Υπάρχουν τέρατα με ιστορία και φανατικό κοινό όπως ο King Kong, το Alien, o Predator, αλλά ο βασιλιάς των τεράτων ήταν και είναι ο Γκοτζίλα!

Η ταινία του 2014 παρουσιάζει το γιγαντιαίο τέρας σε όλο του το μεγαλείο, αναβιώνοντας τις ιαπωνικές παραδόσεις και τιμώντας τις ρίζες του, σε αντίθεση με την παραγωγή του 1998 που το εμφάνιζε ως ένα χτυπημένο από την ραδιενέργεια ιγκουάνα.

Στη νέα παραγωγή αξίας 160 εκ. δολαρίων της Legendary Pictures και της Warner bros., πρωταγωνιστής είναι το θρυλικό πλάσμα, με τους ανθρώπους απλά να γίνονται μάρτυρες της αδυναμίας τους μπροστά στη δύναμη της φύσης και περιορίζονται στο να τρέχουν πανικόβλητοι για να σώσουν τη ζωή τους.

Δεν θα δώσουμε λεπτομέρειες για την υπόθεση και τις ερμηνείες, παρά μόνο θα αναφέρουμε τα εξής. Η ταινία έχει το όνομα του πρωταγωνιστή της, οπότε μην αναζητήσετε υπόθεση με βάθος και νόημα, ούτε οσκαρικές ερμηνείες. Η αλήθεια είναι πως η υπόθεση είναι αδύναμη, κάτι που όμως είναι δευτερεύουσας σημασίας σε μια ταινία δράσης και φαντασίας. Παρόλα αυτά το καστ αποδίδει ικανοποιητικά, γλιτώνοντάς μας από ένα B Movie παρωδία.

Ο νεαρός Aaron Taylor Johnson είναι ο Ford Bordy, μέλος του Αμερικανικού στρατού και ειδικός στα εκρηκτικά. Ο πατέρας του είναι ο Bryan Cranston (γνωστότερος πλέον ως Αϊζενχάουερ στο Breaking bad), ενώ η μητέρα του είναι η Juliette Binoche. Αυτοί, αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, είναι τόσο όσο θα έπρεπε. Γιατί η υπόθεση είναι αλλού…

Οι εκρήξεις, οι μάχες και οι βρυχηθμοί του τέρατος ταρακουνούν την αίθουσα, ενώ σε 3D η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο ζωντανή και έντονη. Ως γνήσιος σταρ ο Γκοτζίλα αργεί να εμφανιστεί στην ταινία (όπως γινόταν και στις αρχικές παραγωγές), αλλά πραγματοποιεί θεαματική είσοδο με αρκετά κοντινά, ικανοποιώντας το κοινό και θέτοντας από νωρίς υποψηφιότητα για τα Oscars στις κατηγορίες οπτικών και ηχητικών εφέ.

Με μια μεγάλη ποσότητα ποπ κορν και αναψυκτικού στο πλευρό σας και παρέα που να είναι fan του είδους, η ταινία είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τερατολάγνους σινεφίλ. Οι υπόλοιποι ασχοληθείτε με το φεστιβάλ Καννών…

(1η δημοσίευση στο culture.thessaloniki-portal.gr)

Advertisements