μετάβαση από το παλιό στο νέο, η αλλαγή και η εξέλιξη είναι το concept της ταινίας που στην τελική θυμίζει σεμινάριο αυτοβελτίωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης.

Αξιόλογη προσπάθεια από έναν ηθοποιό σαν τον Μπεν Στίλερ που έγινε γνωστός μέσα από τις συμμετοχές του σε κωμωδίες αμφιβόλου αισθητικής. Το πείραμα με τη ζωή του Γουόλτερ Μίτι εκπλήσσει ευχάριστα χωρίς πάντως να κάνει την ολική ανατροπή. Όπως όμως και ο πρωταγωνιστής της ταινίας ο Στίλερ αποφάσισε απλά να υλοποιήσει ένα όνειρό του.

(1η δημοσίευση στο culture.thessaloniki-portal.gr)

Advertisements